Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου

Εδώ και αρκετό καιρό τα λαμόγια της δημοσιογραφίας βρήκαν ανακάλυψαν τις δυνατότητες του διαδικτύου και πως το μέλλον βρίσκεται στον χώρο όπου κινούνται απρόσκοπτα οι πολίτες. Διαπιστώνοντας πως διατίθεται πρόσφορο έδαφος για να ασχοληθούν με τις βρωμιές τους, άρχισαν να σοδομίζουν και να βρωμίζουν συστηματικά τον μέχρι τότε χώρο του διαδικτύου. Οσμιζόμενα το επερχόμενο χρήμα, τα λαμόγια, κατέκλυσαν με ιστολόγια που ανέρχονταν -και συνεχίζουν να ανέρχονται- στην αναγνωσιμότητα χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους, τεχνικές και... γνωριμίες.
Από μία χρονική στιγμή κι έπειτα, ο στόχος τους ήταν τα ιστολόγια των πολιτών, στα οποία κατατίθονται απόψεις και γίνονται διάφοροι σχολιασμοί από άλλους πολίτες. Πρώτος στόχος, κυριολεκτικά, να αμφισβητηθούν οι χώροι των πολιτών και να δημιουργηθούν εντυπώσεις αρνητικές μέσα από κύματα παραπληροφόρησης -που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν- αφειδώς οι "επαγγελματίες" της ενημέρωσης. Δεύτερος στόχος, να καταφέρουν να κηλιδώσουν τον χώρο και να οδηγήσουν στην εξολόθρευσή του (ηθικά και νομικά). Και στο σημείο αυτό βρισκόμαστε σήμερα, αρνούμενοι να ακολουθήσουμε τους απατεώνες στον κατήφορο που προσπαθούν να επιβάλουν.
Ένα κείμενο, που δημοσιεύθηκε στο αξιολογότατο ιστολόγιο TaXalia, μας εκφράζει απόλυτα, το συνυπογράφουμε και προκαλούμε όλους εσάς να προβληματιστείτε για όλα όσα κατατίθενται και καταγγέλονται μέσα από αυτό.
Το κείμενο "διαμαρτυρίας" κατά των λαμογιών και των "διαμορφωτών της κοινής γνώμης"
Γέμισε ο τόπος δήθεν μπλογκς, που με πηχαίους τίτλους, προβαίνουν σε “αποκαλύψεις”. Με γραφή και ύφος, που δείχνει αγράμματους ρουφιάνους. Συμμετέχουν σε ενδοκομματικά μαχαιρώματα, διακινούν ατεκμηρίωτες και διαστρεβλωμένες ειδήσεις και κυρίως…
κλέβουν: θέματα -χωρίς πηγή πάντοτε-, ειδήσεις από μεγάλα και σοβαρά πόρταλς -πάλι χωρίς πηγή-επισκεψιμότητα -με ρομποτάκια, clickbots και fullandtraffic- και φυσικά δεν έχουν σχόλια, ούτε δημοσιεύουν τις επιστολές-απαντήσεις θιγομένων.
Ανέντιμα, με μία λέξη. Φυσικά, αυτό πουλάει. Γούστο τους και καπέλο τους. Ο κόσμος (που δεν έχει πολλές γνώσεις) τσιμπάει, άρα όλα καλά για την ελαστική συνείδησή τους.
Όμως δε δεχόμαστε να μπαίνουμε στην ίδια κατηγορία με τα “δεύτερα δημοσιογραφικά πόρταλς καναλιών”, που είναι στην ουσία κουκουλοφόροι του διαδικτύου.
Εμείς, σας ξαναβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι διατηρούμε στο ακέραιο τις αρχές, τη φιλοσοφία, τις αξίες και την εντιμότητά μας. Χωρίς να μας νοιάζει η αποδοχή που θα έχει σε νούμερα και “νούμερα”!
To πρόβλημά μας είναι ότι αυτοί οι αγράμματοι, που δεν μπορούν να γράψουν ένα άρθρο άποψης, δυσφημούν το κίνημα των bloggers και λειτουργούν προβοκατόρικα, οδηγώντας την εξουσία να πάρει μέτρα, από τα οποία θα θιγούν οι γνήσιοι bloggers.
Θα σας ξαναθυμίσουμε κάτι που είπαμε πριν δύο χρόνια:
Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους ταιριάζουν και οι αναγνώστες τους bloggers που τους αξίζουν.
Εμείς απευθυνόμαστε σε έναν κόσμο που του αρέσει ο διάλογος (με τις διαφωνίες μας φυσικά, είναι δυνατόν να συμφωνούμε τόσοι άνθρωποι;) και ψάχνει την ψύχραιμη, αντικειμενική και έντιμη ενημέρωση.
Όσοι ελκύεστε από τους παρτσακλούς φανφάρες της διαπλοκής, να φύγετε, να πάτε αλλού.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]