Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες αξιωματικοί: Οι πιο κακοπληρωμένοι του ΝΑΤΟ


Παρουσίαστηκαν περίπου ως προνομιούχοι. Η ανάγκη για «περικοπές παντού εδώ και τώρα»,οδήγησε τη κυβέρνηση σε δραστικές μειώσεις των αποδοχών των στρατιωτικών,τους οποίους χρησιμοποίησε ουσιαστικά ως «παράδειγμα» προς τις υπόλοιπες κοιωνικές και επαγγελματικές ομάδες.Οι ένστολοι –γιατί και τα Σώματα Ασφαλείας υπέστησαν την ίδια πρακτική- δεν είχαν περιθώριο επιλογής. Οι περισσότεροι από 3000 αξιωματικοί που επέλεξαν το δρόμο της παραίτησης,χρησιμοποίησαν το μόνο όπλο που διέθεταν.
Όπως προκύπτει από τα αριθμητικά στοιχεία όμως οι έλληνες αξιωματικοί ήταν οι χειρότερα αμειβόμενοι αξιωματικοί από το «σκληρό πυρήνα» των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.Μετά από τις περικοπές απλά έγιναν ακόμη φτωχότεροι.Οι συγκρίσεις για αξιωματικούς έγγαμους με δύο παιδιά,κατηγορία που περιλαμβάνει τους περισσότερους αξιωματικούς,από το βαθμό του ανθυπολοχαγού έως του ταγματάρχη είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικές:
Ανθυπολοχαγός του ελληνικού στρατού παίρνει 1373 ευρώ,ο γάλλος 2026 κσι ο βρετανός 2350.
Έλληνας υπολοχαγός πληρώνεται με 1445 ευρώ ,όταν στη Γαλλία παίρνουν 2190 και στη βρετανία 2731. Λοχαγός του ΕΣ παίρνει 1490,ο γάλλος 2520 και ο βρετανός 4440. Τέλος ο έλληνας ταγματάρχης λαμβάνει 1556 ευρώ, ο συναδελφός του στη Γαλλία 3290 και ο βρετανός 5573.
Η σύγκριση των μισθών των στρατιωτικών με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων εκτός από ατυχής,είναι σε πάρα πολλές περιπτώσεις άδικη και σε αρκετές εξωφρενική εις βάρος των στρατιωτικών. Οι συνθήκες εργασίας και ειδικά η συχνότητα των αναγκαστικών μετακινήσεων λόγω μεταθέσεων δεν προσμετράτε απ΄ όσους έσπευσαν να θέσουν στη γενική κατηγορία των «δημοσίων υπαλλήλων» και τους ένστολους πολίτες.
Αυτή τη στιγμή περιθώριο διορθώσεων δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Τουλάχιστον θα πρέπει η πολιτική ηγεσία των ΕΔ να υλοποιήσει τις κατά καιρούς εξαγγελίες της για δέσμη μέτρων που προτίθεται να λάβει ώστε να διευκολυνθεί η ζωή των ένστολων και των οικογενειών τους. Προς το παρόν όμως τίποτα δεν κινείται και οι παραιτήσεις συνεχίζουν να φθάνουν στο Πεντάγωνο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]