Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ντροπή κύριε Παπανδρέου...

«Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει
να εκμεταλλεύεσαι τον βλάκα»
Επενδυτής της Wall street για τις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας

Βλάκας (ο διανοητικά καθυστερημένος, ο μωρός, ο ανόητος, ο κουτός) λοιπόν ο Ελληνικός λαός συμπεριλαμβανομένης και της ηγεσίας του βεβαίως γιατί μόνο στην αρμοδιότητα της ιατρικής και μάλιστα σε συγκεκριμένες ειδικότητες θα πρέπει να ανατρέξει κάποιος να αναζητήσει απαντήσεις για τις συμπεριφορές μας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και ατομικής συμπεριφοράς μας. Φθάσαμε λοιπόν στο σημείο που αποδεικνύεται ότι η κοινωνία πλέον είναι κοινωνία βλάκων;
Οι στιγμές που βιώνει ο λαός στην καθημερινότητα του δεν είναι ούτε οι χειρότερες ούτε και πρωτοφανείς στην ιστορία του. Αυτά γίνονταν και θα γίνονται όσο το σύστημα που κυριαρχεί σε μια κοινωνία δίχως αρχές, δίχως παιδεία, δίχως αισθήματα πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας, για να επικρατεί θα διαβρώνει με όλους τους δυνατούς τρόπους και όλα τα μέσα τον ετοιμόρροπο από καιρό κοινωνικό ιστό.
Ατελείωτες συζητήσεις και τεράστιο υποκριτικό ενδιαφέρον για την οικονομική κατάρρευση της χώρας αλλά ταυτόχρονα τον απίστευτο πλουτισμό εκείνων που οδήγησαν ένα λαό σε μια πορεία χωρίς επιστροφή. Κανείς δεν κάνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, μια διαφορετική οπτική γωνία, μια δημιουργική αντίδραση. Τίποτα, απολύτως τίποτα όλα στο μηδέν και σκέψεις και συμπεριφορές και νοοτροπίες.
Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα ισχυρό σοκ για να συνέλθει και να αφυπνιστεί. Όλοι βλέπουν την βρώμα και την δυσωδία που αναδύεται καθημερινά, από τις, με μεγάλη δυσκολία, ομολογίες των επίορκων πρώην υπουργών, βουλευτών, παραγόντων του δημόσιου βίου και λοιπών συναλλασσόμενων ιδιωτών σε κάθε είδους βρωμιά, μόνο και μόνο για την απόκτηση πλούτου εις βάρος των υπολοίπων βλάκων μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση που έχει ως πρότυπο ότι σκουπίδι της προσφέρει το ισχυρότερο μέσο προπαγάνδας και επιβολής συμπεριφορών, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο και ο τύπος γενικότερα.
Είναι ντροπή για τα περήφανα γηρατειά, κατά τους κυβερνητικούς παλιούς ισχυρισμούς, να τους στέλνει στο περιθώριο της όποιας ζωής χωρίς αξιοπρέπεια.
Είναι ντροπή για τα νιάτα της Ελλάδας να μην έχουν προοπτική γιατί η διαστροφή του υπουργείου είναι να ρίχνει τα παιδιά σε άχρηστες γνώσεις χωρίς αντίκρισμα και να νομίζουν ότι σπουδάζουν.
Είναι ντροπή για την ανύπαρκτη ιδιωτική πρωτοβουλία να μην συμπράττει μεταξύ των ομοειδών επιχειρήσεων για δημιουργικές επιχειρήσεις και προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
Είναι ντροπή να έχουμε μια δημόσια διοίκηση που στραγγαλίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια μη έχοντας κανόνες, που βοηθούν σε ανάπτυξη τους ιδιώτες, αλλά έχουν ως πρότυπο την δική τους ανεπάρκεια.
Είναι ντροπή η απίστευτη κατακρεούργηση της γης στο όνομα μιας αποτυχημένης ανάπτυξης .
Είναι ντροπή η απαξίωση της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων (π.χ. Σαλαμίνα) και την ανοχή της πολιτείας σε αποδεδειγμένους αρχαιοκάπηλους.
Είναι ντροπή η αδυναμία αξιοπρεπούς φροντίδας νοσηλείας και κατασπατάληση πόρων για την υγεία του λαού χωρίς διακρίσεις.
Είναι ντροπή η ληστεία των ελεγκτικών φορολογικών μηχανισμών έναντι των αδυνάτων και η αδιαφορία τους για τους λεγόμενους ισχυρούς.
Είναι ντροπή για ανίκανους συνδικαλιστές να προσπαθούν να καταστρέψουν τα πάντα στο όνομα της δικής τους βλακώδους ανεπάρκειας, και δεν προέτρεψαν ποτέ τους εργαζόμενους όταν μια επιχείρηση είναι έτοιμη να καταρρεύσει από βλακείες του ιδιοκτήτη της, να την αυτό-διαχειριστούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Για πολλές ντροπές θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί για μια κοινωνία που την χαρακτηρίζουν ότι κατοικείται από βλάκες.
Αλλά η μεγαλύτερη ντροπή, είναι η εκλογή των ανικάνων να διοικήσουν αυτό τον τόπο, και τη μεγαλύτερη θα την αισθάνομαι εγώ που τους επέτρεψα με τις παραλείψεις μου να με εντάξουν στην κοινωνία τους χωρίς να αντιδράσω.
Κρίμα.
Γιώργος Μάντζαρης


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. το λαθος ειναι δικο μας δεν ειναι δικο τους..
    το λαθος μας ειναι που ακομα αναπναιουν οι 300 και οσοι 300 περασαν καθως και ολοι αυτοι που ειναι αρμοδιοι να κρινουν και να φιλακιζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]