Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα, η χώρα που βρίσκεται στο έλεος της πολιτικής ανεπάρκειας

  • Πολιτικό πραξικόπημα από την κυβέρνηση που απαιτεί να υπογράφει αποφάσεις και κατόπιν να ενημερώνει το Κοινοβούλιο
  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου κινείται μακριά από τα δημοκρατικά πλαίσια και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως πραξικοπηματική...
Δεν τίθεται πλέον κανένας λόγος χρησιμότητας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αφού η κυβέρνηση το έχει γραμμένο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) στα παλαιότερα υποδήματά της. Έτσι, ήταν απολύτως λογικό να δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης εκ νέου ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Αυτή τη φορά, η αντιπολίτευση τα έσυρα κανονικά στον κύριο Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με αφορμή την διάταξη νομοσχεδίου, με βάση την οποία ο υπουργός Οικονομικών, εξουσιοδοτείται να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και να υπογράφει «κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία, ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ΕΕ, την ΕΚΤ και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης».
Τα κόμματα της Αριστεράς κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», ενώ και ο ΛΑΟΣ χαρακτήρισε «παράξενη» την διάταξη ζητώντας την άμεση απόσυρσή της.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Βάσω Παπανδρέου, υπενθύμισε παλαιότερη τροπολογία η οποία έδινε στον Υπουργό Οικονομικών αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις, αλλά με την υποχρέωση να ενημερώνει το Εθνικό Κοινοβούλιο πριν από κάθε απόφαση και ενέργειά τού.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε ότι οι συμβάσεις, αφού υπογραφούν, «θα έρθουν στη συνέχεια και στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση», δείχνοντας ξεκάθαρα πως αδιαφορεί για την νομότυπη λειτουργία της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, το οποίο προφανώς ο ίδιος και ο πρωθυπουργός, δεν υπολογίζουν πλέον καθόλου στις αποφάσεις τους. Η δημοκρατία έχει απωλεσθεί και βιώνουμε μαύρες ημέρες, απολυταρχισμού, από μία κυβέρνηση που εκτελεί αποφάσεις άλλων, χωρίς να έχει ζητήσει ΠΟΤΕ εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό για τέτοιου είδους χειρισμούς.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου ωστόσο τόνισε ότι «ο νόμος, προβλέπει ο υπουργός να έχει εξουσιοδότηση να υπογράφει μνημόνια και να ενημερώνεται η Βουλή» συμπληρώνοντας με νόημα ότι «η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να απορρίψει το νόμο».
Και τώρα που οι μάσκες έπεσαν, η θλιβερή παρέα που κυβερνά (εν ονόματι τρίτων) την χώρα, συνεχίζει να παραβιάζει θύρες ανοιχτές, αφού έχοντας εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία εφαρμόζει όχι μόνον επαχθείς αποφάσεις εις βάρος του ελληνικού λαού, εις βάρος ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά εις βάρος και αυτού του κοινοβουλίου (με τα ό,ποια ελλατώμματα στην λειτουργία του) και εις βάρος της ίδιας της δημοκρατίας. Ποιά σχέση άραγε υπάρχει μεταξύ νόμιμου και ηθικού στις πολιτικές ενέργειες και αποφάσεις των κυβερνώντων; Οι ιστορικοί του μέλλοντος μπορεί να γράψουν πάλι για... "συνωστισμούς" που εξανάγκασαν τον φερόμενο ως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να παρεκλίνει των προγραμματικών του δηλώσεων και τις ιδεολογίας του, κάποιοι ίσως να τολμήσουν να διαγράψουν τα γεγονότα και τις οικτρές (αν όχι κάτι άλλο...) ενέργειες και τις αθλιότητες της κυβέρνησης Παπανδρέου εις βάρος του ελληνικού λαού, όμως στην συνείδηση των Ελλήνων η θλιβερή αυτή παρέα που παραβιάζει οτιδήποτε θεωρεί εμπόδιο στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της τρόϊκας και του ΔΝΤ, καταγράφεται ως κυβέρνηση εθνικά επικίνδυνη και πολύ φοβούμαι πως πέραν τις ανικανότητας κάποια μέλη της ίσως χρειαστεί να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και για ενέργειες πολύ μακράν των "χορηγειών"...
Και ο νοών νοείτω...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]