Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΕΚΟ: Βάλτε τώρα το μαχαίρι στο κόκαλο

  • Του Ν.Γ. Δρόσου
Με χρέη της τάξης των 12 δισ. ευρώ, ποσό οκτώ φορές μεγαλύτερο από τα ετήσια έσοδά τους, και με συνολικές ζημίες άνω του 1,7 δισ. ευρώ μόνον κατά τη χρήση του 2009, οι έντεκα ΔΕΚΟ για τις οποίες δημοσιοποίησε χθες στοιχεία το υπ. Οικονομικών αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς για ζητήματα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Αποτελεί εμπαιγμό για κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, και για τις αιματηρές θυσίες στις οποίες αυτός υποβάλλεται με στόχο την υπέρβαση της κρίσης, τυχόν συνέχιση της λειτουργίας τους υπό το παρόν καθεστώς.
Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος της υφηλίου οι επιχειρήσεις αυτές θα είχαν ήδη κατεβάσει ρολά, οι διοικήσεις τους και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θα είχαν οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και η παρελθούσα πορεία τους θα διδασκόταν σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Αντίθετα, στην Ελλάδα, επί μια εικοσαετία τουλάχιστον, αλλεπάλληλες κυβερνήσεις επιλέγουν να αγνοούν το πρόβλημα αρνούμενες ενσυνείδητα να καταπιαστούν με την επίλυσή του, εξαιτίας των λεγόμενων πελατειακών σχέσεων και του κακώς εννοούμενου πολιτικού κόστους που η αντιμετώπισή του συνεπάγεται.
Εάν η παρούσα κυβέρνηση επιθυμεί όντως να κάνει πράξη τις διακηρύξεις της περί διαφάνειας και ευνομίας, οφείλει να τερματίσει κατά τρόπο οριστικό τη συνεχιζόμενη αιμορραγία των δημόσιων οικονομικών και εν τέλει των φορολογουμένων πολιτών αυτού του τόπου, εφαρμόζοντας ένα ριζικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και θεσμοθετώντας τον κανόνα του «μηδενικού ελλείμματος» στη λειτουργία τους.
Στο πλαίσιο αυτό, οφείλει να νομοθετήσει ώστε σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οποιαδήποτε ΔΕΚΟ εμφανίσει ζημίες στη διάρκεια μιας χρήσης να κάνει αμέσως γνωστό το σχέδιο επαναφοράς της σε καθεστώς τουλάχιστον μηδενικής ζημίας, στην επόμενη χρήση.
Εάν η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν σταθεί ικανή να το πράξει, το Δημόσιο να καλύπτει τις ζημίες της μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σε περίπτωση υποτροπής να καλύπτονται εκ νέου οι ζημίες με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να καθίσταται υποχρεωτική είτε η πώλησή της στον ιδιωτικό τομέα είτε η οριστική παύση της λειτουργίας της.
Για το διάστημα κατά το οποίο μια ΔΕΚΟ θα είναι ζημιογόνος, οι μισθοί όλων των εργαζομένων σε αυτήν να μην υπερβαίνουν το επίπεδο του βασικού μισθού.
Σε περίπτωση δε όπου η ΔΕΚΟ παραμένει ζημιογόνος και για δεύτερο έτος και δεν έχουν γίνει τα παραπάνω να παραπέμπεται η πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου με τις κατηγορίες της απιστίας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Τέρμα τα ψέματα, κύριοι.
Εάν πράγματι θέλετε να προσφέρετε καλές υπηρεσίες σε αυτήν τη χώρα και στους πολίτες της, σταματήστε την ακατάσχετη αιμορραγία στην οποία καθημερινά υποβάλλονται.
Τερματίστε τον εμπαιγμό τους και λάβετε αποφάσεις για το κοινό καλό.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]