Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχίζουν από σήμερα τα σενάρια των πρόωρων εκλογών


Άφησαν να περάσει ένας μήνας μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό κι από σήμερα ξεκινούν και πάλι νέα σενάρια, αυτή τη φορά περιέχουν "πρόωρες εκλογές".
Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι οι πρόωρες εκλογές θα λάβουν τη μορφή της διπλής αναμέτρησης με την ευκαιρία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Από σήμερα αυτό το σενάριο αλλάζει και οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν σε περίπτωση ήττας του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του Νοεμβρίου.
Το αστείο είναι ότι η ήττα δεν ορίζεται με μεγάλη σαφήνεια ώστε τα σενάρια να παραμείνουν επίκαιρα παρά το όποιο αποτέλεσμα.
Δηλαδή, δεν καθορίζεται το ποσοστό, δεν καθορίζεται εάν θα προκύψει από το γενικό χρώμα του χάρτη, δεν... δεν... δεν... Κι έτσι απομένει μόνο η "διαρροή" αυτή να οφείλεται σε μία πιθανότατη πίεση προς τα εσωκομματικά στελέχη. Μία πίεση - δήλωση, που ούτε λίγο ούτε πολύ, προσπαθώντας να κλείσει στόματα, τους λέει: "Επειδή το καράβι πάει στον πάτο, θα πάμε όλοι μαζί και στα γρήγορα"... Ταυτόχρονα, πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν σε μη εκλογή κυβέρνησης και θα δρομολογήσουν πιθανότατα μία συγκυβέρνηση Γιώργου και... Ντόρας (σημειώστε το αυτό)... Εξάλλου, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του μνημονίου γνωρίζει πολύ καλά πως έχει ημερομηνία λήξης και το μόνο στο οποίο μπορεί να ελπίζει είναι κάποιο εξωπραγματικό κοκτέιλ...
Για να είμαστε όμως αντικειμενικοί, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως εάν γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο χειμώνα, ίσως να μπορέσει ο Γιώργος να φύγει με κανονική πτήση προς τον τόπο γέννησής του, αποφεύγοντας έτσι να γνωρίσει τον Κορυδαλλό από κοντά. Ήδη, τα υπάρχοντα στοιχεία για την "δράση" του εκτός της χώρας, όχι μόνο δεν τον τιμούν ως άνθρωπο, ως έλληνα ή ως πολιτικό, αλλά αρχίζουν να "απειλούν" ακόμη και την δυνατότητά του να συνεχίσει να απολαμβάνει την ελευθερία του (μεταξύ μας, κι αυτή την έχει χάσει, αφού όποτε κυκλοφορεί στους δρόμους 25 άτομα επιτηρούν τους περιπάτους του, δύο εκ των οποίων τον ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής...).
Ο Παπανδρέου ίσως να αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να διασωθεί κι αυτό με μεγάλη υποστήριξη από όλους εκείνους στους οποίους "δεν χρωστούσε". Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν δεν προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να φύγει εκτός της χώρας. Βλέπετε, το όνομα Παπανδρέου δεν είναι πλέον ούτε ισχυρό, ούτε ικανό να συγκρατήσει τις εξελίξεις.
Πέρα από τον Παπανδρέου, όμως, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να είναι έτοιμοι για τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Και θα πρέπει να αποδείξουν -πολύ σύντομα- την σοφία της Ελληνικής φυλής. Κι αυτό, γιατί, για να φτάσεις στο σημείο να κάνεις κάτι, πρώτα θα πρέπει να το έχεις σκεφτεί... Οι αυθόρμητες κινήσεις, που ίσως ξεπηδήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να μας προβληματίσουν και όχι να μας παρασύρουν σε σπασμωδικές ενέργειες που θα λειτουργήσουν ως άλλοθι για το σημερινό καθεστώς Παπανδρέου - ΔΝΤ.

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Κάλπες πάνω στις κάλπες. Για να μας εκβιάσουν πάλι - μα δεν το βαρέθηκαν; για τόσο φυτά μας περνάνε; - με τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας.

    Για μισό... Τι είναι αυτό που πίνει ο Τζωρτζ; Γιατί για αμερικάνικο ουίσκι από το Τένεση δεν το βλέπω. Κρητική τσικουδιά; Ούζο σκέτο μήπως; Για δες εκεί... Πότε πρόλαβε να τις μάθει αυτές τις εθιστικές συνήθειες των ιθαγενών;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπα νεράκι πίνει κανει υγιεινή ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]