Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ήττα του Ολυμπιακού από τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο

Αν και ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέσα στο «Καυτανζόγλειο» με τον Μήτρογλου στο 59', ο Ηρακλής κατάφερε να πετύχει την ανατροπή μέσα σε επτά λεπτά και να νικήσει 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Αρχικά ο «Γηραιός» ισοφάρισε με πέναλτι του Μάρα στο 79' και πήρε τη νίκη με τον Βέλλιο στο 86'.

Με αρκετές απουσίες και τους Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και έδωσε τη δυνατότητα στον Ηρακλή να τον απειλήσει δύο φορές. Την πρώτη στο 6' με κόρνερ και κεφαλιά του Κατσικά, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χολέμπας και τη δεύτερη στο 18' με συρτό σουτ του Πίτου Γκαρσία, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατά» πιο γερά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και είχε δύο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά και στις δύο νικητής βγήκε ο Ελευθερόπουλος. Στο 21' και από μπαλιά του Ντουντού ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι από τον τεραμτοφύλακα του «γηραιού» αλλά σούταρε πάνω του, ενώ στο 23' και από μπαλιά του Φουστέρ, ο Μήτρογλου μόνος νικήθηκε από την έγκαιρη έξοδο του πρώην «ερυθρόλευκου» πορτιέρο. Στη συνέχεια, η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν εντελώς ανούσια, η μεσαία γραμμή δεν ήταν δημιουργική, οι επιθετικοί του ακίνδυνοι κι έτσι το ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Ο Βαλβέρδε αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Ιμπαγάσα, η ομάδα έγινε πιο δραστήρια και στο 49΄ ο Ριέρα γύρισε στον Φετφατζίδη, που σούταρε για να αποκρούσει ο Ελευθερόπουλος. Ομως η εκπληκτική ευκαιρία χάθηκε στο 55΄, όταν ο Τοροσίδης μπήκε στην περιοχή, γύρισε στον Μήτρογλου, ο οποίος εντελώς μόνος του σε αφύλακτη εστία από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ωστόσο ο νεαρός επιθετικός δικαιώθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα (59'), όταν με τεχνικό σουτ νίκησε τον Ελευθερόπουλο και άνοιξε το σκορ.

Στο 63' το συρτό σουτ του Φετφατζίδη πέρασε δίπλα από το δοκάρι και κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το ρυθμό τους με αποτέλεσμα ο Ηρακλής, ιδιαίτερα με την είσοδο του Σολτάνι, να ανέβει κατακόρυφα. Αρχικά απείλησε στο 72', αλλά το σουτ του Κομπαγιάσι από κοντά πέρασε άουτ και στο 79' ο Σολτάνι μπήκε στην περιοχή, ο Νικοπολίδης τον ανέτρεψε και ο Σταθόπουλος έδωσε αμέσως το πέναλτι. Ο Μάρα το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Και δεν σταμάτησε εκεί... Σε αντεπίθεση στο 86' ο Σολτάνι έφυγε μόνος μπροστά, γύρισε στον Βέλλιο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-1. Μάλιστα ο εντυπωσιακός Σολτάνι είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 88', αλλά σούταρε στα πόδια του Νικοπολίδη. Τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αντιδράσει και ο «γηραιός» στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπαστεριανός - Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Ματέους (67' Βέλλιος), Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι, Πίτου Γκαρσία (62' Σολτάνι), Μάρα, Σίσιτς (74' Βουτσιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβλέρδε): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ουρτάδο (46' Ιμπαγάσα), Ντουντού, Φετφατζίδης, Μήτρογλου (61' Πάντελιτς), Φουστέρ, Ριέρα (73' Μιραλάς).

Πηγή





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]