Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα πρόταση για το θέμα των Σκοπίων!

  • Την οριστική αλλαγή του ονόματος των Σκοπίων όταν ενταχθεί η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε το Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Σταθερότητας (ESI) σε συνδυασμό με την τροποποίηση του συντάγματος

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euractiv.com στο θέμα «Νέες ιδέες για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» αυτά τα δύο στοιχεία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να συμφωνήσει στη συζήτηση Σκοπίων-ΕΕ για την ένταξή τους.
Στην τροπολογία του συντάγματος θα πρέπει να υπάρχει και η αλλαγή του ονόματος της χώρας την ημερομηνία που τα Σκόπια ενταχθούν στην ΕΕ. Σε αντίθετη περίπτωση, ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να αλλαχθεί το όνομα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Γκέραλντ Κνάους, αυτή η λύση θα είναι νίκη και για τα δύο κράτη ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτρέψει στη γειτονική χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ όπως είναι και στον ΟΗΕ ύστερα από τις συνταγματικές αλλαγές.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που Ελλάδα-Σκόπια συμφωνήσουν τότε οι δεύτεροι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα. Προσέθεσε επίσης πως οι πολιτικοί των Σκοπίων θα κάνουν παραχωρήσεις για το όνομα της χώρας στην περίπτωση που βεβαιωθούν πως θα μπουν στην ΕΕ.
«Η πρόταση του ESI αξίζει προσεκτικής μελέτης και συζήτησης. Μια ενδεχόμενη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, θα έπρεπε να οργανωθεί προσεκτικά, διαφορετικά ο εθνικισμός θα μπορούσε να προβεί καταστροφικός για κάθε είδους συμβιβασμό», είπε η πρώην υπουργός της ΠΓΔΜ για θέματα ευρωπαϊκών υποθέσεων, Ίβικα Μποτσέβσκι.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]