Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Νέα Ελένη Φωκά βρίσκεται στην Θράκη

  • Η νεαρή δασκάλα που αμφισβήτησε την Άγκυρα και όρθωσε το ανάστημά της μπροστά στις πρακτικές εκτουρκισμού που συστηματικά επιβάλλουν οι τουρκολάγνοι στην Θράκη, ελέω των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν επιθυμούν να τους "στενοχωρούν"!!!
Ο εσωτερικός πλούτος και οι ηθικοί κώδικες δράσης που πηγάζουν από βαθιά ριζωμένες και καλά στεριωμένες αρχές και αξίες αποτελούν την αυθεντική απεικόνιση του ατόμου. Στην σύγχρονη εποχή της πολιτικά νομιμοποιημένης και έντεχνα σκηνοθετημένης παραποίησης των εννοιών που συντελούν το κράμα παραγωγής γαλουχημένων με αντισώματα ελευθερίας Ελλήνων, τέτοιοι άνθρωποι όπως την Χαρά στοχοποιούνται και δέχονται την ανηλεή επίθεση ένθεν και έξωθεν.
Το πάθος της για την διδασκαλία των παιδιών ήταν ο κινητήριος μοχλός για την σθεναρή αντίσταση της στις πιέσεις ενός ολόκληρου παρακρατικού μηχανισμού και στην εγκληματική αδιαφορία του κράτους. Η αγνότητα της προθέσεως της σε συνδυασμό με την αυτονομία της σκέψης της και την απογαλακτισμένη από κομματικές μέγγενες - αγνή αγάπη της για την πατρίδα παρήγαγαν αυτό που οι πολιτικάντηδες και οι επεκτατιστές φοβούνται περισσότερο... μια συνειδητοποιημένη και ελεύθερα σκεπτόμενη δασκάλα σε ένα χώρο εφαρμοσμένης και στοχευμένης στρατηγικής που αποσκοπεί στη δημιουργία τετελεσμένων για μελλοντική επίκληση και χρήση.
Η υπόγεια δράση για να καταπνιγεί αυτή η φωνή αποτελεί τρανταχτό στοιχείο του έργου που επιτελεί στο ευαίσθητο αυτό σημείο του Ελληνισμού και προδίδει και τις βλέψεις που έχουν κάποιοι για την περιοχή αυτή. Οι ενέργειες που έγιναν εναντίων της από επίσημους κρατικούς φορείς έως την συνωμοτική συμπαιγνία τουρκικών παρακρατικών μονάδων όπως παρουσιάστηκαν στον Αθέατο Κόσμο, καταδεικνύουν και τους κίνδυνους που κατατρέχει η Θράκη. Έχουν σχέδια οι διάφοροι και δρουν όχι μόνο ανεξέλεγκτα αλλά προσπαθούν να φέρουν εις πέρας μια αποστολή με μακροχρόνιο στόχο δια πυρός και σιδήρου βασισμένοι στην κατατρομοκράτηση όλων.
Εδώ ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο της Χαράς Νικοπούλου η οποία σε ατομικό επίπεδο κατάφερε να κτίσει τείχη Ελληνικής αντίστασης στις επεκτατικές και εθνικιστικές βλέψεις των Τούρκων. Διαμέσου διδασκαλίας Ελληνικής παιδείας η παραγωγή εθνικής συνείδησης στην Πομακική μειονότητα του χωριού κτίζει βάσεις προστασίας έναντι του πλήρους εκτουρκισμού της περιοχής. Το μικρό χωριουδάκι του Μ.Δερείου σκιαγραφεί μια ολόκληρη πολιτική στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης όπου υπάρχουν μειονότητες. Οι Τούρκοι επιθυμούν να επιβάλλουν αντιδημοκρατικά την αλλοίωση του φυλετικού χαρακτήρα των μουσουλμανικών μειονοτήτων και βρήκαν μπροστά τους αντί του κράτους μια πεισμωμένη δασκάλα.
Άξια αναφοράς είναι η στάση του επίσημου κράτους που μέσό φορέων και αξιωματούχων, επέδειξαν εγκληματική αμέλεια για τα τεκταινόμενα αλλά και ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις που κόστισαν πολύ στη μεγάλη αυτή δασκάλα. Οι Πομάκοι γοητεύτηκαν από αυτήν και βάζοντας την ζωή τους σε κίνδυνο δεν ενέδωσαν στις απειλές των παρακρατικών. Προσέφεραν την ηθική στήριξη αναγνώρισης του σκοπού και του έργου της Χαράς με την συμμετοχή τους στον αγώνα αυτό και έδωσαν σάρκα και οστά στο όραμα της.
Προέρχομαι από ένα βασανισμένο και εγκαταλελειμμένο κομμάτι του Ελληνισμού, την Κύπρο μας και συνθλίβομαι όταν βλέπω δεινά που πέρασε το νησί μου να εγκυμονούν στην Θράκη. Η δασκάλα αυτή χαίρει της τεράστιας εκτίμησης και σεβασμού του Κυπριακού λαού και ελπίζουμε το Ελλαδικό μας κράτος να αναθεωρήσει την πολιτική του στην περιοχή και να μην αφεθεί μια δασκάλα μόνη να προασπίζεται τα συμφέροντα ενός ολόκληρου έθνους. Η Νέα Ελένη Φωκά βρίσκεται στην Θράκη...
Ανώνυμος πολίτης
Ημικατεχόμενη Κύπρος
Εκτιμητή του έργου της Χαράς


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]