Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποτε υπήρχε μία χώρα, που την έλεγαν Ελλάδα...

  • Η μέγιστη ανάγκη που σήμερα προβάλει και στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν όλοι οι έλληνες, είναι να επιστραφεί η χώρα στους πολίτες της
  • Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για να πάρουμε τη χώρα μας και το μέλλον μας στα χέρια μας και να μην αφεθούμε στα χέρια εκείνων που κατέλυσαν τα πάντα για προσωπικό τους όφελος

Κάποτε, επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η Ελλάδα ήταν μια χώρα φτωχή με πλούσιους κατοίκους. Σήμερα, επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, η Ελλάδα επιδιώκει να μετατραπεί σε πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους. Μέχρι να συμβεί αυτό η Ελλάδα θα παραμείνει μια φτωχή χώρα με φτωχούς κατοίκους. Το θέμα είναι σε ποια χώρα προτιμούν να διαμένουν οι Έλληνες.
Κοιτώντας τα στοιχεία που παρουσίασε προχθές το οικονομικό επιτελείο, το πλέον ανησυχητικότερο δεν είναι ούτε η ανεργία που καλπάζει, ούτε τα λουκέτα που βάζει η μια επιχείρηση μετά την άλλη, ούτε η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να εισπράξει χρήματα, την ώρα που περικόπτει σημαντικά τις δαπάνες του. Είναι πως ολοένα και περισσότεροι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν στο εξωτερικό – αν δεν έχουν ήδη μεταναστεύσει. Κι αναρωτιέται κανείς, ποιος θα τραβήξει το κάρο της πανθομολογούμενης ανάπτυξης που όλο εξαγγέλλεται, αλλά ποτέ δεν ξεκινά. Σίγουρα πάντως όχι οι “επιτήδειοι” (ο κόσμος χρησιμοποιεί άλλη λέξη...), ούτε οι συνταξιούχοι.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικής θεωρίας για να κατανοήσει κανείς πως η ανάπτυξη επιτυγχάνεται από τη διάθεση των “εχόντων” να επενδύσουν τα χρήματά τους εκεί που διαβλέπουν ευκαιρίες κέρδους και από την ποιότητα του εργατικού δυναμικού που θα μετατρέψει την επένδυση σε υπεραξία. Στην περίπτωση της Ελλάδας δεν δείχνει να συντρέχει κανείς απ' τους παραπάνω όρους. Οι μεν “πλούσιοι” Έλληνες έχουν μεταφέρει τα χρήματα τους σε ασφαλή καταφύγια του εξωτερικού και δείχνουν εξαιρετικά απρόθυμοι να τα επαναφέρουν στην ελληνική αγορά. Οι δε “ικανοί” κι εξειδικευμένοι Έλληνες εργαζόμενοι προτιμούν να προσφέρουν την εργασία τους στο εξωτερικό, όπου και η δουλειά τους αμείβεται και η προσφορά τους αναγνωρίζεται.
Το ζητούμενο λοιπόν για τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για κάθε κυβέρνηση είναι να βρει τρόπους να φέρει τους Έλληνες πίσω στην πατρίδα. Αυτό είναι το “πατριωτικό” της καθήκον. Ο Γιώργος Παπανδρέου έζησε (και το επικαλείται συχνά) αρκετά χρόνια ως μετανάστης και γνωρίζει, όπως διατείνεται, το αίσθημα του νόστου. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι “λεφτά υπάρχουν”, τα κατέχουν Έλληνες, αλλά απλώς δεν τους συμφέρει να τα διαθέσουν στην Ελλάδα.
Αν λοιπόν επιθυμεί να “σώσει” την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να βρει τρόπους να προσφέρει ουσιαστικά κίνητρα στους Έλληνες να τη “σώσουν”. Διότι το να μένεις σε μια χώρα φτωχή όντας πλούσιος, είναι ανεκτό. Αλλά να μένεις σε μια χώρα φτωχή όντας φτωχός είναι δυσβάσταχτο.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]