Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όχι Σαμαρά στο νομοσχέδιο των μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου

  • "...Χρειαζόμαστε πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι..."
Με διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει το νόμο για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την αποδοχή των μέτρων
Διαφωνούμε, τόνισε ο κύριος Σαμαράς, με την πολιτική και οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση θέλει ψήφο ανοχής. Η κυβέρνηση δεν θέλει τη συναίνεση, αλλά θέλει τη συνενοχή, σε μία πολιτική γεμάτη με σφάλματα και απίστευτες γκάφες.
Η κυβέρνηση προκάλεσε «κρίση δανεισμού» και έχει φέρει σε οριακό σημείο τη χώρα.
Σαν κόμμα θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και από τις κυβερνήσεις των εταίρων.
Σεβόμαστε τις κρατικές υπογραφές και είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε συνεπείς σε αυτές. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια και αυτή θα την διατηρήσουμε.
Θα κάνουμε ότι μπορούμε να βγούμε όσο γίνεται ταχύτερα από αυτόν τον μηχανισμό…»
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, δυνάμεις και πολιτικές που θα κρατάνε ψηλά τη χώρα, δυνάμεις και πολιτικές που θα διακατέχονται από ευρωπαϊκό ιδεώδες. Δυνάμεις και πολιτικές με καθαρή θέση για το τι επιδιώκουν, αλλά και που σέβονται τα συμφέροντα του λαού, που ξέρουν να αντιστέκονται σε πιέσεις και διαλυτικά φαινόμενα.
Περισσότερα για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας θα αναφέρει ο κύριος Σαμαράς μεθαύριο, στο Κοινοβούλιο και στην τοποθέτησή του για το νόμο, που με τη μορφή κατεπείγοντως «κατεβάζει» η κυβέρνηση προς ψήφιση.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Άντε πάλι καλά που το είπε το αυτονόητο, γιατί είχαμε αρχίσει να αμφιβάλλουμε. Έπαιξε και το ρόλο της βέβαια το τσιράκι του ΔΝΤ που πήγε να εκβιάσει υποταγή πιό πριν. Ναι για τη μεγαλοκοπέλα μιλάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ Η ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΣΙΓΗ ΣΦΙΓΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΑΓΟΡΑΖΕΙ 13 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ !!!!!!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟ - ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ, ΑΣΗΚΩΤΗ, ΣΚΛΑΒΙΑ
    http://esxatianasxesi.blogspot.com/2010/05/blog-post_5088.html

    Παπανδρέου και Ερντογάν προωθούν αποφάσεις για το Αιγαίο

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, και είναι έτοιμο το σχήμα που θα αναλάβει το έργο.

    Έτσι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, θα γίνει από αμερικανικό κονσόρτσιουμ με την συμμετοχή Ελλήνων εφοπλιστών. Έχουν ήδη αγοραστεί 17 γεωτρύπανα.

    Η αξία των κοιτασμάτων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο εκτιμάται σε 9 τρισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία η Ελλάδα και η Τουρκία θα μοιραστούν απο 40%, με την εταιρία εκμετάλλευσης να παίρνει το υπόλοιπο......

    http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/05/blog-post_4748.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλάχιστον, κάτι είπε ο Σαμαράς.
    Γιατί αλλιώς .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/05/2010_336025

    **Το καταψηφίζουμε!

    Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης.

    Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια.**

    και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...τσάμπα μάγκας, αφού λέει ότι θα ακολουθήσει την απόφαση την προηγουμενης κυβέρνησης και ευχαριστεί E.E.-ΔΝΤ για την οικονομική βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην πραγματικότητα είπε "ΝΑΙ":
    Δεν ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ούτε από τους βουλευτές της να το καταψηφίσουν θέτοντας τους προ των ευθυνών τους.Είπε ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη τώρα και ότι θα την διεκπεραιώσει χωρίς να εξετάσει εναλλάχτηκες λύσεις. Καταλαβαίνω ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιέζεται από παντού, αλλά είναι ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές όπου η εμβέλεια του καθένα δοκιμάζεται. Φοβάμαι ότι μόλις τον προσπέρασε η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Ο Κος ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΗΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗ....ΛΕΣΧΗ BILDEMPERG.....EΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ ΜΟΥ,ΟΟΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΙΝΑΙ....Α Λ Ω Μ Ε Ν Ο Ι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως και στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, ο σαμαράς διαφώνησε γνωρίζοντας ότι δεν θα αλλάξει τίποτε και ότι οι εντολές των αφεντικών προχωρούν κανονικά.

    Και τότε αλλά και τώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για δημοψήφισμα αλλά προτίμησε να μην το προχωρήσει και απλώς όταν θα έλθει στην εξουσία να συνεχίσει την πραγματοποίηση των εντολών των κοινών αφεντικών.

    Όλα αυτά γίνονται για να ξεγελιόμαστε ότι η ΝΔ (και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής) αποτελεί εναλλακτική λύση, ώστε να μην ψαχνόμαστε αλλού και να μην ξεσηκωνόμαστε.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]