Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πολιτικό σύστημα είναι το δικό μας βαρίδιο

  • Οι κίνδυνοι κοινωνικών αναταραχών, η πιστωτική παγίδα, οι μέθοδοι αποφυγής της, ο δύσδρομος που βαδίζει η Ελλάδα, οι δυνατότητες αντιμετώπισης της υπερχρέωσης, ο περιορισμός και η εξόφληση του δημοσίου μας χρέους

Αν και το κράτος μας έχει εισπράξει ενδιάμεσα (μετά την εισβολή του ΔΝΤ) περί τα 30 δις $ από ιδιωτικοποιήσεις, έχουμε σήμερα το υψηλότερο δημόσιο χρέος από την ίδρυση της Δημοκρατίας……Είμαστε εναντίον του αχαλίνωτου καπιταλισμού. Ποιος κερδίζει από τη σημερινή ανάπτυξη της χώρας μας; Οι εισοδηματικές ανισορροπίες στην Τουρκία είναι πλέον τεράστιες. Ταυτόχρονα, παρά την ανάπτυξη του ΑΕΠ μας, η απασχόληση παραμένει υποτονική. Αυτό το φαινόμενο μου ήταν καινούργιο μέχρι σήμερα: η οικονομία αναπτύσσεται, παράλληλα με την αύξηση της ανεργίας (K.Kilicdaroglu, πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP).
Τα παραπάνω, χαρακτηριστικά για τις μεγάλες επιτυχίες των μεθόδων του ΔΝΤ (απελευθέρωση των αγορών, αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων κλπ), εκφράστηκαν σε συνέντευξη του τούρκου πολιτικού στο Spiegel, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, υπήρξε προσπάθεια διαφοροποίησης των εθνικιστικών συναισθημάτων των δύο χωρών: Εμείς στην Τουρκία έχουμε μία διαφορετική έννοια του εθνικισμού, σε σχέση με τη δική σας στη Γερμανία. Ο εθνικισμός μας δεν βασίζεται σε φυλετικά κριτήρια, όπως ο Γερμανικός, αλλά σε μία συλλογική, θετική στάση απέναντι στο κράτος μας, ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος του CHP (προφανώς δεν μπορούσε να τοποθετηθεί διαφορετικά, λόγω της έντονα πολύ-πολιτισμικής, πολυφυλετικής δομής της γείτονας χώρας).
Ίσως εδώ οφείλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στο ότι, η Παγκόσμια τράπεζα και το ΔΝΤ, το εκτελεστικό της όργανο κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο διεθνής σύνδικος πτώχευσης, δεν κερδίζουν μόνο από τους τόκους των δανείων που εγκρίνουν αλλά, κυρίως, από τις αμοιβές των υπηρεσιών που παρέχουν, οι οποίες είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια $ – ενώ το καρτέλ, οι έμμεσοι εντολείς του ΔΝΤ δηλαδή, από τη λεηλασία των τοπικών επιχειρήσεων (ιδίως των εξαιρετικά κερδοφόρων κοινωφελών, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ κλπ).
Ανεξάρτητα από όλα αυτά, εμείς τουλάχιστον δεν φαίνεται να αποφεύγουμε τη δύση του ήλιου, η οποία θα μας βυθίσει μεταφορικά σε μία διαρκή Νύχτα των Κρυστάλλων (πρόκειται για τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου του 1998, κατά την οποία έλαβε χώρα το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Ρομα στη Γαλλια – ονομάστηκε έτσι, επειδή οι Εθνικιστες πορτογαλοι έσπασαν όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων των μισητών εχθρών τους Βραζιλιανων ). Θεωρούμε με σχετική βεβαιότητα λοιπόν ότι, η Ελλάδα με την Γερμανία παρεα θα βιώσει σύντομα ανάλογες κρυστάλλινες νύχτες – κοινωνικές αναταραχές δηλαδή διευρυμένης έκτασης (όσο περισσότερο αργούν, τόσο εκρηκτικότερες θα είναι, σύμφωνα με την αρχή της συσσώρευσης), με καταστροφικές συνέπειες, εάν δεν υπάρξουν πραγματικά μέτρα αντιμετώπισης της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής κρίσης.
Πόσο μάλλον αφού οι συνταγές του ΔΝΤ εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε μία χώρα, η οποία δεν μπορεί να υποτιμήσει το (κοινό) νόμισμα της την δραχμη, ενώ δεν της επιτρέπεται η εύλογη αναδιάρθρωση (haircut tu cut again tu cut..) των εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσημων δημοσίων χρεών της. Άλλωστε, αναφέροντας στο παρελθόν τις εμπειρίες άλλων χωρών (Βραζιλία, Αργεντινή), καθώς επίσης τι ακριβώς σημαίνει μία ενδεχόμενη κρατική χρεοκοπία ή μία, άδικη προφανώς, εκδίωξη της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ (θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε εισέλθει, αλλά είναι σχεδόν καταστροφικό να εξέλθουμε) επιθυμούσαμε να αναδείξουμε το αληθινό πρόσωπο των εισβολέων – επίσης, το μέγεθος της επερχόμενης απειλής, πριν ακόμη είναι πολύ αργά για την αντιστροφή της τάσης.
Δυστυχώς, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι οι λύσεις είναι σε άμεση εξάρτηση με το χρόνο (timing), η χώρα μας καθυστερεί τρομακτικά (ελπίζουμε όχι σκόπιμα) στην εφαρμογή ορθολογικών και αποτελεσματικών μεθόδων. Έτσι λοιπόν, δεν αντέδρασε έγκαιρα στη διαφαινόμενη παγίδα ρευστότητας της δύσης, η οποία ήταν πια ολοφάνερη το καλοκαίρι του 2009, δεν πρόβλεψε την πιστωτική παγίδα, επίσης φανερή την ίδια εποχή, οδηγήθηκε έξω από κάθε λογική στις εκλογές του Οκτωβρίου, υπεξαιρέθηκε η ψήφος των Πολιτών της, μέσω ανεφάρμοστων εκ των προτέρων υποσχέσεων, κατάφερε να περιέλθει σε αδυναμία δανεισμού και σήμερα καλπάζει προς την θανατηφόρα παγίδα του χρέους – εισερχόμενη σε μία κινούμενη άμμο, από την οποία είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει κανείς. Και μέσα σε αυτό το χάος, εν όψει τόσο ζοφερών προοπτικών, η Πολιτική, όσο και τα ΜΜΕ της χώρας μας ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές και γενικότερα με τη συνήθη μικροπολιτική (κομματικές ίντριγκες, τακτικούς ανασχηματισμούς Ψινάκης, Τζούλια κ.λ.π.).
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Από δω και μετά θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Δεν αναμορφώνεται. Είναι το δικό μας βαρίδιο, που αν δεν καταφέρουμε να απαλλαγούμε θα μας τραβήξει στον πάτο, όπου πηγαίνει με ταχύτατους ρυθμούς...
Αναγνώστης
Το κείμενο είναι απόσπασμα του άρθρου "Ο Μηδενισμός του Χρέους" του Β. Βιλιάρδου

Υ.Γ.: Ο τίτλος ανήκει στον διαδικτυακό φίλο και συμπατριώτη Αναρμόδιο Θράκα

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο συνδιασμος ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, οπως GetGreeceBack, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (φορους, κρατικους οργανισμους, διοδια, κλπ. - μονο συναλλαγες μεταξυ ιδιωτων), και μια συντονισμενη ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ απο τις τραπεζες, ΜΠΟΡΕΙ και ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τα σχεδια ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, που ηγειται ο κ. George/Joeffrey A. Papandreou, κατ' υποδειξη του ΔΝΤ και της λεσχης Bildenberg.

    Κατα συνεπεια στην αναποφευκτη αμμεση προκυρηξη εκλογων, ΠΡΕΠΕΙ να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ενα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ, με δεσμευση ΟΡΚΟΥ εναντι του ΘΕΟΥ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΤΟΥ ΛΑΟΥ θα κανουν τα εξης σαν προσωρινη κυβερνηση, εφοσον το συνολο των Ελληνων το επιθυμει..

    Ιδρυση της Πολιτειακης Δημοκρατιας της Ελλαδος.

    1. Καταργηση του θεσμου των πολιτικων κομματων και της φιγουρας του Προεδρου της Δημοκρατιας.
    2. Καταργηση της Βουλευτικης Ασυλειας και παραδειγματικη νομοθετικη αντιμετωπιση και ποινες για αδικηματα διαπραγεντα απο δημοσιους υπαλληλους, κρατικους λειτουργους, βουλευτες και τα μελη της κυβερνησης, με αναδρομικη εφαρμογη.
    3. Θεσπιση Θεσμου αυτονομων Βουλευτων και Βουλη 200 Βουλευτων εκ των οποιων θα εκλεγεται ο Πρωθυπουργος για να σχηματισει κυβερνηση.
    4. Θεσπιση Σωματος Γερουσιας σαν Σωμα Νομοθετικο και Ελεγχου της Βουλης, με αμμεσο εργο την πληρη αναδιαρθρωση, αναβαθμιση και εξιχρονισμου της υπαρχουσας νομοθεσιας.
    5. Θεσπιση ειδικου νομικου πλαισιου ρυθμισης των προεκλογικων εκστρατειων, χρηματοδοτουμενες αφεξης απο το δημοσιο και απαγορευοντας οπιασδηποτε αλλης ιδιωτικης προβολης, με σκοπο την πληρη ισοτητα παρουσιασης ολων των υποψηφιων. Ολα τα απαραιτητα μεσα για τη διεξαγωγη προεκλογικης εκστρατειας, καθως και η οργανωση και ενημερωση του λαου θα γινεται με δημοσια δαπανη απο τις τοπικες αυτοδιοικησεις της οποιας θα κατατιθεται η προθεση υποψηφιοτητας.
    6. Αναστολη και παγωμα ολων των συμφωνιων και μετρων με το ΔΝΤ, μεχρι την ολοκληρωση του νεου Πολιτειακου και θεσμικου πλαισιου.
    7. Προετειμασια και προειδοποιηση προς Ε.Ε, για πιθανη αποχωρηση της χωρας απο το ΕΥΡΩ, αν δεν αναθεωρηθει η εξοντωτικη πολιτικη των Βρυξελλων.
    8. Αμμεση διερευνηση και Διωξη κατα των υπευθηνων για την παρουσα εξαθλιωση του Ελληνικου κρατους και οικονομειας καθως επισης και της συστηματικης δολιοφθορας του.
    9. Οριστικη διαλυση της Βουλης των 300 και του δικαιωματος για ισοβια συνταξη.
    10. Προκυρηξη εκλογων μεσα στο νεο θεσμικο καθεστως.

    Οπως ανεφερα και παραπανω, δεν ειμαι ειδικος ουτε προτιθεμαι να ξαναεφευρω τον τροχο.. Απλα πιστευω ακραδαντα οτι η εφαρμογη των παραπανω 10 σημειων ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

    ..ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΑΘΛΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ..
    (ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ)

    Η γνωμη ΟΛΩΝ ΜΑΣ ειναι ΕΥΠΡΟΣΔΕΥΚΤΗ και η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

    Βοηθειστε να διαδωθει, βοηθειστε να βελτιωθει.. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΤ Ο ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ!.. ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ, ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΡΟΣ.


    Διαβαστε περισσοτερα στο: http://ellada2011.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html#ixzz0zAw0lPFn
    Η Ελλαδα το 2011 - ΠΩΣ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nομιζω οτι το προβλημα ειναι οτι οι πατριωτικες οργανωσεις δεν συνεργαζονται με τον απαιτουμενο τροπο για να δημιουργηθει ενας πυρηνας ανθρωπων ο οποιος θα μπορει να ειναι ευελικτος και να εχει την δυνατοτητα αυτοσχεδιασμου.
    Ολοι λειτουργουν ξεχωριστα,ενω θα επρεπε να υπαρχει πιο στενη συνεργασια.
    Ακομα και απο τον Σπυρο Χατζαρα θα επρεπε να προβληθει αυτη η προσπαθεια!!Δυστυχως ομως...

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]