Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί η νίκη να αξίζει, αλλά η αξιοπρέπεια είναι πολυτιμότερη

Η εθνική ποδοσφαίρου κέρδισε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια...

Τουλάχιστον, σήμερα, έδειξαν ότι θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη, εάν δεν υπήρχε το κακό ξεκίνημα με την ομάδα της Νότιας Κορέας.
Έτρεξαν, προσπάθησαν σχεδόν όλοι και στάθηκαν στο γήπεδο και με ένα "σφιχτό" μπόρεσαν να αιτιολογήσουν επαρκώς την συμμετοχή της εθνικής Ελλάας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.
Η Αργεντινή, έπαιξε με ξεσπάσματα, πίεσε σημαντικά, αλλά κάτω από τα δοκάρια της εθνικής Ελλάδας στεκόταν κάποιος τερματοφύλακας που είχε όρεξη να τιμήσει την φανέλα του και την καταγωγή του, ο Τζόρμπας...!
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν "κόλαση" και τον έλεγχο των κινήσεων τον είχε η Αργεντινή, αν και στο ξεκίνημα ο Σαμαράς έχασε μοναδική ευκαιρία να παραβιάσει την εστία του Ρομέρο και να ξεσηκώσει τους πάντες. Το χαμόγελο χάθηκε από τον Μαραντόνα που ένιωσε να απειλείται, όταν για ένα τρίλεπτο οι παίκτες της Ελλάδας πίεσαν αφόρητα για ένα γκολ. Την ίδια στιγμή, η Νότια Κορέα στο άλλο παιχνίδι, κόντρα στην Νιγηρία, κατάφερνε να προηγηθεί με 2-1 και έστελνε μακριά από τη συνέχεια της διοργάνωσης τις ελπίδες της Ελλάδας.
Οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές της Ελλάδας (Καραγκούνης, Κατσουράνης, Τοροσίδης), πάγωσαν τους πάντες και άλλαξαν τα σχέδια του Ότο Ρεχάγκελ. Η Αργεντινή παίζοντας χαλαρά απείλησε μερικές φορές και είκοσι λεπτά πριν το τέλος, η είδηση της ισοφάρισης (με πέναλτι) της Νιγηρίας -στο άλλο παιχνίδι του ομίλου- αναπτέρωσε το ηθικό τις τάξεις της ελληνικής ομάδας, που δειλά άρχισε να βγαίνει και να προσπαθεί να δημιουργήσει μία ευκαιρία και ίσως ένα γκολ.
Η πρόκριση της Ελλάδας παιζόταν σε δύο γήπεδα, αφού μία νίκη της Νιγηρίας απέναντι στην Κορέα θα περνούσε την Ελλάδα στην επόμνη φάση. Η Αργεντινή, χωρίς να προσπαθεί πολύ, έδειχνε να κάνει οικονομία δυνάμεων, αφού δεν έτρεχε πολύ, αλλά κάποια στιγμή ο πανικός παραλίγο να "αποφέρει" ένα αυτογκόλ στην εθνική Ελλάδας.
Στο 76' ο Ντεμικέλις "κλάδεψε" το όνειρο βάζοντας ένα γκολ μετά από κόρνερ και μεγάλη σύγχυση στην ελληνική άμυνα, γράφοντας το 1-0 υπέρ της Αργεντινής...
Η συνέχεια έμοιαζε με τυπική διαδικασία. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας έδειχνε κουρασμένη, αποκαμωμένη, αποκαρδιωμένη. Τα αστέρια της Αργεντινής έπαιζαν χωρίς δυσκολία, περιμένοντας την λήξη και έχοντας το μυαλό τους στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ. Κάπως έτσι κύλησε ο χρόνος μέχρι που στο 85' ο Μέσι με σουτ βρήκε το δεξί δοκάρι του Τζόρμπα...
Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια ανώτερη -δίχως αμφιβολία- ομάδα, η εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου μπόρεσε να σταθεί μέσα στο γήπεδο και να αντιμετωπίσει τα "θηρία" του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου.
Στο 88' ο Παλέρμο, μετά από απόκρουση του Τζόρμπα σε σουτ του Μέσι, σημειώνει το 2-0 και κλείνει και τυπικά την διαδικασία, τοποθετώντας την Αργεντινή πρώτη στον όμιλο, με 9 βαθμούς, τρεις νίκες και τον Μαραντόνα να πετάει από τη χαρά του.
Οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας ήθελαν, μπορούσαν, αλλά η τύχη ευννόησε τη Νότια Κορέα. Τα λάθη στο ποδόσφαιρο πληρώνονται και το μεγάλο λάθος της κάκιστης πρώτης εμφάνισης, στέρησε την εθνική από την ελπίδα στο όνειρο. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες, που έφυγαν από την διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]