Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε αναζήτηση νέου διοικητή οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

  • Η αλλαγή αυτή θεωρείται πλέον σημαντική, αφού αντικαθίσταται ο άνθρωπος που γνωρίζει περισσότερα από όλους στην Τουρκία
Σε άρθρο της η εφημερίδα «MILLIYET», με τίτλο «H “MIT” Αναζητά τον Καπετάνιο της…», το οποίο υπογράφει η ASLI AYDINTAŞBAŞ, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Στα παρασκήνια γίνονται συζητήσεις για το ποιος θ’ αναλάβει καθήκοντα Διοικητή της “MIT”.
Ο 42χρονος HAKAN FIDAN δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη Δκση της “MIT”… Στα παρασκήνια αναφέρεται ότι, στην ηγεσία της “MIT” ενδεχομένως να τοποθετηθεί ένας ανώτατος Διευθυντής Ασφαλείας ή πράκτορας από τους κόλπους της Υπηρεσίας…
Ο Διοικητής της “MIT”, EMRE TANER -σύμφωνα με μία εκδοχή- πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί στα τέλη του έτους, ενώ -σύμφωνα με άλλη εκδοχή- στα τέλη Μαΐου.
Στην Άγκυρα, όλοι θεωρούν ότι η αποχώρηση αυτή είναι “άκαιρη”, ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, από νομική πλευρά, απ’ το ν’ αποχαιρετήσει τον 68χρονο TANER, του οποίου η θητεία έχει παραταθεί 4 συνεχόμενες φορές.
Εδώ και αρκετούς μήνες, εκτυλίσσεται ένα σιωπηρό παρασκήνιο για το ποιος θ’ αντικαταστήσει τον TANER. Λέω σιωπηρό, διότι -βάσει Νόμου- στην απόφαση αυτή έχουν λόγο μόνον 3 Θεσμικοί παράγοντες: το ΣΕΑ, ο Πρωθυπουργός, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δίδει την τελική έγκριση. Οι 3 παράγοντες πρέπει να καταλήξουν σε κοινό όνομα.
Όμως, μέχρι στιγμής, για την κυβέρνηση δεν ήταν και τόσο εύκολο να βρει το διάδοχο του TANER και τούτο διότι ο -επί 43 έτη- πράκτορας, αποτελεί μία σπάνια φιγούρα “συμβατικότητας” που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο του Στρατού όσο και της κυβέρνησης και του “Cankaya” (Σ.Σ.: Εννοεί του Προέδρου της Δημοκρατίας), σε μία περίοδο, όπου η υπάρχει πόλωση στην πολιτική και ένταση στους Φορείς. Επίσης, ο TANER, αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του στη “MIT” στο Κουρδικό ζήτημα και, επειδή είναι γνωστός για τις δημοκρατικές του απόψεις επί του συγκεκριμένου ζητήματος, έχει εξελιχθεί σ’ ένα πρόσωπο, στο οποίο οι πολιτικοί δίδουν ιδιαίτερη σημασία, την περίοδο, μάλιστα, που στην Άγκυρα διεξάγονται συζητήσεις για τις προτάσεις επίλυσης του ζητήματος. Επιπλέον, έχει διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στο κουρδικό “άνοιγμα” και τον εκδημοκρατισμό.
Στην επιλογή περί τοποθέτησης -μετά τον TANER- στην ηγεσία της “MIT” κάποιου από τους κόλπους της Υπηρεσίας, τα βλέμματα όλων στρέφονται στους 3 Υδκτες της “MIT”. Χθες, κατά τη διάρκεια της έρευνάς μου για το συγκεκριμένο θέμα, ήρθα αντιμέτωπη με μία ενδιαφέρουσα πληροφορία που αφορά τη μία εκ των 3 βοηθών του TANER, της αρμόδιας επί των Πληροφοριών Υδκτη της “MIT”, το όνομα της οποίας έχει γίνει γνωστό ως A.G.
Η A.G., μαζί με τη βοηθό ΥΦΥΠΕΞ, AYŞE SEZGİN, βρίσκεται, επί του παρόντος, στην πιο υψηλόβαθμη δημοσιοϋπαλληλική θέση για γυναίκα. (Ναι, στην Τουρκική Δημοκρατία, υπάρχουν χιλιάδες μουστακαλήδες γραφειοκράτες και μόνο 2 γυναίκες Υφυπουργοί!)
Τα ακόλουθα αποτελούν εξολοκλήρου προϊόν της φαντασίας μου …Φαντάζεστε ο Πρωθυπουργός, ERDOĞAN, προκειμένου να δώσει ένα μήνυμα για το δρόμο της Τουρκίας προς την Ε.Ε. ή την εναρμόνιση μεταξύ των Θεσμών, να διορίσει στην ηγεσία της “MIT” μία γυναίκα! Μη λέτε δεν γίνεται, στο παρελθόν έχει λάβει τολμηρές αποφάσεις».
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]