Γιώργος Παπανδρέου: Συνεπώς ασυνεπής ή...;
- Το παρακάτω κείμενο αποτελεί αυτούσιο απόσπασμα συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου στην διαδικτυακή τηλεόραση «www.tvxs.gr" και στον αντεξουσιαστή δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου ο οποίος προσφάτως ουδέν έχει να κατηγορήσει για το κυβερνητικό έργο του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας, σοσιαλιστή και εξ Αμερικής ελθόντα, Γιώργου Παπανδρέου. Να θυμίσουμε μόνο πως η συνέντευξη αυτή δόθηκε προεκλογικά, στις 3 Ιουνίου 2009.
"ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επομένως απ' ό,τι καταλαβαίνω από την απάντησή σας, δεν αντιμετωπίζετε το ενδεχόμενο παγώματος...(μισθών)
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πιστεύω ότι εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να έρθει η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μας πει, έτσι είσαστε, τότε θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας...
Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση.
Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας".
Ως εκ τούτου, μάλλον απορίες δημιουργεί η συνεπής ασυνέπεια λόγων και έργων του κυρίου Παπανδρέου, ο οποίος μετά από συνεχείς προεκλογικές υποσχέσεις (έφτασε να υποσχεθεί μέχρι και την διαγραφή χρεών των νοικοκυριών), σήμερα εμφανώς κινούμενος προς το αντίθετο των λεγομένων του, έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο των οικονομικών τρομοκρατών της, έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία σε χέρια τρίτων, έχει υπογράψει και έχει υποθηκεύσει την ελληνική γη και το μέλλον των ελλήνων πολιτών...
Τι χρεία αποδείξεων χρειάζεται για να υποπτευόμαστε πως με δόλο κινείται ο Γιώργος Παπανδρέου έναντι των ελλήνων πολιτών;
Τι χρεία μαρτύρων και μαρτυριών απαιτείται, όταν τα λεγόμενα του ιδίου τον καταδεικνύουν ως υπόπτως κινούμενο και δρώντα κατά του ελληνισμού;
Μήπως η συνέπεια στην ασυνέπεια της κυβέρνησης και δη του ίδιου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να μας υποκινήσει την υποψία πως άλλοι ήταν οι σκοποί και οι στόχοι του σημερινού υπαλλήλου του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τρόικας;
Ολόκληρη τη συνέντευξη προς τον πάρα πολύ καλά αμοιβόμενο (ως συνεργαζόμενου σήμερα με την Κρατική Τηλεόραση) κύριο Κούλογλου, μπορείτε να την απολαύσετε εδώ (η καταχώρηση βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε..., για όσο διάστημα θα συνεχίσει να υπάρχει αναρτημένη)
3 Ιουνίου 2009...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Στο παραπάνω απόσπασμα ο Κουλογλου και ο Παπανδρέου συζητάνε με συνωμοτικούς κανόνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιλαμβάνομαι από τα συμφραζόμενα οτι ο Κουλογου αναφέρεται σε πάγωμα (στάση) πληρωμής εξωτερικού χρέους. Η απάντηση του Παπανδρέου είναι ότι αν κάνουμε στάση πληρωμών θα έρθει αυτόκλητα !!! το ΔΝΤ να μας τιμωρήσει.
Ένα κακοστημένο θέατρο αλλά και μια παραδοχή εκ μέρους του ΓΑΠ ότι σκοπίμως μας οδήγησε στο ΔΝΤ, γιατί ο σκοπός της στάσης πληρωμών ήταν ακριβώς να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Είναι επίσης ενδιαφέρουσα η παραδοχή του ΓΑΠ οτι ΕΕ και ΔΝΤ δουλεύουν πλέον χέρι-χέρι. Και επειδή οι αποφάσεις στην ΕΕ παίρνονται κατά 90% από την Γερμανία και την Γαλλία, καταλαβαίνει κανείς εύκολα οτι ο ΓΑΠ είχε πάρει το χρίσμα από την τρόικα για να κάνει την βρομοδουλειά. Ίσως το λάθος που έκανε είναι οτι υπερεκτίμησε την δύναμη που του δίνουν οι πλάτες των εντολοδόχων του, (γιατί αυτοί δεν θα διστάσουν να τον πουλήσουν στα δύσκολα) και δεν φρόντισε να μας παραμυθιάσει επιμελώς.
Και όλα αυτά σε μια εποχή που τα επιτόκια δανεισμού ήταν λογικά και η Ελλάδα μπορούσε ακόμα να δανειστεί.