Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάσπαση του ΣΥΝ σε τρία κομμάτια...

  • Η αποσύνθεση του "Συνασπισμού" είχε αρχίσει ένα περίπου χρόνο πριν, όταν φάνηκαν και οι πρώτες κόντρες μεταξύ Αλαβάνου και Τσίπρα
Ένα βήμα πριν από τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού βρίσκεται η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού, μετά την αποχώρηση των στελεχών της από το συνέδριο του κόμματος το Σάββατο και την άρνησή τους να λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες για την εκλογή προέδρου και οργάνων.
Σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο άτυπος επικεφαλής των Ανανεωτών, Φώτης Κουβέλης, επιβεβαίωσε ότι το ρήγμα με το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεφυρώνεται πλέον, λέγοντας ότι ο ίδιος θα μιλά στο εξής ως βουλευτής της ανανεωτικής αριστεράς. Στο συνέδριο του ΣΥΝ που είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο, οι Ανανεωτικοί ζήτησαν μετ’ επιτάσεως την απεμπλοκή του κόμματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αναζήτηση συμμαχιών στο χώρο της οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, αφού η «δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ» αφήνει μεγάλο κενό στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Υπενθυμίζεται ότι οι Ανανεωτικοί θεωρούν ότι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρουν με τον «αριστερισμό» και θολώνουν τη φιλοευρωπαϊκή φυσιογνωμία της ανανεωτικής αριστεράς.
Το αίτημά τους όμως δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανεξελέγη τελικά στο αξίωμά του, χωρίς τη συμμετοχή των Ανανεωτικών. Σε σύνολο 1039 ψηφισάντων, έλαβε 785 ψήφους, 56 πήρε ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία Γ. Βλαχογιώργος, ενώ βρέθηκαν 162 ψηφοδέλτια λευκά και 35 άκυρα ψηφοδέλτια. Πάντως, ακόμη και στελέχη του Αριστερού ρεύματος, το οποίο πρόσκειται στον κ. Τσίπρα καταλογίζουν στον πρόεδρο ότι δεν κατέβαλε επαρκείς προσπάθειες για να μεταπείσει τους Ανανεωτικούς να μην αποχωρήσουν. Από την άλλη πλευρά, σημαίνοντα στελέχη της Ανανεωτικής πτέρυγας, όπως ο κ. Παπαδημούλης, δεν έκρυψαν τους ενδοιασμούς τους για την απόφαση ουσιαστικής διάσπασης του χώρου.
Την ίδια στιγμή, έτοιμος για τη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού εμφανίζεται και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, στον οποίο ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από το βήμα του συνεδρίου.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ΠΟΔΙΑ
    ΚΟΥΒΕΛΗΣ (ΚΡΥΦΟΠΑΣΟΚΟΣ) ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 0.5%
    ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΝ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παρακάτω είχα στείλει σε μια αριστερή, από τις φανατικές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, από αυτές που είχαν κάποτε ανεβάσει το ποσοστό του στο 17% σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, και αρνήθηκαν να αναρωτηθούν γιατί έπεσε ξαφνικά..

    ……
    Το γράφω επειδή, δεν έχω συναντήσει ούτε έναν αριστερό του Συνασπισμού ή της συγγενικής πανσπερμίας των συστατικών στοιχείων τους, που να σταματήσουν ένα δευτερόλεπτο τον αυτοθαυμασμό τους και την ειρωνεία που επιφυλάσσουν σε όποιον διαφωνεί.
    ……………………
    Καταλαβαίνω ότι θεωρείτε κύριοι του Συνασπισμού ότι όποιος ασκεί την παραμικρή κριτική στον ΣΥΝ κλπ είναι ψυχασθενής… Σας δείχνω κατανόηση..

    Τώρα που οι δημοσκοπήσεις του ΣΥΝ τον δείχνουν να έχει κολλήσει στο 2,4% και σε λίγο θα γίνει ότι και το ΚΚΕ Εσωτερικού που ούτε σε μουσείο δεν το αναφέρουν, παραθέτω πάλι τα λόγια μου, μήπως κάποιοι, με την έπαρση που τους διακρίνει θελήσουν να συνεχίσουν την αλαζονική τους θεώρηση των πραγμάτων.

    ///…Μπορώ να ξεχάσω κάτι που μου έκαναν τότε που ήσαν οι ίδιοι άνθρωποι του Συνασπισμού στη Βουλή με αυτούς που σκέφτονται το νέο σχήμα «Δημοκρατική Αριστερά»;

    Αυτό το δίκιο που ζήτησα να μου κάνουν (διαβίβαση αναφοράς σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής για παραβίαση από την κυβέρνηση της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ) θα τους κόστιζε 30 φορές λιγότερο από το να αγοράσουν ένα τσαμπί σταφίλι από το μανάβη.

    Ήμουν βλάκας που δεν φαντάστηκα τότε το μέγεθος του μεγαλείου τους, και επέμεινα το κρίσιμο διάστημα να παρακαλώ αυτούς τους συγκεκριμένους. Εκείνοι ψήλωσαν κατά μερικούς πόντους από τα παρακάλια μου και αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν υποχρέωση ούτε να μου απαντήσουν αρνητικά. Ούτε και στις περασμένες εκλογές που έθιξα το θέμα στο Ιντερνετ, δεν σκέφτηκαν ούτε να ζητήσουν συγγνώμη. Τι θα τους κόστιζε η συγγνώμη;

    Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ρουσφέτι. αυτό προκύπτει από α) το γεγονός ότι βγήκαν στη συνέχεια δικαστικές αποφάσεις υπερ εμού για το συγκεκριμένο θέμα (άσχετα που δεν εφαρμόζονται) και β) γιατί τους έχουμε στη Βουλή όταν σκοπός τους σύμφωνα με τον Κανονισμό τους είναι και να επισημαίνουν πράγματα ώστε ο πολίτης να μην προσφεύγει πάντα στα δικαστήρια; (αμαν είναι και για άλλες δουλειές τα δικαστήρια).

    Με έγραψαν κανονικά, και στη συνέχεια αρνήθηκαν έστω και να ζητήσουν συγγνώμη. Τώρα μου λέτε γιατί εγώ δεν μιμούμαι το Χριστό και να στρέψω την παρειά μου να μου δώσουν και άλλο χαστούκι; (αυτό με συμβουλεύουν οι φανατικοί οπαδοί του Τσίπρα και του Κουβέλη). Και αν το κάνω, θα βοηθήσει αυτό την Αριστερά; Ή μήπως κάποιος καινούργιος Τσίπρας με ωραίο μαλλί, ωραίο πρόσωπο, ωραία μοτοσικλέτα και αλλοδαπή διαθέσιμη για δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, πάρει τα πάνω του και μαζέψει πάλι ένα 17% όχι οποιωνδήποτε ανθρώπων αλλά ανθρώπων της αριστεράς και το πετάξει κάποτε σαν γόπα στο δρόμο για να το πατήσει και στριφτά με το παπούτσι του. Έτσι γίνονται αυτοί που δυναμώνουν μόνο με συνθήματα και δεν βοηθούν τον συνάνθρωπο όταν είναι η δουλειά τους η ίδια να βοηθήσουν (δεν ζήτησα ρουσφέτι ή διορισμό!).///
    ……..

    Το τέλος όλων αυτών των κομμάτων της κοροϊδίας έρχεται. Όσοι ζήσουμε μετά το τέλος αυτής της λαίλαπας που μας έπεσε – σαν συνέπεια είτε της κοροϊδίας είτε των ανεδαφικών κοροϊδευτικών συνθημάτων «να πληρώσει η πλουτοκρατία», «εμείς θα αγωνιστούμε στους δρόμους» κλπ, κάποτε θα αναγκαστούν να συμπήξουν συνεταιρισμούς, βασισμένους στην αδελφοσύνη και την πραγματική και όχι λεκτική αλληλεγγύη. Όσοι αποδεδειγμένα βοηθήσουν το συνάνθρωπό τους, ίσως να έχουν ελπίδες να αποτελέσουν στελέχη ή πυρήνες αυτών των σχημάτων που θα υπάρξουν μετά την καταστροφή της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]