Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αισθάνεται ενοχές

  • Υπερδιπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες μέσα σε έναν χρόνο, αλλά δεν καταγράφονται στα στατιστικά στοιχεία τα αίτια...

Η είδηση μίας αυτοκτονίας περνά στα “ψιλά” των εφημερίδων συνήθως, ωστόσο πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο που τον τελευταίο χρόνο έχει ενταθεί – λόγω και της οικονομικής κρίσης που αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τη “σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι”.
Τα στοιχεία είναι δραματικά. Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Κλίμακα του υπ. Υγείας, ενώ το 2009 είχαμε κατά μέσο όρο μία αυτοκτονία την ημέρα, μόλις ένα χρόνο μετά οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί σε πάνω από δύο την ημέρα. Μάλιστα τα στοιχεία αφορούν τις καταγεγραμένες αυτοκτονίες καθώς ακόμη το “στίγμα” του αυτόχειρα καλά κρατεί στην ελληνική κοινωνία.
Η Κλίμακα λειτουργεί τετραψήφια γραμμή βοήθειας, όπου και εκεί φαίνεται ότι η απελπισία κυριεύει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα από 10 την ημέρα, τα τηλεφωνήματα για βοήθεια έχουν αυξηθεί στα 25, με αυξητικές τάσεις όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει.
Οι επιστήμονες λένε ότι δεν είναι ευθέως η οικονομική κρίση που οδηγεί στην αυτοκτονία ωστόσο οι παράγοντες του περιβάλλοντος σε μία ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση έχουν μεγάλη σημασία, στο να προχωρήσει κανείς στη μοιραία απόφαση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πιο ευάλωτη ηλικιακά ομάδα στην αυτοκτονία είναι τα 35-55 δηλαδή ο ενεργός εργασιακά πληθυσμός, ενώ οι άνδρες είναι αυτοί που επιλέγουν πιο αποφασιστικούς τρόπους για να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.Οι τρεις συνηθέστερες μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι απαγχονισμός, φάρμακα και πυροβολισμός.
Οι άνθρωποι που τηλεφωνούν στην Κλίμακα εκφράζουν συχνά αισθήματα και σκέψεις απελπισίας. Νοιώθουν ότι είναι βάρος και ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. “Είναι άνθρωποι μέσα στην παραγωγική διαδικασία, με ευθύνες, οικονομικές υποχρεώσεις και δάνεια. Είναι άνθρωποι που χάνουν την ταυτότητά τους” αναφέρει ψυχολόγος της Κλίμακας. Στο 90% των περιπτώσεων οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζουν ήδη κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, σπιλώνοντας έτσι τους αυτόχειρες, οι οποίοι δεν έχουν εξεταστεί κλινικά από ψυχιάτρους... Το καθεστώς Παπανδρέου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να κρύψει (για όσο διάστημα μπορεί) την αθλιότητα των πολιτικών του πράξεων, που πληρώνεται με αίμα οικογενειαρχών...
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις μη ενοχικές διακοπές του, ενώ γνωρίζει πως η οικονομική επίθεση που έχει ξεκινήσει κατά των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων είναι η κύρια αιτία που άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και οικογένειες καταστρέφονται κυριολεκτικά, για να μπορεί ο ίδιος να λέει πως κυβερνά τη χώρα και να κάνει αμέριμνος κανό, ποδηλασία και... μακροβούτια. Αν και τα τελευταία, συνηθίζει να τα κάνει στις τσέπες όλων μας, οδηγώντας μας με μαθηματική ακρίβεια σε μετωπική βίαιη σύγκρουση με το φασιστικό καθεστώς που επιβάλει στη χώρα και τους πολίτες της. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου θα προλάβει να φύγει από την Ελλάδα όταν ξεκινήσει ο ελληνικός λαός την δική του επίθεση εναντίον όλων εκείνων που σήμερα εργάζονται μεθοδικά για να τον εξαθλιώσουν. Οι κακές γλώσσες ήδη λένε πως ο πρωθυπουργός φοβάται να μένει στην πρωτεύουσα, ενώ στις εξόδους του υπάρχει πάντα σκάφος (κάθε είδους) για να τον μεταφέρει εκτός της Ελληνικής επικράτειας. Αν και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστέψουμε αυτές τις διαδόσεις, η στάση του Παπανδρέου (λείπει συνεχώς από το Μαξίμου) βεβαιώνει (έστω και αμυδρά) τα λεγόμενα για την φοβική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Ίσως οι φωνές των νεκρών να μην του επιτρέπουν να νιώθει την ασφάλεια του ανθύπατου, όπως θα ήθελε, αλλά είναι βέβαιο πως οι φωνές των ζωντανών θα τον εκπαραθυρώσουν σε χρόνο μηδενικό, όταν οι πολίτες αποφασίσουν να ενεργήσουν έτσι ώστε η δημοκρατία, η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη να επιστρέψουν στην χώρα.
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Προτείνω σε όσους σκέφτονται την αυτοκτονία στα σοβαρά, να μην δώσουν τέλος στη ζωή τους έτσι απλά τόσο δειλά, αλλά να πεθάνουν σαν ήρωες, να δώσετε τέλος αλλά να είναι τέτοιο που να το θυμούνται όλοι, ακούς Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]