Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία διαμαρτύρεται στις ΗΠΑ...

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε έναν υψηλόβαθμο αμερικανό διπλωμάτη για να διαμαρτυρηθεί για τις πρόσφατες αμερικανικές δηλώσεις σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται από τον ΟΗΕ για την ισραηλινή επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, δήλωσε την Τετάρτη τούρκος διπλωμάτης.
Ο Νταγκ Σίλιμαν, ο δεύτερος τη τάξει της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, εκλήθη τη Δευτέρα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών "για να του εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους" μετά τις δηλώσεις της αμερικανίδας πρεσβευτού στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτή η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η Ράις είχε δηλώσει ότι η έρευνα που διατάχθηκε από τον ΟΗΕ σχετικά με την ισραηλινή επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 9 Τούρκοι, δεν "αντικαθιστά" τις έρευνες που διεξάγουν η Τουρκία και το Ισραήλ.
"Οι ΗΠΑ έχουν μία στενή αντίληψη της επιτροπής (έρευνας). Η δήλωση της (Ράις) δίνει την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ καθοδηγούν τις εργασίες της επιτροπής", δήλωσε ο τούρκος διπλωμάτης.
Η Άγκυρα επικρίνει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί προσεγγίζουν την έρευνα του ΟΗΕ, ως ένα μέσο για "να ξεπεράσουν (το Ισραήλ και η Τουρκία) τις πρόσφατες εντάσεις στη σχέση τους και να αποκαταστήσουν τους δυνατούς, ιστορικούς τους δεσμούς", όπως είχε δηλώσει η Ράις.
"Η επίθεση είναι ένα θέμα μεταξύ του Ισραήλ και της διεθνούς κοινότητας και όχι μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας. Υπήρχαν πολίτες 30 χωρών σε αυτά τα πλοία", υπογράμμισε ο τούρκος διπλωμάτης. "Αυτή η επιτροπή έχει στόχο να ερευνήσει το συμβάν. Ο ρόλος της δεν είναι να απαλλάξει το Ισραήλ και να βελτιώσει τις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις".


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]