Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν δεν μπορούν να πιάσουν τους φοροφυγάδες την πληρώνουν οι συνεπείς...

  • «Ένα από τα μεγάλα θέματα της φορολογικής μεταρρύθμισης πρέπει να είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και η μείωση της ταλαιπωρίας του Ελληνα πολίτη και του Ελληνα επιχειρηματία. Να μην τους μεταχειριζόμαστε σαν να φταίνε όλοι»
Είναι λόγια που είπε πριν από μερικά χρόνια ένας υπουργός Οικονομικών. Ο εν λόγω υπουργός έφυγε από το υπουργείο, τον ακολούθησαν αρκετοί άλλοι οι οποίοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό είχαν περίπου την ίδια άποψη.
Και παρότι έκαναν την ορθή διαπίστωση δεν προχώρησαν ποτέ σε πράξεις που θα άλλαζαν πραγματικά και σε βάθος το φορολογικό τοπίο και τις σχέσεις πολίτη-Εφορίας.
Για σκεφτείτε το λίγο. Οι άνθρωποι που έχουν την εξουσία να αλλάξουν τα πράγματα κάνουν τις σωστές διαπιστώσεις, αλλά παραμένοντας στην θεωρητική προσέγγιση του προβλήματος επιμένουν να μην κάνουν τίποτα για να υλοποιήσουν τις σκέψεις τους. Δεν έχουν το θάρρος, παρότι έχουν τη δύναμη, να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που έχουν απόλυτη ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία. Ή μήπως, δεν έχουν την "άδεια" να προχωρήσουν σε δίκαιη φορολογική κυβερνητική πολιτική;
Ετσι συνεχίζει να βασιλεύει η καχυποψία και οι φορολογούμενοι (πολίτες και επιχειρήσεις) να αντιμετωπίζονται ούτε λίγο ούτε πολύ ως κλέφτες. Να θεωρούνται εκ των προτέρων φοροφυγάδες και αναλόγως να αντιμετωπίζονται, ενώ η πραγματική φοροδιαφυγή παραμένει στο απυρόβλητο.
Ετσι, η Εφορία προχωρεί αδιακρίτως σε αφαίμαξη των φορολογουμένων, ο πέλεκυς πέφτει επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων ή μάλλον επί των δικαίων αφού οι άδικοι βρίσκουν τρόπο να φοροδιαφεύγουν.
Η κατάσταση οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Οι σχέσεις του πολίτη με την Εφορία κατέληξαν στο σημείο μηδέν. Ο πρώτος ξέρει ότι το Δημόσιο τον κλέβει, τα χρήματα που πληρώνει δεν πιάνουν τόπο και σπαταλούνται (έχει απόλυτο δίκιο), οι κυβερνήσεις επιβαρύνουν τα εύκολα θύματα χειροτερεύοντας ακόμα περισσότερο τις σχέσεις οργής και οι φοροφυγάδες συνεχίζουν να πλουτίζουν.
Αυτή είναι η φορολογική δημοκρατία του Γιώργου Παπανδρέου...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]