Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλλειμμα δημοκρατίας στο Δέρειο της Θράκης

  • "...Oσοι δεν συμφωνούν με τη λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού σχολείου, κανέναν, κανείς δεν κρατά με το ζόρι..."
Του Ε. Λαζαρίδη
Έχουν εξοργιστεί οι πολίτες με όσα άκουσαν το βράδυ της 1/6 σε τηλεοπτικό σταθμό, για όσα συμβαίνουν στο Μεγάλο Δέρειο, σε βάρος Ελληνίδας δασκάλας, στο ελληνικό σχολείο, μέσα στην ελληνική επικράτεια και τον φόβο που ζουν οι εναπομείναντες, ελάχιστοι, Eλληνες χριστιανοί.
Δεν απολαμβάνουν τα αγαθά της δημοκρατίας, μέσα στη δική τους πατρίδα: την ελευθερία λόγου, την ελληνική παιδεία, τη διδασκαλία του ελληνικού προγράμματος διδασκαλίας, την ελληνική γειτονιά, αφού από 50 οικογένειες χριστιανών κατέληξαν σε πέντε μόνο άτομα όλοι κι όλοι, οι άλλοι πήραν των ομματιών τους.
Στο Μεγάλο Δέρειο ο Eλληνας δάσκαλος δεν είναι αυτός που ορίζει τη διδασκαλία στα ελληνικά σχολεία, τους μαθητές που έγιναν δεκτοί και βρίσκονται στην αίθουσα για μάθημα. Τα παιδιά με τα κουρεμένα μαλλιά ή όχι κατά την κρίση των γονιών τους, τα κορίτσια με ή χωρίς συμβολικές φορεσιές με τσεμπέρι που κλείνει το πρόσωπο του παιδιού, δεν τα ορίζει ο Eλληνας δάσκαλος.
Κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποκαθιστά τον δάσκαλο μέσα στο σχολείο ούτε ο ίδιος ο υπουργός. Ούτε περισπούδαστοι ειδικοί σύμβουλοι, οι οποίοι αμείβονται από τον Eλληνα φορολογούμενο κανενός άλλου θρησκευτικού δόγματος.
Η Ελληνική Δημοκρατία δεν περιορίζει τη μάθηση, αντίθετα δέχεται τη διαφορετική άποψη. Aλλο όμως άποψη και άλλο συμπεριφορές που περιορίζουν την ελευθερία των άλλων.
Oσοι δεν συμφωνούν με τη λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα και τον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού σχολείου μπορούν ελεύθερα να μετοικήσουν. Κανέναν, κανείς δεν κρατά με το ζόρι. Δεν απαγορεύει σε κανέναν να πάρει ό,τι έχει, να πάει να μείνει όπου αλλού θέλει, μπορεί να επιστρέψει αν αλλάξει γνώμη, θα σεβαστεί όμως τον ελληνικό νόμο, δεν θα προπηλακίζει κανέναν, όχι τα νταηλίκια και συμπεριφορές τραμπούκων, εθνοκάπηλων. Θα σέβεται το περιεχόμενο διδασκαλίας του ελληνικού εκπαιδευτικού σύστημα.
Οι συμπεριφορές άνανδρων επιθέσεων και προπηλακισμών, τέλος. Οι θρασείς, μια χούφτα μανιακών, δεν μπορούν να παραβιάζουν το Σύνταγμα, δεν μπορούν να τρομάζουν και κακοποιούν τον Eλληνα δάσκαλο, τον Eλληνα πολίτη.
Τι κάνει η υπουργός της Παιδείας, οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας, οι διάφοροι σύμβουλοι και παρακαθήμενοι, τα σώματα ασφαλείας των πολιτών; Αμείβονται για να υπηρετούν την ελληνική παιδεία, την τάξη μέσα στην ελληνική πατρίδα, από τους Eλληνες φορολογούμενους.
Που είναι οι λαλίστατοι, κατά τα άλλα, συνδικαλιστές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, χάθηκαν;
Η Ελληνική Δημοκρατία στο Δέρειο έχει πρόβλημα, δεν μπορεί να προστατεύσει τους Eλληνες πολίτες από θρασείς νταήδες της περιοχής, που δεν σέβονται την ποιότητας ζωής της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού νοικοκυριού, την ελληνική παραμεθόριο ζώνη. Οι Eλληνες πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς μέσα στη δική τους πατρίδα. Κατέληξαν ελάχιστη μειοψηφία χωρίς τη δική τους θέληση. Το ισοζύγιο πληθυσμού και γης ανατράπηκε, με ευθύνη των ελληνικών αρχών.
Είναι απαράδεκτο ο πρόξενος, κοινός υπάλληλος, να διαφεντεύει μέσα στην ελληνική επικράτεια, επειδή στην περιοχή ζουν μερικές χιλιάδες Eλληνες το γένος, μουσουλμάνοι το θρήσκευμα. Φέρεται σαν αφέντης απαξιώνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Τι κάνουν οι εισαγγελείς και οι δικαστές, γιατί δεν τιμωρούν αυτούς που προπηλακίζουν τον Eλληνα δάσκαλο, τους ελάχιστους Eλληνες πολίτες που απέμειναν;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]