Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ και ΕΕ δεν βλέπουν αποτελέσματα και τα νέα μέτρα είναι καθ' οδόν...!

  • Διαρροές ή όχι, ήταν βέβαιο πως δεν μπορούσε να εφαρμοστεί το μνημόνιο δανεισμού
  • Όλοι γνωρίζαμε, εκτός από την κυβέρνηση(;) πως θα υπάρξουν δέσμες σκληρών μέτρων
  • Δεν πρόκειται για αποτυχία, αλλά για επιτυχέστατη μεθοδευμένη πρόσθεση νέων μέτρων, λόγω... ανάγκης!
Η πρώτη αξιολόγηση της πορείας του προγάμματος λιτότητας στην Ελλάδα δεν θα είναι θετική.
Στην έκθεση της ΕΕ και του ΔΝΤ θεωρείται βέβαιο ότι θα επισημαίνεται η καθυστέρηση υλοποίησης βασικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση – με βασικά προβλήματα ασφαλιστικό και άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με την εφημερία "Τα Νέα", η έκθεση θα κρούει το “καμπανάκι” στην Ελλάδα ότι αν δεν συμμορφωθεί άμεσα, κινδυνεύει η δεύτερη δόση του δανείου και η χρηματοδότηση της χώρας. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς.
Ο ένας είναι το ασφαλιστικό, όπου οι ξένοι επιτηρητές θεωρούν ότι πρέπει να αρχίσει να αποδίδει πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται τώρα – ακόμα και από το 2012.
Το δεύτερο είναι η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, ζήτημα που θεωρούν ότι κινείται αργά – ειδικά η θεσμοθέτηση της μειωμένης αποζημίωσης. Έτερο θέμα το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπου και εκεί πιστεύουν ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση.
Τέλος, οι ελεγκτές δεν φαίνονται ευχαριστημένοι από το ρυθμό μείωσης των κρατικών δαπανών. Για παράδειγμα στον ΟΣΕ και σε ΔΕΚΟ, το σχέδιο εξυγίανσης δεν είναι ικανοποιητικό, καθώς ζητούν μηδέν ζημιές όχι απλώς λιγότερες.
Και αυτά είναι μόνο... η αρχή! Έπονται και άλλα, αφού η ανικανότητα των κυβερνώντων είναι δεδομένη και η απήχηση στον λαό είναι πλέον μηδενική. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν διαθέτει το ηθικό έρεισμα για να πείσει για τις αγαθές της προθέσεις. Το "λεφτά υπάρχουν", αποτελεί απλώς την παρονυχίδα του ξεπεσμού της κυβερνητικής αναξιοπιστίας...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]