Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απρίλιος και Μάιος κρίσιμοι μήνες για δανεισμό

  • Καμπανάκι κινδύνου για το δανεισμό του ελληνικού Δημοσίου τον ερχόμενο Απρίλιο και Μάιο χτύπησε χτες η Μιράντα Ξαφά, μιλώντας στο συνέδριο των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»
  • Το οργανωμένο έγκλημα έχει την μορφή αγγέλου μπροστά στις πρακτικές του Δ.Ν.Τ.
  • Ο Παπανδρέου πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά το ρητό "οργή λαού..."
O λόγος; Τότε λήγουν ομόλογα ύψους 11 δισ. και 11 δισ. ευρώ αντίστοιχα, που πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν. Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το βασικό πρόβλημα της κακής εικόνας που έχει διαμορφωθεί στην αγορά για την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητα δανεισμού της, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι στόχοι που ανακοινώνονται δεν μπορούν να επιτευχθούν.
«Δεν μας εμπιστεύονται»
«Οι αγορές δε μας εμπιστεύονται, διότι οι στόχοι που ανακοινώνονται κατά καιρούς δεν επιτυγχάνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ξαφά, η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι ελκυστικός πόλος για επενδύσεις, ενώ η ταχύρρυθμη ανάπτυξη των τελευταίων ετών χρηματοδοτήθηκε με δανεισμό. Τέλος, η κ. Ξαφά έκανε και μια αρκετά εντυπωσιακή αντιστοίχιση. «Στην Ιρλανδία», είπε, «ήταν το τραπεζικό σύστημα που χαντάκωσε την οικονομία. Αντίθετα, στην Ελλάδα η δημοσιονομική πολιτική είναι αυτή που χαντακώνει το τραπεζικό σύστημα».
«Φιλόδοξο το ΠΣΑ»
Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο οικονομικός σύμβουλος της Efg Eurobank, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος συμφώνησε με την κ. Ξαφά και χαρακτήρισε ιδιαίτερα φιλόδοξο το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ). Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι, αν πέσουμε κάτω από την κόκκινη γραμμή που έχει βάλει η ΕΚΤ για τα ομόλογα που δέχεται ως ενέχυρο, τότε θα έχουν πρόβλημα όσοι έχουν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους.
Όταν το πρόβλημα λέγεται ΔΝΤ, τότε οι λαοί υποφέρουν
"Όταν ένας παραβάτης σκοτώνει για τα χρέη που οφείλει, η εκτέλεση ονομάζεται "ξεκαθάρισμα λογαριασμών", ενώ όταν η διεθνής τεχνοκρατία αποφασίζει να κάνει εκκαθάριση σε μια υπερχρεωμένη χώρα, η εκτέλεση ονομάζεται "πρόγραμμα μακροοικονομικής ρύθμισης". Αυτή είναι μία αλήθεια πολύ καλά κρυμμένη. Γιατί άραγε;
Ο οικονομικός εκβιαστής (εδώ το ΔΝΤ ή η ΕΕ ), αν δεν πάρει τα λύτρα, δημεύει τις χώρες και ανακατεύεται στα εσωτερικά τους. Σε σύγκριση μαζί του, οποιοσδήποτε μαχαιροβγάλτης αποδεικνύεται αβλαβής σαν τον Δράκουλα στο φως της μέρας.
Η παγκόσμια οικονομία είναι η πιο αποδοτική μορφή του οργανωμένου εγκλήματος. Οι διεθνείς οργανισμοί ελέγχουν το νόμισμα, το εμπόριο και τις πιστώσεις των φτωχών χωρών με τόσο ψυχρό επαγγελματισμό και ατιμωρησία, που τρομοκρατούν τους φτωχούς πολίτες περισσότερο από τα βομβαρδιστικά.
Εντουάρτο Γκαλεάνο"
Συμβουλές προς... κυβερνώντες
Κύριε Παπανδρέου, σε αυτή την κατάσταση θέλετε να βάλετε τη χώρα; Δεν έχετε ενημερωθεί για τις συνέπειες της εμπλοκής του ΔΝΤ; Ή μήπως δεν σας ενδιαφέρει επειδή εσείς θα είστε κάπου άλλού, μέχρι να τελειώσουν οι "εκκαθαριστικές επιχειρήσεις" των "ειδικών" επί του οικονομικού εγκλήματος; Μήπως, θα έπρεπε ως λαός πλέον να σκεφτούμε πως η λύση βρίσκεται σε εμάς και στους δρόμους που περιμένουν την οργή μας; Πρέπει, άραγε, να φτάσουμε στον προσωπικό εξευτελισμό, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, για να κατανοήσουμε τι αποπειρώνται σήμερα να μας κλέψουν; Ο πλούτος της χώρας κινδυνεύει. Εξάλλου, κανείς δεν θα μας δάνειζε εάν δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι υπάρχουν τρόποι να... πάρει τα λεφτά του πίσω...
Κύριε Παπανδρέου, μήπως τελικά θα έπρεπε να αποχωρήσετε ευγενικά από τους συνομιλητές σας, να τους κλείσετε την πόρτα και να τους επισημάνετε πως οποιαδήποτε επίσκεψή τους (με οιονδήποτε τρόπο) στην χώρα μας, θα γίνεται με δική τους ευθύνη πλέον; Ή μήπως, αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ, επιθυμείτε να γνωρίσετε την "άλλη όψη" των ελλήνων; Πιστέψτε με, δεν θα σας αρέσει καθόλου...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]