Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αποτελέσματα πανελλαδικών βγάζουν ανιστόρητους τους έλληνες μαθητές

  • Μικρή γενική πτώση και με ένα στα τρία γραπτά να έχει βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση!!!

Σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου αναρτώνται και επίσημα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2010. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα στατιστικά που έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) Παιδείας είναι απογοητευτικά για το επίπεδο της εκπαίδευσης των ελληνοπαίδων.
Συγκεκριμένα:
- Το 37,09% των μαθητών έχουν γράψει κάτω από 10
- Το μάθημα με τις περισσότερες αποτυχίες είναι η Ιστορία γενικής Παιδείας με το ποσοστό μαθητών που ΔΕΝ έπιασαν το 10 να ανέρχεται σε 63,66%. Ακολουθούν τα Μαθηματικά και η Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης με ποσοστά αποτυχίας 61,34% και 61,33% αντίστοιχα.
- Τραγικό επίσης είναι το γεγονός ότι οι μαθητές Θεωρητικής Κατεύθυνσης έγραψαν από 0 εως 10 σε ποσοστό 49% και στην Ιστορία της κατελυθυνσής τους 46,65%. Και τα δύο αυτά αποτελούν μαθηματα βαρύτητας για το Α΄ επιστημονικό πεδίο κι όμως η αποτυχία είναι έκδηλη.
Εν ολίγοις βλέπουμε ότι η Παιδεία μας πάσχει και μάλιστα σε πολύ ευαίσθητους τομείς. Ακόμη και οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, (οι αυριανοί δικηγόροι, φιλόλογοι κτλ.) μπορούν επιεικώς να χαρακτηριστούν ανιστόρητοι. Τραγικά είναι και τα ποσοστά τους στα αρχαία ελληνικά (κάνει η Δραγώνα την δουλειά της.).
Κάθε καθεστώς το πρώτο πράγμα που αλλάζει είναι να ελέγχει την Παιδεία ώστε να δημιουργήσει της προυποθέσεις να υπάρχει και να εξουσιάζει τις επόμενες γενιές. Αυτό συμβαίνει ύπουλα τα τελευταία χρόνια και στην ελληνική Παιδεία. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια γενια άβουλοι. Απ την στιγμή που το παιδί πηγαίνει σχολείο όλος ο εκπαιδευτικός μηχανισμός έχει δομηθεί έτσι ώστε να μετατρέπει ευφάνταστα παιδιά σε βαριεστημένους εφήβους και αργότερα σε μίζερους ανενεργούς πολίτες.
Μπορεί η ποσότητα των γνώσεων να έχει αυξηθεί με τις νέες τεχνολογίες αλλά η ποιότητα χρόνο με τον χρόνο υποβιβάζεται. Ποιός χρειάζεται άλλωστε ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες στην κοινωνία της Νέας Τάξης;
Υ.Γ.: Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια θα μπορούν να δούνε την βαθμολογία τους στη νέα ιστοσελίδα του υπουργείου από σήμερα το απόγευμα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολυ ευστοχες παρατηρησεις!!
    Με τη μονη διαφορα οτι αυτη η προσπαθεια "ξεριζωματος" της Ελληνικης γλωσσας και Ελληνικης Ιστοριας απο την διεκπαιδαγωγευση μας ξεκινησε απο την δεκαετια του '80!!
    Το ολο σχεδιο ειναι καλα ενορχηστρωμενο!!
    Οσο αμορφωτος ειναι ο Ελληνας,τοσο ευκολοτερα χειραγωγειται και τοσο λιγοτερο αντιδρα !!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]