Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άλλος κερνάει, άλλος "γλεντάει", άλλος πληρώνει λογαριασμό...!


Άμα έχεις συναντηθεί με κάποιον 350 φορές μέσα σε λίγα χρόνια ή γκόμενο τον έχεις ή συνέταιρο ή είναι η μάνα σου. Κι άμα αυτός ο κάποιος κάνει λαμογιές και δωροδοκίες αλλά δεν τις κάνει με σένα που σε τρώει στη μάπα συνεχώς και είσαι και στα πράγματα, τότε αυτό τι είναι; Άδικο, αδέρφια! Γιατί κύριος; Αλλού τρως, αλλού πίνεις κι αλλού πας και τα δίνεις;
Επειδή είμαι απ’ τον Περαία και τα πέριξ κι είχα μια ενόραση σήμερα που χαλάρωσα, θα σας πω πως γίνονται, λέμε τώρα, αυτές οι μπίζνες.
Πρώτον, δεν εκτίθεσαι με επιταγές κι εμβάσματα. Έχεις ας πούμε έναν φίλο, ας τον πούμε «Αποστόλη», που έχει, ή τον βάζεις να φτιάξει μια εταιρεία, στην οποία είσαι αφανής εταίρος. Υποδεικνύεις λοιπόν την εν λόγω εταιρεία ως μόνιμο υπεργολάβο της λαδιάρας πολυεθνικής εταιρείας του κολλητού σου, του εργολάβου ντε, με τον οποίο από την πολύ συνάφεια πιάσατε κορέους και ψείρες, πάνω κάτω. Η εταιρεία του «Αποστόλη», του αχυρανθρώπου, του «μπροστινού» που λένε κι οι μάγκες στα λεγόμενα «ριχτάδικα», είναι πάντα πρώτο τραπέζι πίστα στα έργα, πληρώνεται παγκουί, πρώτη – πρώτη και χωρίς εκπτώσεις. Ο δε «Αποστόλης» δεν μπορεί να σε ρίξει, γιατί σ’ έχει ανάγκη.
Άλλωστε ως «σιαμαίος/α» με τον εργολάβο ελέγχεις συνεχώς τι έχει λαμβάνειν ο «μπροστινός» σου.
Εσύ εξασφαλίζεις τα έργα ή τα «στηρίζεις» κι αυτός τσιμπάει τα μισά φράγκα της υπεργολαβίας. Τα άλλα μισά, βρίσκεις κανά κολλητό ή εξ αγχιστείας συγγενή που ‘ναι χρηματιστής και μέσω αυτού τα «ξεπλένει» ο υπεργολάβος και τα παίρνεις βαλιτσάτα και παντελονάτα.
Εν τη παλάμη, χωρίς ενοχλητικά χαρτιά. Ύστερα τα πας στη χώρα που εφηύρε το τυρί με τρύπες, τα ρολόγια με κούκο και το τσιμεντωμένο απόρρητο για πρώην δικτάτορες και νυν κλέφτες, προδότες και συμμαθητές ή συμμαθήτριες κλεφτών κι απατεώνων.
Έτσι μπορείς να βγαίνεις και να κάνεις τον καμπόσο και τον τιμητή γιατί πιστεύεις ότι είσαι πονηρούλης και το χρήμα σου δεν θα βρεθεί. Έτσι νομίζεις, αστροπελέκι μας…
Όμως, όμως αδέρφια, σε αυτή την άτιμη κενωνία ουδέν κρυπτόν. Μπορεί να σου σβερκώσουνε τον «Αποστόλη», να αναζητήσουνε ΟΛΗ την πορεία ΟΛΟΥ του χρήματος, κάποιος που ξέρει, είδε, άκουσε, να μιλήσει και να γίνεις ρόμπα ξεκούμπωτη και καπιτονέ, γιατί κάπου τα ‘χεις, δεν τα ‘βαλες στο στρώμα.
Κι ύστερα έρχεται η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων κι η αρμοδία Δ.Ο.Υ. και σου κάνουν ένα περιποιημένο κλύσμα με γαρμπίλι οδοποιίας, πριν σε περιλάβει το κτίριο 16 (ένθα εδρεύει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών) για Νομιμοποίηση Εσόδων από Παράνομες Πράξεις, μαζί με τον εργολάβο και τον «Αποστόλη» τον υπεργολάβο και τον συγγγενή-κολλητό χρηματιστή.
Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός αλλά υποψιάζομαι ότι μπορεί να γίνω λίαν συντόμως…
Οι γεροντοέρωτες πληρώνονται αδρά...
Γλαφυρή ήταν για μια ακόμα φορά η Φωτεινή Πιπιλή, αναφορικά με τα σκάνδαλα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ που έχουν έρθει εσχάτως στην επιφάνεια.
«Οι γεροντοέρωτες Παπανδρέου, Βοσκόπουλου και Άκη έχουν και το αντίτιμο. Τις γυναίκες τις κατακρεουργεί η κοινή γνώμη όταν περάσουν τα 50. Στους άνδρες υπάρχει η άθλια ελληνική κοινωνική νοοτροπία ότι ο 70άρης ο γκαγκά μπορεί να πάρει την 30άρα, ενώ μια γυναίκα ποτέ δεν έχει δώσει ποτέ τέτοιου είδους λαβές», είπε μεταξύ άλλων η βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 9.89».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]