Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παπανδρέου: Καλό στοίχημα η επένδυση στην Ελλάδα...!

  • «Η επένδυση στην Ελλάδα είναι ένα καλό στοίχημα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX Business
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δημοσιονομική κρίση και τα μέτρα που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καθησυχάσει τους επενδυτές, να εξοφλήσει τα δάνεια της και να αποσοβήσει τον κίνδυνο νέας κρίσης στο μέλλον.
«Ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας, είναι χρέος μου να διασφαλίσω ότι αυτά δάνεια θα αποπληρωθούν με την οικονομία να παραμένει ανταγωνιστική», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. Δημιουργήσαμε αυτό το ‘πακέτο’ για να καθησυχάσουμε τους επενδυτές πως η χώρα δεν χρεοκοπεί. Αντιμετωπίζουμε την κρίση και προχωράμε. Ο κόσμος βλέπει ότι το κοινό πακέτο στήριξης των Ε.Ε. και ΔΝΤ παρέχει την ασφάλεια πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως είναι καλό στοίχημα να επενδύσει κανείς σε αυτή».
Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχαρίστησε μέσω του τηλεοπτικού δικτύου τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama και τους Αμερικανούς για τη στήριξη τους προς την Ελλάδα, στη διάρκεια της σφοδρής αυτής οικονομικής κρίσης. «Ήμασταν ο αδύναμος κρίκος, αλλά επρόκειτο για διεθνή κρίση», δήλωσε.
Ερωτηθείς για το αν είναι ασφαλές να επενδύει κανείς στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Θα τιμήσουμε απόλυτα την υπογραφή μας». Ο ίδιος μίλησε για το μήνυμα αλλαγής που φέρει η κυβέρνηση του και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν.
Σε ξεχωριστή ερώτηση για το ηθικό των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η πλειοψηφία του λαού, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δυσβάσταχτα μέτρα, συμφωνεί πως είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για αλλαγή της χώρας. "Το πληρώνουμε, δεν μας αρέσει, αλλά πρέπει να το κάνουμε, είναι για την Ελλάδα, για τη χώρα μας, για τις οικογένενειες μας, το μέλλον μας, ενώ την ίδια στιγμή η προσπάθεια έχει στόχο να καταστήσει την Ελλάδα πιο διαφανή και πιο ανοιχτή σε επενδύσεις".

Παπανδρέου: Άδικα, αλλά απαραίτητα τα νέα μέτρα
"Κάποια από τα μέτρα είναι άδικα”, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Πρακτορείο Bloomberg, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, προκειμένου να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι κατανοεί τη δυσφορία των πολιτών, σημειώνοντας, όμως, ότι "είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας" και ότι "ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα". Επίσης, υπογράμμισε ότι "η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο.
"Αναφερόμενος στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και την ΕΚΤ, τόνισε ότι προσφέρει τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αλλαγών. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, η οποία, όπως είπε, «νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση». Παράλληλα, διέψευσε για άλλη μια φορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης χρέους.
Οκ. Παπανδρέου, ο οποίος το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ανομία και ατιμωρησία, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί η χώρα δικαστικά κατά των πρακτικών αμερικανικών τραπεζών.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη συμβολή της ομογένειας στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, ενώ έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα μιας αναβαθμισμένης όπως τη χαρακτήρισε στρατηγικής για τη διασπορά που εκτείνεται από τον τομέα της οικονομίας μέχρι και σε αυτόν του τουρισμού και ειδικότερα προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης για έκδοση ομολόγου που θα απευθύνεται στην ομογένεια. Επέμεινε μάλιστα στην ενίσχυση του ρόλου του ΣΑΕ αλλά και επαναβεβαίωσε την αποδασιστικότητά του να προωθηθεί το θέμα της ψήφου των ομογενών.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει σύντομα θετική κατάληξη στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, βάση της πάγιας ελληνικής θέσης για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό σε όλες τις χρήσεις.
Αναφερόμενος στο επικείμενο ταξίδι του την προσεχή Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, γνωστοποίησε ότι θα έχει συναντήσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.
Για το Κυπριακό επανέλαβε ότι στηρίζει τις επίπονες προσπάθειες του Κύπριου προέδρου Χριστόφια για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στην Μεγαλόνησο, διαμηνύοντας προς την Άγκυρα ότι πρέπει να συμβάλλει σε μια λύση που θα σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Συνέντευξη στο Bloomberg
"Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου νίκησε γιατί οι παίκτες επέδειξαν ομαδικό πνεύμα, κάτι που χρειάζεται και η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση", ανέφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για την πρόσφατη νίκη της χώρας μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου «Μπλούμπεργκ» (Bloomberg) και η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το χώρο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η κυβέρνηση παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά το έλλειμμα της χώρας, είτε μέσω της μείωσης των δαπανών είτε μέσω της αύξησης των εσόδων από φόρους", υπογραμμίζοντας ότι "οι αγορές χρειάζονται χρόνο για να δουν και να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας."
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και την ΕΚΤ, το οποίο προσφέρει, όπως είπε, "τον απαραίτητο χρόνο στην κυβέρνηση για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αλλαγών" και αρνήθηκε ότι υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται για αλλαγές του δημοσίου τομέα, του ασφαλιστικού συστήματος, για τη μείωση της γραφειοκρατίας και για την ώθηση της ανάπτυξης, καθώς και για τις ευκαιρίες επενδύσεων στην Ελλάδα, ειδικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και του τουρισμού.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "κάποια από τα μέτρα είναι άδικα" και ότι κατανοεί τη δυσφορία των πολιτών, σημειώνοντας ότι "είναι απαραίτητα για τη σωτηρία της Ελλάδας" και ότι "ο ελληνικός λαός κατανοεί αυτή την αναγκαιότητα". Επίσης, πρόσθεσε ότι "η οικονομική κρίση πρέπει να γίνει μια ευκαιρία για αλλαγή προς το καλύτερο".


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και από το Fox μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα όργανα προπαγάνδας των νεοσυντηρητικών στην Αμερική.

    Ήδη ξεπουλιόμαστε στους Κινέζους. "Καλό στοίχημα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]