Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης η ομιλία Παπανδρέου στην ΔΕΘ

  • Να μην παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού στην 75η ΔΕΘ, αποφάσισε το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για σειρά από ζητήματα που απασχολούν τον δικηγορικό κλάδο
Η επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, η διαφαινόμενη ματαίωση της κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στη Θεσσαλονίκη και η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το υπάρχον δικαστικό μέγαρο, μετά τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου, είναι, κατά τον πρόεδρο του ΔΣΘ, Μανόλη Λαμτζίδη, τα θέματα για τα οποία διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.
Ταυτόχρονα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Λαμτζίδης, κάλεσε όλους τους δικηγόρους της χώρας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και εργαζομένων που προγραμματίζονται για το προσεχές Σάββατο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού. Διαμήνυσε δε, ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες του Συλλόγου με τις οποίες «θα επιχειρήσουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση».
Ο κ. Λαμτζίδης εμφανίστηκε απαισιόδοξος ως προς την προοπτική κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, τονίζοντας ότι «αν δεν γίνει «εδώ και τώρα» δεν θα γίνει ποτέ και πουθενά». Εκτίμησε δε ότι η επικείμενη απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος «θα οδηγήσει πολλούς δικηγόρους σε εξαθλίωση ή σε βίαιη έξοδο από τον κλάδο, προκαλώντας, παράλληλα, ένταση του κανιβαλικού ανταγωνισμού».
Θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα του υπερπληθωρισμού των δικηγόρων στη χώρα μας, παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, η αναλογία δικηγόρων προς πληθυσμό στην Ελλάδα είναι 1 προς 291 κατοίκους, την ώρα που η αντίστοιχη αναλογία στη Φινλανδία είναι 1 προς 2.971 και στη Γαλλία 1 προς 1.368.
Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε, από την πλευρά του, το μέλλον του κλάδου -με την επικείμενη απελευθέρωσή του- ο αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Γιάννης Κοτζαμανίδης.
«Ο δικηγόρος μετατρέπεται σε εμποράκο. Όσοι μείνουν στο επάγγελμα θα ενταχθούν σε μεγάλες νομικές εταιρίες με μισθούς πείνας», είπε ο κ. Κοτζαμανίδης και πρόσθεσε: «Η δικηγορία βρίσκεται στο απόσπασμα, ένα βήμα πριν τη διάλυση. Πρέπει να αντιδράσουμε μέχρις εσχάτων».


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ,ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΟΥΤΑΙ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; ΑΦ' ΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΙ ΣΑΣ ΩΣΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙ (ΦΑΚΤΟΡ), ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΘΗΚΗ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φροντίσουμε να εμφανίζεται η ώρα και η ημερομηνία και σας ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Αλλά δε νομίζουμε πως η εμφάνιση του συγκεκριμένου ιστολογίου μοιάζει με του Αntinews. Να είστε καλά πάντως για την βοήθεια που μας δίνετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΣΙΓΑΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΓΟ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ . ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΧΘΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ(0ΜΟΚΛΙΝΟΙ) ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ.
    ΔΥΣΤΥΧΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ;

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
    ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 1991(;)ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΕΡΤ ΣΤΗΝ ΡΗΓΙΗΣ ( 22.00'μ.μ)ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ (!) ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για την ημερομηνία στις αναρτήσεις! Βλέπει κανείς παλιότερα άρθρα και δεν ξέρει από πότε είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]