Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκάλοπ της VPRC δημιουργεί νέα δεδομένα


Η VPRC πραγματοποίησε έρευνα
που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ» και η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος που προκύπτει έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 35,5%,
ΝΔ 29,5%,
ΚΚΕ 12,5%,
ΛΑΟΣ 5%,
ΣΥΡΙΖΑ 5,5%,
Οικολόγοι-Πράσινοι 4,0%,
Δημοκρατική Αριστερά 2,0%
Λοιπά κόμματα 6,0%.

Εξετάζοντας, αρχικά, το συγκεκριμένο γκάλοπ, διαπιστώνουμε μία διαφοροποίηση στην διαφορά-απόσταση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Παραδόξως και αναιτιολόγητα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να είναι πρώτο κόμμα (μετά από εργασιακό και ασφαλιστικό) και με ποσοστά που "σηκώνουν συνεργασίες" σε περίπτωση εκλογών...
Η σταθερότητα του ΛΑΟΣ, είναι ένα "φαινόμενο" υπό έρευνα, αφού η "συνέργειά" του στο μνημόνιο, αλλά και οι πολύ καλές σχέσεις με την Μπακογιάννη θα έπρεπε να του έχουν δημιουργήσει προβλήματα, που όμως δεν καταγράφονται στην έρευνα της VPRC
Η άνοδος του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγραφούν μία "τάση" αντίδρασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αποφάσεις. Η επαναφορά του πολιτικού λόγου από πλευράς Τσίπρα καταγράφεται άμεσα, ενώ η άνοδος του ΚΚΕ είναι αμφίβολο αν θα περάσει στην κάλπη, αφού η κυρία Παπαρήγα φαίνεται πως δεν έχει καμία βαρύτητα στα εργασιακά ζητήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία κυριολεκτικά διαμελίστηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, με τη βοήθεια (φυσικά) του συνδικαλιστικού χώρου.
Η έκπληξη της έρευνας βρίσκεται στην εμφάνιση των Οικολόγων με 4%(!) και της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία από το πουθενά, εμφανίζεται με ένα ποσοστό 2% που είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι δεν πρόκειται να μεταφερθεί στην κάλπη σε περίοδο εκλογών. Η "βοήθεια" που δίνεται όμως είναι σαφής και η στόχευσή της η ίδια η αριστερά η οποία πρέπει να διασπαστεί για να χάσει την όποια δυναμική τάση συσπείρωσης απογοητευμένων προς αυτήν...
Αυτό που τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να συζητηθεί, είναι το 6% που εμφανίζεται στα "λοιπά" κόμματα!!! Και ίσως κανείς μας δεν θα πρέπει να νιώσει έκπληξη εάν τις επόμενες ημέρες ή στα επόμενα γκάλοπ δούμε να "ξεπηδάει" μέσα από αυτό το γενικό 6% η κυρία Μπακογιάννη, με κάποιο ποσοστό της τάξης του 4-4,5%. Είναι γνωστό, εξάλλου, πως η "ιερά οικογένεια" έχει πολύ καλές προσβάσεις, παντού...

Γενικότερα μέσα από την έρευνα σχηματίζεται ένα σκηνικό απόγνωσης, πλήρους ανασφάλειας για το μέλλον, ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης, αλλά και άλλων κομμάτων, όπως του ΛΑΟΣ, που υποστήριξαν την υιοθέτηση του Μνημονίου, δείχνει η πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα Αξία.
Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση και ένας στους δύο λέει ότι το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η φτώχεια και οι χαμηλοί ρυθμοί.
Το άθροισμα των αναποφάσιστων και των όσων δεν επιθυμούν να απαντήσουν κινείται στο 21,7%.
Στο ερώτημα για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τον τόπο, το 66% απαντά καμία από τις δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Επίσης, το 64% δηλώνει ότι κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους, ενώ το 59% εκτιμά ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλύτερες προτάσεις για τη χώρα.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. To ΠΑΣΟΚ ακόμα πρώτο και με διαφορά. Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο. Καλά... για τόσο κρετίνους μας περνάνε; Εδώ μιλάμε πλέον καθαρά για ψυχοπαθολογία.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ Η "ΑΝΟΔΟΣ" ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 7% ΣΤΟ 12,5%?ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ?ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 30 ΕΤΩΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΛΙΤΙΚ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]