Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελευταίο ανέκδοτο: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι κοινωνικά ευαίσθητοι...!

  • "...εκτιμάται ότι πολλοί βουλευτές θα προτιμήσουν την φραστική διαφοροποίηση, υπακούοντας στην ανάγκη "επίδειξης υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου", καθώς το Ασφαλιστικό θεωρείται εκ των πλέον κρίσιμων νομοσχεδίων στο πλαίσιο των μέτρων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εξασφάλιση του δανείου..."
Η βόμβα των "τρομοκρατών" έπιασε τόπο και σύμφωνα με τα φαινόμενα, πρώτοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έπιασαν το νόημα του "τρομοκρατικού" χτυπήματος. Αποτέλεσμα; Αλλαγή στάσης (φυσικά και πλεύσης) και άμεση μεταβολή τους σε αγαθά προβατάκια που ακούνε το κάλεσμα του "τσοπάνη" για να συγκεντρωθούν στο "μαντρί"... Όπως καταλάβετε, "μούγκα στη στρούγκα" δηλαδή και οι "ηρωϊσμοί" και οι λοιπές φοβίες τους για το γιούχα, τα γιαούρτια, τις πέτρες και τις επερχόμενες φάπες, μπαίνουν στο ψυγείο, αφού το κόμμα καλεί και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα κελεύσματα της εξουσίας (και των λοιπών παραεξουσιών) του Γιώργου Παπανδρέου και του ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση φοβάται την διαρροή των σχεδιασμών της για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, ενώ δεν δείχνει σημάδια ανησυχίας για τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στην ελληνική κοινωνία, στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, στο επίπεδο διαβίωσης και στην διαπιστωμένη (από άλλα κράτη που γνώρισαν τις "χάρες" του ΔΝΤ και των μέτρων του) αύξηση της θνησιμότητας. Το σημαντικότατο για την κυβέρνηση του ανθύπατου και φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, Γιώργου Παπανδρέου, είναι σαφέστατα η λογιστική τακτοποίηση των αριθμών, η αποπληρωμή του χρέους που επέφερε η πολιτική κακοδιαχείριση επί δεκαετίες και οι διάφορες "χορηγείες" προς πολιτικά πρόσωπα. Το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί προς τους οικονομικούς τρομοκράτες της χώρας...! Αποτελεί ύψιστη επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό γνωστό αμερικανικό κανάλι FOX δήλωσε πως έβαλε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, για να ηρεμήσουν και να επαναπαυθούν οι αμερικανοί δανειστές της Ελλάδας!!! Φυσικά, για τον πρωθυπουργό και το τσούρμο που τον ακολουθεί πιστά στις επιλογές του (τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης), ο αριθμός των Ελλήνων που θα γνωρίσουν την εξαθλίωση, δεν αποτελεί ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, αφού η προτεραιότητα δεν είναι οι έλληνες πολίτες, αλλά οι ξένοι δανειστές!!!
Έτσι, ένα κρίσιμο διάστημα ξεκινά από αύριο και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για την κυβέρνηση, με τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού και εργασιακού νομοσχεδίου.
Κατά πάσα πιθανότητα αυτό έρχεται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή την Τρίτη, ενώ στο τέλος της εβδομάδας προγραμματίζεται να πάρει τον ίδιο δρόμο το νομοσχέδιο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει επιλέξει την τακτική των αλλεπάλληλων συσκέψεων όλων των κοινοβουλευτικών και κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πείσει ο ίδιος τα στελέχη του, να στηρίξουν τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό.
Στο πλαίσιο αυτό, συγκαλεί την Τρίτη το μεσημέρι -ανήμερα της πανεργατικής απεργίας- στα κεντρικά γραφεία στην Ιπποκράτους, το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ όπου οι υπουργοί οικονομικών και εργασίας θα ενημερώσουν το ανώτατο όργανο του κόμματος για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό καθεστώς.
Υπό το φόβο μάλιστα νέων διαρροών στην ψήφιση του ασφαλιστικού, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδος να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου ο κ. Παπανδρέου να πείσει και να εξηγήσει για την αναγκαότητα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό.
Ακόμα, το πρώτο ή το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εγκριθούν οι υποψηφιότητες που θα στηρίξει το κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Γεγονός που δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει και ανασχηματισμό στην κυβέρνηση καθώς κάποια μέλη της πιθανώς να είναι υποψήφια στις εκλογές της αυτοδιοίκησης.
Πάντως, οι τόνοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες -πιθανότατα και λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που επανέφερε το κλίμα "εκτάκτου καταστάσεως"- με έμπειρους βουλευτές να εκτιμούν ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο της ψηφοφορίας επί του μνημονίου και τον κίνδυνο για διαρροές να μεταφέρεται τώρα στην ψήφιση συγκεκριμένων άρθρων.
Και εκεί πάντως, εκτιμάται ότι πολλοί βουλευτές θα προτιμήσουν την φραστική διαφοροποίηση, υπακούοντας στην ανάγκη "επίδειξης υπευθυνότητας για τη σωτηρία του τόπου", καθώς το Ασφαλιστικό θεωρείται εκ των πλέον κρίσιμων νομοσχεδίων στο πλαίσιο των μέτρων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την εξασφάλιση του δανείου.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]