Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Papandreou Travel: Κρουαζιέρες με σχεδία και δώρο τις δραμαμίνες

  • Το ταξίδι άρχισε από το Καστελόριζο για την Ιθάκη και ψάχνουμε το πλοίο της γραμμής... για να μας σώσει!
Η έναρξη του μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού, της Οδύσσειας της ελληνικής οικονομίας, όπως τη χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε, από προχθές το μεσημέρι, αλλά το πρόβλημά μας είναι ότι δεν το πιστεύουν, εκείνοι για τους οποίους αναγκαζόμαστε να κάνουμε το ταξίδι αυτό. Οι αγορές.
Το spreads των δεκαετών ομολόγων υποχώρησε με τη μετάδοση της είδησης για την επιστολή του ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά μετά από λίγες ώρες, οι συναλλασσόμενοι το… μετάνιωσαν και τα spread ανέβηκαν ξανά! Δηλαδή η Ελλάδα χρησιμοποιεί και το έσχατο όπλο που της απέμεινε, η χρήση του μηχανισμού στήριξης, αλλά οι αγορές ή οι κερδοσκόποι, θεωρούν ότι και έτσι δεν θα τα καταφέρουμε.
Δικαιολογημένη είναι η απογοήτευση στο οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, που εναποθέτει τις ελπίδες του στη στάση των αγορών, όταν αρχίσουμε να εισπράττουμε την προκαταβολή της βοήθειας, κάτι που μπορεί να γίνει και εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Δικαιολογημένη είναι επίσης και η απογοήτευση εκείνων, που θεωρούν ότι η κυβέρνηση έκανε σοβαρά λάθη τακτικής, στη διαδικασία αυτή, με κυριότερα πρώτον τη διαπόμπευση της οικονομίας, με δηλώσεις περί χρεοκοπημένης χώρας, Τιτανικών και άλλα πολλά, που απλά ενίσχυσαν την καχυποψία των αγορών, αλλά και την επιδείνωση των συνθηκών δανεισμού.
Δεύτερον η καθυστέρηση λήψης μέτρων από το Νοέμβριο, όταν ήδη ήταν γνωστός ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη κυβέρνηση, τον οποίο, αν θυμηθούμε την αιτία προκήρυξης των εκλογών, τον παραδεχόταν και η ίδια, λέγοντας ότι χρειάζονται επώδυνα μέτρα. Τώρα ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την Οδύσσεια, με στόχο την «Ιθάκη» της «ισχυρής» ή «θωρακισμένης» οικονομίας .
Ωστόσο η Οδύσσεια, είναι δύσκολη. Κράτησε 10 χρόνια, αντί για τρία και έκρυβε περιπέτειες. Να δούμε στη σύγχρονη Οδύσσεια, ποιους θα μαγέψει η Κίρκη, ποιους θα φάει ο Κύκλωπας, ποιοι θα μείνουν στη χώρα των Λωτοφάγων και ποιους θα παρασύρουν οι Σειρήνες.
Και μην ξεχνάμε το τέλος. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη μόνος του...
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]