Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε: «Πτώχευση, αν δεν τηρηθεί το πρόγραμμα»

  • Και αφού τρέξαμε να παραδώσουμε τη χώρα στα χέρια του ΔΝΤ, τώρα αρχίζουν και οι απειλές
  • Μήπως ο κύριος Παπανδρέου πρέπει να θυμηθεί πως το "πιστόλι" μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον αυτών που μας απειλούν;
Στάση πληρωμών κινδυνεύει να κηρύξει η Ελλάδα, εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών της προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Rheinische Post.
"Εάν υπάρξουν παραλείψεις" στο πρόγραμμα λιτότητας που αποφασίσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, "οι καταβολές θα σταματήσουν. Και τότε, η στάση πληρωμών θα απειλήσει και πάλι την Αθήνα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα", λέει.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κάλεσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να συμβάλουν στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "εάν οι γερμανικές τράπεζες διατηρούσαν τις σημερινές τους δεσμεύσεις σε ελληνικά ομόλογα, αυτό θα ήταν ήδη επιτυχία". Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί μέχρι αύριο το πρωί με εκπροσώπους των μεγάλων γερμανικών τραπεζών, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, για να συζητήσουν το θέμα.
Από τις στήλες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο διευθυντής των γερμανικών ταχυδρομικών ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις, αρνήθηκε σήμερα τη συμμετοχή τους στη διάσωση της Ελλάδας. "Αυτό αφορά εκείνους που βοήθησαν την Ελλάδα με τη δημιουργική λογιστική και με
Και εκείνους που θέλησαν να κερδίσουν χρήματα κερδοσκοπώντας επί της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο ομάδες", λέει.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]