Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Έλληνας... ο μύθος


Σε διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό ενός λαού, εκείνου που θα παρουσιάζει καλύτερα την ψυχολογία του, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.
Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα.
«Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.
Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ‘21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει.
Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα.
Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας.
Λυπηθείτε τον...
θαυμάστε τον αν θέλετε.
Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε...
Αναγνώστης

Υ.Γ.: Θα περάσουν τα χρόνια και θα έρθει εκείνη η στιγμή που τα παιδιά μας, εγγόνια κλπ. θα μας ξεθάψουν να μας φτύσουν για το ξεπούλημα που ανεχθήκαμε. Και θα το κάνουν ως χρέος τιμής προς τους εαυτούς τους...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Είναι ιδέα μου ή, απλά περιγράφει τους ολύμπιους θεούς;
    Αθανατοι αλλά ανθρώπινοι. Παντοδύναμοι μα και ανασφαλείς.
    Εγωιστές, αχάριστοι και φιλάνθρωποι συνάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απολαυστικό το κείμενο. 'Ετσι είναι... Κάποια από τα κουσούρια μας είναι διαχρονικά. Οι αρετές των αρχαίων μας όμως;

    Το πιο συγκλονιστικό πράγμα που άκουσα για εμάς τους Έλληνες μου το είπε κάποτε ένας Αργεντινός. "Οι λαοί", μου είπε, "κατάφεραν σε διαφορετικές φάσεις τις ιστορίας τους να σας ανακαλύψουν, μετά πήγαν κάποια σκαλιά πιο κάτω, βυθίστηκαν στο σκοτάδι, σας ανακάλυψαν ξανά, και πάλι από την αρχή. Δεν κατάφεραν ποτέ να σας ξεπεράσουν. Οι Έλληνες πήγαν τον άνθρωπο στα όρια της τελειότητάς του".

    Είναι λοιπόν να μην αναρωτιεται κανείς: Τι έγινε και στραβώσαμε στο δρόμο;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μενω αφωνος.
    μπορει κανεις να διαφωνησει :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 8:16 μ.μ., είναι απλό, μετά ήρθε ο χριστιανισμός και έβαλε την ταφόπλακα στον Ελληνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Δευτέρα σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζάγκλος, δέχομαι μέχρι ενός σημείου ότι ο χριστιανισμός, σαν αβρααμική θρησκεία που είναι, με ρίζες στη Μέση Ανατολή, μας έκανε ψευτοσεμνότυφους και γεμάτους ενοχές για τη φύση και τις πράξεις μας, κάτι που πραγματικά αποτελεί αντίθεση με την αρχαία μας θρησκεία και παράδοση. Αλλά την απάθεια, τον ατομισμό και την εύκολη μίμηση οποιουδήποτε ηλίθιου εισαγόμενου συρμού, την εσωστρέφεια και την έλλειψη ενδιαφέροντος για τα κοινά, μάλλον κάτι άλλο μας τα έφερε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε ανώνυμε M. συμφωνώ μαζί σου.
    Τα αποτελέσματα μιας διάβρωσης, είναι πολλά, κάνοντας διάγνωση πρέπει να βρούμε τα αίτια της διάβρωσης (ασθένειας), για μένα η απάντηση είναι η διαστροφή τον βυζαντινών που σαν virus αναπτύχθηκε στο σώμα της Ελλάδας.
    Σήμερα βεβαια αυτή η πάθηση έχει γίνει χρόνια και χρεάζεται μακρύ νυστέρι!
    Συμπέρασμα: όσο περισσότερος θεός, τόσο περισσότερη διαστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μισό, φίλε Ζάγκλος, γιατί μ' έχεις λίγο μπερδέψει. Πιστεύεις ότι για αυτό που είμαστε σήμερα φταίει (α) το Βυζάντιο, (β) ο χριστιανισμός (ως οργανωμένη θρησκεία) ή (γ) η πίστη μας στο Θεό;

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που βλέπεις την διαφορα M?
    Βάλτα όλα στην κατσαρόλα να σιγοβράσουν, άστα να κρυώσουν και να πάρει φόρμα ο ζελές, για να κozάρεις "through"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε καλά... Αν το θέτεις έτσι, δεν υπάρχει θέμα. Συμφωνώ. Οι οργανωμένες θρησκείες ήταν πάντα (από την αρχαιότητα) χρήσιμες και συνεργάσιμες με τις αυτοκρατορίες. Αλλά στην ερώτησή σου "Πού βλέπεις τη διαφορά;" θα απαντήσω ότι οι μεταφυσικές ανησυχίες και η πίστη του καθενός μας δεν ταυτίζεται απαραίτητα με το οργανωμένο και συνήθως σαθρό ιεραρχικό σύστημα του ενός ή του άλλου θρησκεύματος.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μεγάλο θέμα, με άκρως Λακωνική προσέγγιση στον λογισμό σου θα έλεγα... μα και οι μεταφυσικές μας ανησυχίες είναι απόβλητα τον οργανωμένων ιουδαϊκών θρησκευμάτων που πηγάζουν από την κολασμένη ΠΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνώ. Πιστεύω ότι συγχέεις κάποια πράγματα που δεν είναι όμοια. Και για να σου απαντήσω στην παρατήρησή σου για τη "λακωνική" μου προσέγγιση, ξέρεις, τα θέματα της πίστης δεν σηκώνουν πολλές αναλύσεις. Είμαστε μια σταγόνα στο σύμπαν. Η αντικειμενική μας αντίληψη περιορίζεται σε ό,τι μπορεί να κάνει ο βιολογικός μας οργανισμός για μάς. Είναι όμως κάποια πράγματα που είναι πέρα από εμάς, πράγματα που ίσως νοιώθουμε, αλλά που δεν εκλογικεύονται. Και όσο ωριμάζουμε, τόσο δυσκολότερο είναι να τα εκφράσουμε με λέξεις.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τα πρώτα θέματα που θέλουν ανάλυση και πέταμα στα σκουπίδια είναι τα της θρησκείας και οι δεισιδαιμονίες της που μονο δεινά και σκοταδισμό επέφεραν στην ανθρωπότητα. Μέχρι εχθές τους ρίχνανε στη πυρά, σήμερα με θρησκευτικούς πολέμους προσπαθούν να διαιωνίσουν τις υπερεξουσίες τους. Ασφαλώς φιλε μου (ελπίζω να με επιτρέπεις την φιλοφρόνηση) όσο ωριμάζουμε, δυσκολότερα γίνεται να εκφράσουμε και να απορρίψουμε αρχές. Αλλα για μένα αυτό είναι το ανώτερο που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει στην σύντομη ζωή του, να αναλογισθεί και να αναρωτηθεί, είναι αυτό αλήθεια? Πως το ξέρω? Από που? ποιος? Τι λέει ο άλλος? Αυτά ήταν τα ερωτήματα για μένα που θέριεψα και βροντοφώναξα ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Έλα στο http://epic-atheist.blogspot.com να μιλήσουμε ελευθερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν νομίζω να κατάλαβες αυτό που είπα πριν για την ωρίμανση. Ή δεν το κατάλαβες ή κάνεις πως δεν το καταλάβαίνεις και με παραποιείς για να προβάλεις επιχείρημα. Ας σταματήσουμε εδώ. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε, έτσι; Η ποικιλία απόψεων είναι υγιές κοινωνικό φαινόμενο.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΖΑΝGLOS.
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ
    ΒΙΒΛΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Ο ΘΕΟΣ ΚΗΡΥΞΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ. ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ; ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ . ΟΜΩΣ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ 'Η ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ. ΔΕΣ ΕΝΑ VIDEO ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ "ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ" Ή ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 23 ΤΕΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κα Αγγέλα είπε πολλά ο θεός- πιστεύω ότι, τα είπαν οι ανθρώποι- και δεν είπε μόνο για αγάπη. Φυσικά το να δέχεσαι την αγαπολογία του, σημαίνει ότι δέχεσαι και τα μισάνθρωπα μηνύματα του. Διαβασμένη φαίνεσαι, δεν χρή περισσότερες λεπτομέρειες.
    Αυτό που εννοώ, όπως κι οι προγραφήσαντες, είναι ότι, δεν χρειάστηκε θεία παρέμβαση στους Έλληνες, στους Κινέζους και σ άλλους πολιτισμούς, για να φτιάξουν νόμους και να ζούν σε μια καλύτερη κοινωνία. Ο Ιεχωβάς όμως των Ιουδαίων, Χριστιανων και Μουσουλμάνων απέχει πολύ απ τον ανθρώπινο πολιτισμό.
    Να σαι καλά.
    Κωνσταντίνος, υιός του Ιωάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Κωνσταντίνε υιέ του Ιωάννη.
    Πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός και να μην πω μεγάλες αλήθειες για να περάσει το σχόλιο από την λογοκρισία, Θα ήθελα και εγώ να πω στην κα Αγγέλα:
    Αν κάποτε προβληματισθείς, πώς έφτασε η ελληνική σκέψη να ευτελιστεί σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Έλληνας να καταντήσει ρωμιός και χριστιανός λατρεύοντας εβραϊκά εγχειρίδια! Ίσως τότε δεις μια ακτίνα από το φως του Απόλλωνα!
    Τώρα το τι είπε ο θεός, δεν είπε απόλυτος τίποτα, εβραίοι Ελληνομαθείς ανάπλασαν κακήν κακός την αθάνατη μυθολογία μας, γεμίζοντας την με μίσος κατά τον Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]