Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Πομάκοι της Θράκης δηλώνουν: Είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου

  • Σύμφωνα με τις παραδόσεις των παπούδων μας οι Πομάκοι είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου
Του Σελήμ Κεχαγιά Καδρή
Σύμφωνα με τις διηγήσεις των παπούδων μας, οι Πομάκοι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα αρχαία χρόνια, ο Μέγας Αλέξανδρος μας κάλεσε να πολεμήσουμε μαζί του στην Μικρά Ασία και στα βάθη της Ανατολής και φτάσαμε μέχρι τις Ινδίες. Όταν τελείωσε η εκστρατεία του, γυρίσαμε στην πατρίδα μας, στα βουνά της Ροδόπης. Εμείς εδώ κατοικούσαμε πάντα. Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Αγριάνων.
Αργότερα, με την Οθωμανική κατάκτηση, είμασταν σκλάβοι στους τούρκους μπέηδες. Οι παραδόσεις μας λένε ότι υποφέραμε από την σκλαβιά αυτή, δουλεύοντας ασταμάτητα για ένα κομμάτι ψωμί. Οι Τούρκοι συνήθιζαν και έπαιρναν τις πιό όμορφες κοπέλες στα χαρέμια τους ή βίαζαν όποια κοπέλα ήθελαν... Πολλοί Πομάκοι δεν άντεξαν την κατάσταση αυτή και έφευγαν αντάρτες στα βουνά ή έχτιζαν τα σπίτια τους σε απομακρυσμένα σημεία στα βουνά.
Σήμερα οι Τούρκοι κάνουν προπαγάνδα προσπαθώντας να μας πάρουν με το μέρος τους και προσπαθούν να μας κάνουν να μισήσουμε τους χριστιανούς. Εμείς είμαστε αδέρφια με τους χριστιανούς συμπολίτες μας, έχουμε κοινή καταγωγή.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Τούρκους να βάζουν μίσος στα μυαλά των ανθρώπων και ιδίως στα μυαλά των νεαρών παιδιών που δεν ξέρουν την ιστορία, δεν ξέρουν τις μνήμες των παπούδων μας.
Εγώ είμαι υπερήφανος που είμαι Πομάκος και καλώ όλους τους Πομάκους να γίνουν μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά...
Ζήτω οι Πομάκοι! Ζήτω η Ελλάδα...!
Πηγή: Εφ. "Ζαγάλισα"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Μπράβο Σελημ είσαι πιο Έλληνας απο μας τους δήθεν Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου αδελφέ. Είχα κι εγώ σειρές στο Στρατό που λέγανε τα ίδια πράγματα. Είναι πάρα πολλοί και θέλουν τη στήριξη μας. Θα την έχουν λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε βρε παιδιά όλοι μας να στηρίξουμε αυτές τις φωνές σαν τον Σελήμ, μόνο έτσι θα δούμε άσπρη μέρα,γιατί αν περιμένουμε από κάποιους δήθεν "παντογνώστες", τότε χαθήκαμε.
    Ας γίνουμε και συνδρομητές στην ΖΑΓΑΛΙΣΑ να τη στηρίξουμε και οικονομικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο καιρος ειναι να δειξουμε στους μονγγολους την πορτα προς την στεππα.
    Εδω http://www.zagalisa.gr/ μπορειτε να μαθενεται νεα απο τη Θρακη και να βοηθησετε υλικως την εφημεριδα γιατι αν περιμενουμε απο την κυβερνηση ζητω που καηκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από που κι ως που ρε παιδιά οι Πομάκοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μη τρελαθούμε κιόλας!
    Ακριβώς με τέτοιες αμπελοφιλοσοφίες, ψευστοϊστορικές αναφορές και τάχα μου παραδόσεις έγιναν και οι σκοπιανοί απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου!
    Και μη νομίζετε, λίγο παραπάνω δύναμη αν είχαν αυτοί οι πομάκοι θα διεκδικούσαν και αυτοί τώρα Μακεδονίες και Ιστορίες.

    Όχι κύριοι πομάκοι! Είστε καλοί, είστε χρυσοί, αλλά ΔΕΝ είστε απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου και ΟΥΤΕ είστε Μακεδόνες/Έλληνες! ΟΥΤΕ ιστορικά, ΟΥΤΕ φυλετικά!

    Και απορώ με όλους αυτούς τους αφελείς πατριώτες που σχολίασαν εδώ ζητωκραυγάζοντας για αυτές τις ανιστόρητες αηδίες των πομάκων!
    Το να "δίνει" κανείς με τόση ευκολία την ιστορική και φυλετική συνέχεια των αρχαίων Μακεδόνων μας σε αλλόφυλους, αυτό αν δεν είναι τραγική αφέλεια τότε είναι σίγουρα εθνική προδοσία.
    ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από που κι ως που αλλόφυλοι οι Πομάκοι αγαπητέ αναγνώστη 9.31 μ.μ.;
    Γηγενείς Θράκες είναι... Άρα και έλληνες στην καταγωγή.
    Γίνονται πολλές ιστορικες αναφορές για την συμμετοχή των Αγριάνων στην στρατιωτική εκστρατευτική δύναμη του Μ. Αλέξανδρου. Δεν τις γνωρίζεις;
    Μήπως τακτικές και σκεπτικά σαν τα δικά σου αποτελούν το πρόβλημα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Τουρκία;
    Οι Μακεδόνες ήταν έλληνες και οι Θράκες το ίδιο. Νομίζω το να "πετάει" κάποιος ένα κομμάτι των ελλήνων στην άκρη, αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από τα όνειρα των Σκοπιανών ή τις ονειρόξεις των Τσάμηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από που προκύπτει ανώνυμε ότι οι πομάκοι είναι γηγενείς Θράκες; Και πολύ περισσότερο, από που προκύπτει πως είναι απόγονοι των Αγριανών;
    Έχει γίνει κάποια σχετική φυλετική έρευνα και βγήκε αυτό το συμπέρασμα;
    Ή στηρίζεται μόνο στις θεωρίες των ίδιων των πομάκων;
    Γιατί εγώ βλέπω μόνο μια φυλή μουσουλμάνων που εμφανισιακά τουλάχιστον απέχει έτη φωτός από το παρουσιαστικό των Ελλήνων.
    Περισσότερο για Κούρδοι μου μοιάζουν παρά για Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ανώνυμο 11:39
    Μία απορία έχω (ρητορικής φύσης). Έχεις συναντήσει πομάκο ποτέ; Ξέρεις τα ανθρωπολογικά τους χαρακτηριστικά; Αν πεις ναι, τότε αυτομάτως καταργείς τα όσα είπες. Κι αυτό, επειδή οι Πομάκοι είναι ξανθοί ενώ οι Κούρδοι όχι... Ανθρωπολογική μελέτη; Μήπως μιλάς γι αυτήν που θέλει να κάνει ο σύλλογος "τούρκων" επιστημόνων δυτικής Θράκης για να αποδείξει τον τουρκισμό των Πομάκων και για την οποία μουσουλμάνος βουλευτής της Κομοτηνής ζήτησε και χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος; Πώς καρφώνεται κάποιος ε; Παρεπιμπτόντως, δεν υπάρχουν φυλές μουσουλμάνων (αφού ασχολείσαι με τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά). Το ισλάμ είναι θρησκεία και δεν έχει να κάνει με ανθρπολογικά χαρακτηριστικά που έχουν μόνο οι μουσουλμάνοι (το σουνέτ δεν συμπεριλαμβάνεται γιατί είναι επίκτητο, αλλά το έχουν και οι εβραίοι).
    Θα σου πρότεινα να συγκεντρωθείς περισσότερο στα επιχειρήματά σου, γιατί η άγνοιά σου στο θέμα προκαλεί... γέλια. Αλήθεια, πως σε είπαμε; Μήπως Χαλήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς τον χαζο-πρακτοράκο του τουρκικου προξενείου:
    Ταλαιπωρημένε και δυστυχή τουρκμάνε, φυσικά και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εθνολογική καταγωγή των Πομάκων και τα οποία μπορεί να τα βρεί όποιος θέλει ελεύθερα στο διαδίκτυο.
    Εσύ φτηνιάρη δανειολήπτη της Ziraat το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κολήσεις μια φωτογραφία οποιουδήποτε Πομάκου θέλεις στον καθρέφτη και μια ενός Κούρδου και μετά να κοιτάξεις και την αντανάκλαση της φάτσας σου.Είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσεις με βάση τα δικά σου χιτλερικά κριτήρια με ποιόν συγγενεύεις.
    Είναι λυπηρό να διαπιστώνει κανείς ότι τόσα χρόνια μετά το 1453 στο μόνο που έχετε αλλάξει εσείς οι βολεμένοι Μογγολογενείς νομάδες είναι ότι δεν φοράτε αυτά τα γελοία ρούχα με τα σωβρακόμορφα καπέλα και ότι μερικοί δεν έχετε μουστάκια που φτάνουν μέχρι το γόνατο.Καα τα άλλα η Μογολο-νομαδική κουλτούρα σας είναι εμφανής ακόμα και όταν υποκρίνεστε τους ...πολιτισμένους.
    Μπορεί να κατακτήσατε εδάφη αλλά ουδέποτε κατακτήσατε (ούτε πρόκειται) τις ψυχές των ανθρώπων της οικουμένης που θαύμασαν και θαυμάζουν την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.
    Όταν ο Μ. Αλέξανδρος ( ο οποίος σημειωτέον δεν έμοιαζε με τον Ντενκτάς ,τον Ερντογάν ή τον Νταβούτογλου) μετέδιδε με έναν μοναδικό τρόπο (αν και ιμπεριαλιστικό) τον ελληνικό πολιτισμό παντού και λατρευόταν με ελεύθερη επιλογή απο τους "κατακτημένους" λαούς ως θεός, τα μογγολικά σας φύλλα δεν κατάφερναν να ξεχωρίσουν την διαφορά ανάμεσα σε μια γυναίκα και μια μουλάρα χωρίς ουρά.
    Όταν λοιπόν αναπτύξετε λίγο το πνεύμα σας και σταθείτε στα δυό πόδια ελάτε να σας κάνουμε ιδιαίτερα (αφού έχετε πρόβλημα με την μελέτη) για το ποιοί είναι οι Πομάκοι και απο που έλκουν την καταγωγή τους.
    Ευχόμαστε ότι μετά το τουρκο-χουντικό σχόλιό σας η Ziraat να σας κάνει σκόντο καμιά δόση απο το δάνειο που πήρατε για να αγοράσετε ελληνικές εκτάσεις απο Έλληνες φτωχούς Πομάκους.
    Ευχόμαστε ακόμα να αποκτήσετε καποτε στοιχειώδη ανδρισμό ώστε να μην τα βάζετε με ανυπεράσπιστες ελληνίδες δασκάλες αλλά με κανένα άντρα Πομάκο που είναι σε θέση να σας εξηγήσει με ελληνικό τρόπο "πόσα απίδια χωράει ο σάκκος"
    Μέχρι τότε βολευτείτε όπως εσείς ξέρετε καλύτερα (τούρκικος τρόπος) και αν έχετε ξινίλες πιείτε λίγο ζουμί απο στάρι να σας περάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]