Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διακοπή στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών των αποδήμων

  • Κόβονται οι δεσμοί με τον ελληνισμό της διασποράς από την κυβέρνηση Παπανδρέου - ΔΝΤ
  • Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, ενώ ξοδεύτηκε ένα εκατομμύριο ευρώ για το πανηγυράκι του Παπανδρέου με τη Διεθνή Σοσιαλιστική
«Η υλοποίηση του Προγράμματος Φιλοξενίας Παιδιών της Ελληνικής Διασποράς, ηλικίας 8 - 12 ετών στην Ελλάδα, στις κατασκηνώσεις της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2010, δεν είναι δυνατή φέτος λόγω του αυξημένου κόστους αεροπορικής μεταφοράς, δεδομένων των υφιστάμενων αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών».
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιστοσελίδας της ΓΓΑΕ, που υλοποιεί ανελλιπώς τα προγράμματα αυτά από την ίδρυσή της το 1981. Η μόνη χρονιά που δεν πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για λόγους ασφαλείας, ήταν το 2004, χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συνολικά, φιλοξενούνται κάθε χρόνο περίπου 700 παιδιά στις δύο κατασκηνώσεις της ΓΓΑΕ, στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και στην Επανομή Θεσσαλονίκης.
«Προσηλωμένοι σταθερά στον εθνικό στόχο για τη σύσφιγξη των δεσμών με τους Έλληνες της διασποράς όσο και μεταξύ τους, προγραμματίζουμε τη συμμετοχή των παιδιών της ελληνικής διασποράς που εκδήλωσαν επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον για το φετινό πρόγραμμα, στο Θερινό Πρόγραμμα Φιλοξενίας του 2011», καταλήγει η ανακοίνωση.
Την ίδια στιγμή, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ξοδεύτηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί η φιλοξενία των καλεσμένων του συνεδρίου της Διεθνούς Σοσιαλιστικής. Φαίνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν επιθυμεί την επαφή των παιδιών των ομογενών με την Ελλάδα, αφού ξοδεύει τεράστια ποσά για πανηγύρια και δεν ξοδεύει ελάχιστα ποσά για την σύνδεση και την συνέχεια της Ελλάδας με τον απόδημο Ελληνισμό.
Οι προτεραιότητες, προφανώς, δεν έχουν να κάνουν με οτιδήποτε εθνικού χαρακτήρα και ο νεο-πατριωτισμός του πρωθυπουργού του ΔΝΤ εξαντλείται στην προσωπική του προβολή και τίποτε άλλο...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όλα είναι θέμα επιλογής. Αυτοί επέλεξαν να δαπανήσουν στη "Σοσιαλιστική" Διεθνή όπου διάφοροι "σοσιαλιστές" θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν πώς θα μας στίψουν ακόμα περισσότερο. Επέλεξαν και να χρηματοδοτήσουν αδρά τα κόμματα για τις επερχόμενες εκλογές, ώστε αυτά να μας ανανεώσουν τις παλιές υποσχέσεις τους και να σκαρφιστούν νέες. (Μα τι νέο έμεινε να μας υποσχεθούν;)

    Το θέμα είναι εμείς τι θα επιλέξουμε.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]