Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σκιόπια, ο Παπανδρέου και οι πρωθυπουργικές διακοπές

  • Ο πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργεύων και η παγκόσμια κυβέρνηση...

Ο Γιώργος είναι «γάτα» και τώρα αρχίζουμε να τον καταλαβαίνουμε. Τι έκανε πάλι ο μεγάλος; Πήρε τη σανίδα του και το κανό του και πήγε Πάρο. Αλλά για να μην πιστεύει ο κόσμος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται προσέλαβε χαλίφη στη θέση του χαλίφη. Κι αφού δεν εμπιστεύεται κανέναν από την κυβέρνηση (σιγά μην έβαζε τον Πάγκαλο να πάρει αποφάσεις στην οικονομία), έφερε για αναπληρωτή πρωθυπουργό τον Ιταλό. Καλή… μπάλα ξέρει ο Σκιόπα, ούνα φάτσα ούνα ράτσα είναι, ούτε που θα καταλάβουν οι Ελληνες ότι τους κυβερνά άλλος.

Ένα πρόβλημα μόνο έχει ο Γιώργος. Πώς θα τον παρουσιάσει ως σύμβουλο αφού στην ουσία θα είναι πρωθυπουργεύων; Άλλωστε από οικονομικούς συμβούλους έχουμε πήξει: Πολεμαρχάκης, Στίγκλιτς, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη, υιός Πάλμε, υιός Γκαλμπρέϊθ, Συμπόσιο της Σύμης, Θέος και πολλοί άλλοι. Αρα ο Σκιόπα αναλαμβάνει πρωθυπουργός και βάζει «καπέλο» σε όλους τους άλλους. Φανταστείτε υπουργικό συμβούλιο με Σκιόπα και τους υπόλοιπους υπουργούς. Σ(κι)όπα και κολύμπα.

Όσο για το τι μας περιμένει, διαβάστε το who is who του Τομάζο. Είναι εκείνος που τη διετία 2006 – 2008 ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της «κεντροαριστερής» κυβέρνησης Πρόντι στην Ιταλία …πρόλαβε να προωθήσει:

  1. Την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια από 65 που ήταν πριν για τους Ιταλούς εργαζόμενους.
  2. «Πάγωμα» αυξήσεων στους μισθούς.
  3. Τη μετατροπή δεκάδων χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας σε θέσεις εργασίας με προσωρινές συμβάσεις.
  4. Νομοθέτημα για την άρση της προστασίας των εργαζομένων από τις απολύσεις (μειώνοντας τις αποζημιώσεις και αυξάνοντας τα όρια των επιτρεπόμενων απολύσεων για τις επιχειρήσεις).
  5. Δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
  6. Ενα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο περιλάμβανε την κατακρεούργηση των κοινωνικών δαπανών.

Η κυβέρνηση Πρόντι και ο κύριο Σκιόπα επιχείρησαν, επίσης, να καταργήσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Μετά την …«πετυχημένη» δράση του ως υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας ο κ. Σκιόπα πήρε «προαγωγή»: Του δόθηκε η θέση του Προέδρου της Υπουργικής Επιτροπής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αυτός ο «άξιος» τεχνοκράτης, με θητεία στα μεγαλύτερα ιμπεριαλιστικά κέντρα του κόσμου (ήταν από το 1998 – 2005 μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) είναι λοιπόν ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού για θέματα οικονομίας!

Πληροφοριακά: Στην Πάρο βρίσκεται από τις 12:20 σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και η σύζυγος του. Σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνουν στο νησί για περίπου 10 – 11 ημέρες. Εκεί βρίσκεται ήδη και ο υπουργός εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης .

  • τα ανεξάρτητα και αδέσμευτα ΜΜΕ, ο ΚΚ ο Β ήταν αραχτός στην Ραφήνα ενώ ο δραστήριος πρωθυπουργός ΓΑΠ δεν έχει κάτσει συνεχόμενα ούτε διήμερο στο Μαξίμου: από το εξωτερικό στο ποδήλατο και από εκεί στο κανό…αλλά κυβερνά
  • τα 25 δις που δίνουμε στις τράπεζες είναι για να αγοράσουν ότι πουλήσουμε; γιατί αν είναι έτσι προσφέρομαι να …επιχορηγηθώ ή ενισχυθώ με μερικά δις και να αγοράσω όποια τράπεζα θέλουν
  • τι έλεγε ο κωπηλάτης ποδηλάτης για τα πακέτα ενίσχυσης των τραπεζών;
  • δηλαδή τώρα που η τρόικα λέει ότι τα μέτρα είναι επιλογή της κυβέρνησης α)η κυβέρνηση μας δουλεύει ότι τους πιέζουν β)δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση τι τους λένε όπως τη …μετάφραση του μνημονίου και τον άνθρωπο του καμπινέ γ)όλα τα παραπάνω
  • το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ανοικτή διακυβέρνησή και ορθάνοιχτα μυαλά θα μας λέει και πόσο στοιχίζουν όλοι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού ή … προσφέρονται αφιλοκερδώς για να μας σώσουν;
  • με τόσους συμβούλους μήπως η τρόικα μπορεί να ανοίξει ένα κλειστό επάγγελμα; των υπουργών και άχρηστοι είναι αφού άλλοι αποφασίζουν και μονογράφουν νομοσχέδια και 1000 συμβούλους και μετακλητούς θα γλιτώναμε…δεν κάνω πλάκα 12 μήνες επί το κόστος 50 Υπουργών συμβούλων και μετακλητών είναι πάρα πολλά εκατομμύρια…
  • δεν κατάλαβα και θέλω το πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ νυν Υπουργός και one more man of LSoE για τον πληθωρισμό φταίνε οι φόροι που έβαλε ή οι στρεβλώσεις της αγοράς; Για να τον πικράνω λίγο όταν οι …Φούφουτοι (και δεν το είπα εγώ αλλά ο Αντιπρόεδρος) ομολογούν ότι έπεσαν …μερικές μονάδες έξω για τον πληθωρισμό για τα υπόλοιπα γιατί θα πέσουν …μέσα;
Είναι πρώτη φορά μετα την περίοδο του πατέρα του που τα καρναβάλια θα κρατήσουν 4 χρόνια… ελπίζω να μην δούμε το έργο μέχρι τέλους.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]