Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκίνησε το Πίρι Ρέις

  • Νοτίως του Καστελοριζου κινείται το Τουρκικό ερευνητικό
  • Σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αν και σε διεθνή ύδατα, βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρέις”

Η είσοδος του σκάφους, που είχε ανακοινώσει ότι θα διεξάγει σεισμολογικές έρευνες στην νοτιοανατολική μεσόγειο σε περιοχές της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδα, σήμανε συναγερμό στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.
Το πρωί του Σαββάτου το “Πίρι Ρέις”, πλέει 45 μίλια νοτίως του Καστελορίζου και πάντοτε σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρυπίδα .
Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο παρακολουθείται από σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος .
Επί του παρόντος δεν υπάρχει ασφαλής εικόνα και σαφής πληροφόρηση εάν το “Πίρι Ρέις” έχει ποντισει καλώδια για την πραγματοποίση σεισμολογικών εργασιών σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Το μεσημέρι του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας, αναμένεται να συναντηθεί στο Αλμάτυ του Καζακστάν με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με πληροφοριες ο κ. Δρουτσας αναμένεται να ζητήσει από την Άγκυρα να απόσχει από ερευνητικές δραστηριότητες που θίγουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]