Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα οι παπαγάλοι παπαγαλίζουν για την «έκτακτη εισφορά»

  • Πάλι με διαρροές και παπαγάλους η κυβέρνηση βάζει στα αυτιά των πολιτών ένα ακόμη σενάριο. Αυτό της έκτακτης εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Γιατί δεν πηγαίνουν στην Μύκονο να ρωτήσουν τους γείτονές τους, πού τα βρήκαν τα λεφτά;
Κανείς δεν ξέρει αν το σκέφτονται σοβαρά και με ποιο τρόπο και για ποιους θα το εφαρμόσουν. Διότι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι τόσο κάποιοι που με το ζόρι βγάζουν τα έξοδά τους, κόβουν μπλοκάκι ασταμάτητα, φορολογούνται και πληρώνουν και ΤΕΒΕ, όσο και κάποια μεγαλολαμόγια, δικηγόροι, γιατροί και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων.
Ξαφνικά η κυβέρνηση και χωρίς να το ζητήσει το ΔΝΤ σκέφτεται την έκτακτη εισφορά και προσπαθεί να προκαλέσει διχασμό στον κόσμο. Οι περισσότεροι θα πουν «γιατί εξαιρούνται των μέτρων οι μεγαλογιατροί του Κολωνακίου, οι δικηγόροι των τηλεπαράθυρων με ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ αλλά με γραφειάρες στο Κολωνάκι καθώς και οι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, μηχανικοί και πολλοί άλλοι που τη λέξη απόδειξη δεν την ξέρουν. Να φορολογηθούν κι αυτοί».
Σωστό, αρκεί να υπάρχει και κάποιο μέτρο. Διότι ελευθεροεπαγγελματίες είναι και τα μαγαζάκια που φυτοζωούν επειδή το εμπόριο έχει πάει κατά διαόλου. Είναι και κάποιοι κακομοίρηδες που παίρνουν 500 ευρώ το μήνα και κόβουν μπλοκάκι, όπως καλή ώρα πολλοί δημοσιογράφοι, διότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Θα κάνει η κυβέρνηση τις εξαιρέσεις που πρέπει, ή σφαγή επί δικαίων και αδίκων;
Αφού τους ξέρουν τους μεγαλογιατρούς και τους υπόλοιπους με τα κότερα και τις βίλες θα τους κρεμάσουν στο Σύνταγμα προς παραδειγματισμό.
Κι αν δυσκολεύονται ας πάνε στη Μύκονο και να ρωτήσουν σε ποιον ανήκουν τα σπίτια που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά δε θα πάνε διότι και οι περισσότεροι πολιτικοί είναι γείτονες στα κοσμοπολίτικα νησιά με τα λαμόγια του Κολωνακίου.
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]