Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο πόλεμος για την αρχηγία στη Θράκη άρχισε!

  • Ανακοίνωση Μέτε ενάντια σε μειονοτικούς βουλευτές
  • Αδυσώπητος προβλέπεται να είναι ο αγώνας για το ποιός θα ηγηθεί το νέου σχήματος εξουσίας εκ μέρους των μουσουλμάνων, που ετοιμάζεται για την Θράκη
  • Δεν διστάζει ο Αμέτ Μέτε να μιλήσει για "καθοδηγούμενους" βουλευτές που παίρνουν οδηγίες από "κάπου"...
Ο χορός της μάχης της εξουσίας άρχισε στην Θράκη εδώ και αρκετούς μήνες, αφού οι καλά πληροφορημένοι μουσουλμάνοι "άρχοντες" φαίνεται πως γνώριζαν τις εξελίξεις και τις συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εις εκ των μνηστήρων της εξουσίας, πέρα από τους ήδη υπάρχοντες μουσουλμάνους βουλευτές, είναι και ο ψευτομουφτής Μέτε, ο οποίος δείχνει να ανοίγει τα "χαρτιά" του και να διεκδικεί πλέον τον ρόλο του αρχηγού της μουσουλμανικής κοινότητας της Θράκης. Αποφασισμένος να μην χαριστεί στις επιθυμίες της Άγκυρας, προσπάθησε προ ολίγων μηνών να πάρει τη θέση του Αχμέτ Σαδίκ και να εγκαθιδρυθεί στον "θρόνο" του "πρώτου" πριν υπάρξουν οι σημερινές εξελίξεις. Στο "χτύπημα" που δέχτηκε μέσα από την πρόταση οι μουφτήδες να εκλέγονται από όλους τους πιστούς και όχι από τους ιμάμηδες και τους χοτζάδες, ο Αμέτ Μέτε περνάει στην αντεπίθεση και κατακεραυνώνει τον ρόλο των μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης.
Τα μαχαίρια βγήκαν... και προβλέπεται πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν και "θύματα" στον πόλεμο εξουσίας που επίκειται και που μάλλον θα είναι πολύ άγριος, αφού οι αντίπαλες πλευρές δεν ασπάζονται δυτικότροπες συνήθειες επίλυσης των προβλημάτων...

Ιστοσελίδα του περιοδικού Αζινλίκτσα 20-5-2010

H Συμβουλευτική Επιτροπή δεν αποτελεί κέρμα στην τσέπη κανενός. Για αυτό να μην προσπαθήσει κανείς να την ξοδέψει, να μην πει λόγια εναντίον της.
Να επαναλάβω μια κουβέντα που λέω πάντα, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να ¨τρέξει¨ τα μειονοτικά θέματα υπό την ομπρέλα της Συμβουλευτικής Επιτροπής ας ορίσει ! Αν υπάρχει κάποιος θαρραλέος ας έρθει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, και όλα τα μέλη της θα σταθούνε πίσω του. Εμείς πάντα το λέγαμε αυτό. Όμως οι βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν κατηγορούνε την Συμβουλευτική Επιτροπή. Αν και κανονικά, τα άτομα τα οποία όντας πρόεδροι της Συμβουλευτικής Επιτροπής, σε συγκέντρωση της, είπαν ακριβώς 9 φορές πως παραιτούνται, δεν έχουν το δικαίωμα να την κατηγορούνε.
Ο άνθρωπος ο οποίος όντας πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής λέει ¨Εγώ παραιτούμαι και φεύγω¨ στην πραγματικότητα υποτιμά τον εαυτό του.
Ο άνθρωπος ο οποίος όντας πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής λέει ¨Εγώ παραιτούμαι και φεύγω¨ στην πραγματικότητα υποτιμά τον εαυτό του. Και όχι την Συμβουλευτική Επιτροπή…
Ναι είναι σωστό πως με αυτές τις κινήσεις ανέστειλαν τις προσπάθειες της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Για αυτό μετά από αυτά τα περιστατικά αποφασίστηκε να αναζητηθούνε άτομα για επικεφαλής που δεν θα κάνουνε αντάρτικο, και σε εκείνη την συνάντηση λήφθηκε η απόφαση στην κενή θέση του προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής να έρθουν οι μουφτήδες οι οποίοι τώρα την ¨τρέχουν¨ κατά τον καλύτερο τρόπο. Για αυτό ο άνθρωπος ο οποίος όντας πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής λέει¨Εγώ παραιτούμαι και φεύγω¨ στην πραγματικότητα υποτιμά τον εαυτό του. Και όχι την Συμβουλευτική Επιτροπή…
Εμείς παίρνουμε την σημαία από το σημείο που την άφησαν οι βουλευτές μας και προχωράμε
Προσέξτε εμείς παίρνουμε την σημαία από το σημείο που την άφησαν οι κύριοι βουλευτές μας και προχωράμε. Αυτοί που μας κατηγορούνε, ορίστε ας έρθουν να πάρουν τη σημαία και ως πολιτικοί ας προχωρήσουν. Όμως δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί που εξελέγησαν ως μειονοτικοί βουλευτές πλέον δεν φέρουν την ιδιότητα του μειονοτικού βουλευτή, αλλά αυτήν του βουλευτή ΠΑΣΟΚ. Τώρα αν πλέον δεν είναι μειονοτικοί βουλευτές αλλά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αν δεν στηρίζουν κανένα αγώνα της μειονότητας, γελιούνται αν νομίζουν πως με τα ¨Συναντηθήκαμε με αυτόν και βγήκαμε φωτογραφίες με εκείνον¨ κάνουν διαφήμιση.
Προσέξτε τα προβλήματα παραμένουν όπως ήταν. Κατά κανένα τρόπο δεν ρυθμίστηκαν. Εμείς μέχρι σήμερα δεν θελήσαμε να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους που εμείς εκλέξαμε, αλλά από σεβασμό στους ανθρώπους μας σωπάσαμε. Διαφορετικά είτε με την ιδιότητα μου ως προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής είτε σαν μουφτής θα μιλούσα.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν είναι μεγάλη ξεδιαντροπιά
Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ένα νέο περιστατικό. Η ανακοίνωση των κυρίων βουλευτών πως ¨Συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν¨ και οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν αποτελούνε μια μεγάλη ξεδιαντροπιά.
Στην προκειμένη ανακοίνωση τύπου τους, εξαφάνισαν την συνάντηση που κάναμε σαν Συμβουλευτική Επιτροπή με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και τους υπουργούς. Το ίδιο έκαναν και στις φωτογραφίες. Το νόημα αυτών που έκαναν είναι πως ντρέπονται για την Συμβουλευτική Επιτροπή, ντρέπονται για τους μουφτήδες και ντρέπονται για τους συλλόγους από το όνομα των οποίων αφαιρέθηκε η λέξη τουρκικός ! Και πλέον αυτοί δεν είναι οι δικοί μας βουλευτές. Βλέπουμε ότι είναι βουλευτές των κομμάτων.
Αφού έγιναν εξουσία και μετά άλλαξαν
Και οι δύο βουλευτές αφού έγιναν εξουσία και μετά άλλαξαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σκέφτονται με μυαλό μειονοτικού, αλλά με μυαλό του κόμματος ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί οι άνθρωποι τι κρίμα, απευθύνουν προς την Συμβουλευτική Επιτροπή υποτιμητικά λόγια.
Τι ενδιαφέρον, πως παρά το ότι στην πρώτη εκλογή του Μάντατζη στην προσπάθεια μου να τον στηρίξω, εκτέθηκα στην ελληνική κοινή γνώμη λόγω κάποιων λέξεων που χρησιμοποίησα, από τότε που εξελέγη για δεύτερη φορά βουλευτής ούτε πέρασε από το γραφείο μου. Μάλιστα λέει πως δεν μπορεί ούτε καν να κάτσει δίπλα μου και να φάει.Αυτά πρώτη φορά τα μοιράζομαι με την κοινή γνώμη
Ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που λέει πως ξεσπάθωσε στην Συμβουλευτική Επιτροπή
Προσέξτε ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που σε μια ομιλία του στην Μύκη είπε πως ¨ξεσπάθωσε στην Συμβουλευτική Επιτροπή¨. Ο Τσετίν Μάντατζη είναι ο άνθρωπος που είπε ¨Δεν με νοιάζει για την Τουρκική Ένωση¨…
Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχα μοιραστεί αυτά τα γεγονότα με την κοινή γνώμη ήταν για να διαφυλάξω τους Τούρκους της Δ. Θράκης και να αποτρέψω την διαίρεση τους. Πλέον όλα όμως πρέπει να βγούνε στη φόρα. Όλοι ξέρουν πως εγώ σαν ευθύς άνθρωπος, σαν δάσκαλος, και ως μουφτής έναν δρόμο ξέρω… Και πως συνεχίζω και θα συνεχίζω να βαδίζω αυτόν τον δρόμο.
Πλέον να μην λένε μεγάλα λόγια σε αυτό το έθνος
Εδώ θέλω να πω και κάτι άλλο. Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν με την ελληνική κυβέρνηση, δεν μετείχαν ούτε ο Τσετίν Μάντατζη, ούτε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν. Μα τώρα είναι δυνατόν να σηκώνονται και μη βάζοντας την συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην ανακοίνωση τους, να υποτιμούνε την Συμβουλευτική επιτροπή ; Οι βουλευτές είναι που δεν τους πήραν καν στις διμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις επιτροπές της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μπορείτε να αντιληφθείτε την σημασία αυτού του γεγονότος;
Τότε να σταματήσουν τα μεγάλα λόγια σε αυτό το έθνος. Δεν θα κερδίσουν τίποτε επιτιθέμενοι εδώ και εκεί. Διότι αν ανοίξει κάποιος σε αυτούς την αγκαλιά, αυτός πάλι η μειονότητα θα είναι. Όσο και αν οι Έλληνες τους έχουν αγκαλιάσει, πρέπει να αξιολογήσουν το γεγονός πως δεν συμπεριληφθήκαν στις συναντήσεις Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα.
Προσέξτε, μέχρι σήμερα σώπασα! Όμως μέχρι ενός σημείου. Διότι και εμείς εκπροσωπούμε φορείς, είμαστε υπεύθυνοι έναντι των ανθρώπων μας. Να μην ξεχνάνε πως εμείς ζητήσαμε ψήφους για αυτούς από την κοινότητα μας. Εμείς προσπαθήσαμε και ζητήσαμε ψήφους για να εκλεγούν βουλευτές στις εκλογές.
Οι άνθρωποι την ώρα που ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ, Θράκης Φερούχ Οζκάν μάζευε ψήφους για αυτούς, του είπαν ¨Δεν φτάνει να ρίξετε την ψήφο σας, και ο ίδιος θα έρθετε¨. Αυτοί είναι που πίεσαν το Οζκάν να παραιτηθεί και δεν τον δέχτηκαν σαν συνομιλητή τους. Φαίνεται ότι από κάπου πηγαίνουν οδηγίες στους δύο βουλευτές.
Όπως εμείς ξέραμε να τους κάνουμε εξουσία, έτσι σαν μειονότητα ξέρουμε να τους πάρουμε από εκεί
Δεν πρέπει ποτέ να βγάλουν από το μυαλό τους το εξής. Όπως εμείς ξέραμε να τους κάνουμε εξουσία, έτσι σαν μειονότητα ξέρουμε να τους πάρουμε από εκεί. Για αυτό είτε πρόκειται για μουφτή, είτε πρόκειται για βουλευτή, είτε για δήμαρχο, πρέπει ο καθένας να καθορίζει σωστά την στάση του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν χρειάζεται καν να συζητούνται τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα είναι μια γνωστή πραγματικότητα…
Εμάς μας θυσίασαν για έναν υπουργό, για έναν Έλληνα
Θέλω να μοιραστώ με την κοινή γνώμη μια ακόμη λεπτομέρεια σχετική με τις συναντήσεις μας στην Αθήνα. Όταν ήταν βουλευτής ο Ιλχάν Αχμέτ και πηγαίναμε στην Αθήνα, μας πήγαινε ο ίδιος με το αυτοκίνητο του ως το ξενοδοχείο, και στον γυρισμό μας ξεπροβοδούσε έως το αεροδρόμιο.
Όταν όμως πήγαμε τώρα επ΄ευκαιρία της ιστορικής επίσκεψης της Τουρκικής κυβέρνησης, δεν είδαμε κανένα σημείο ενδιαφέροντος –ούτε καν υποχρεωτικό χαιρετισμό- από τους βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν. Και μάλιστα όταν συναντηθήκαμε μαζί τους στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου έμενε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, οι βουλευτές ήταν με ένα υπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και δυστυχώς όταν μας είδαν τραβήχτηκαν στην άκρη και χωρίς να μιλήσουνε μαζί μας, μας θυσίασαν για έναν υπουργό, για έναν Έλληνα.
Να λοιπόν μερικά ¨ωραία μαργαριτάρια¨ γύρω από την επίσκεψη στην Αθήνα ! Εγώ μέχρι σήμερα πουθενά δεν είπα πως συνέβαλα στην εκλογή του Τσετίν Μάντατζη. Όταν όμως εξελέγη βουλευτής του είχα πει: ¨Σε παρακαλώ να μείνεις βουλευτής των 17 χιλιάδων ανθρώπων!¨.
Δεν πρέπει συνέχεια να βρίσκουν ελαττώματα στους φορείς, λες και οι ίδιοι δεν έχουν κανένα. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή φαίνονται να έχουν κολλήσει σ ένα τρόπο συμπεριφοράς που υποτιμά τους φορείς.
Οι βουλευτές αγωνίζονται να κόψουν τον δρόμο μας
Εδώ θα ανακοινώσω μια δήλωση που έκανε ο Τσετίν Μάντατζη σε μια τελετή σουνέτ στην Νικομήδεια. Είχε πει: ¨ Στην Δυτική Θράκη ένα πρόβλημα υπάρχει. Στην Δυτική Θράκη θέλουμε θρησκευτικό ή πολιτικό ηγέτη; Όταν το ρυθμίσουμε αυτό στην Δυτική Θράκη δεν θα μείνει πολιτικό πρόβλημα¨. Τώρα λοιπόν εγώ λέω ότι είμαι θρησκευτικός ηγέτης. Ορίστε ως πολιτικοί ηγέτες ας πάνε μπροστά μας. Όμως βλέπουμε ότι άσε το να πάνε μπροστά, αγωνίζονται να κόψουν τον δρόμο μας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος.
Όποιος ποδοπατά την μειονότητα, όταν έρθει ο καιρός θα πάρει την απάντηση για αυτό
Προσέξτε οι μειονοτικοί βουλευτές πρέπει να είναι μαζί με την μειονότητα. Και στις καλές και στις δύσκολες μέρες της μειονότητας μαζί πρέπει να είναι. Και αυτό, ανεβαίνοντας στις μερσεντές, πετώντας με πολλά λεφτά, πηγαίνοντας δεξιά και αριστερά και στο τέλος ποδοπατώντας την μειονότητα, έ όχι δεν γίνεται ! Όποιος ποδοπατά την μειονότητα να μην έχει καμιά αμφιβολία πως όταν έρθει ο καιρός θα πάρει την απάντηση για αυτές του τις κινήσεις.
Οι βουλευτές που δεν ήρθαν στην Άγκυρα, στις συνομιλίες της Αθήνας έμειναν έξω από την πόρτα
Στις συναντήσεις μας στην Άγκυρα που είχαμε σαν εκπρόσωποι των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, οι βουλευτές δεν μπόρεσαν να έρθουν καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν άδεια ¨από κάπου¨. Και όμως ο πρωθυπουργός Ερντογάν το πρώτο που μας ρώτησε ήταν¨ Οι βουλευτές που είναι;¨. Διότι τα ονόματα τους υπήρχαν στα ονόματα των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα της Άγκυρας. ¨Θα έρθουμε ¨ είχαν πει. Τι έγινε μετά και άλλαξαν γνώμη ;
Μάλιστα βλέπουμε ότι μετά από όλα αυτά ο πρωθυπουργός Παπανδρέου τους έδωσε μια πολύ καλή απάντηση. Οι βουλευτές που δεν ήρθαν στην Άγκυρα, στις συνομιλίες της Αθήνας έμειναν έξω από την πόρτα.

Σχόλιο: Αξίζει προσοχής η φράση ¨Μας θυσίασε για έναν Έλληνα¨. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά για κάποιον… λίγο ανώτερο από έναν σκύλο; Για έναν γκιαούρη δηλαδή; Ε μα, πως να μην εξανίσται ο άνθρωπος;
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]