Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρούντελ και κρουασάν πήρε ο Γιώργος φεύγοντας από την Ευρώπη

  • Σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου δεν έφυγε με άδεια χέρια από Βερολίνο και Παρίσι. Η Μέρκελ του έδωσε πεσκέσι ένα καλάθι με… στρούντελ ενώ ο Σαρκοζί τον γέμισε με κρουασάν
  • Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ομπάμα τον περιμένει για να τον... "φωτίσει"
Τσάι και συμπάθεια για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την περήφανη οικονομική διπλωματία της κυβέρνησής του. Στις ίδιες πόλεις, με τους ίδιους συνομιλητές η επίσης χρεοκοπημένη Ισπανία κατάφερε να πάρει πολλά περισσότερα. Ο Θαπατέρο, κυρίως δεν πήρε εντολές για το πώς θα διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας του στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος.
Ο Παπανδρέου κατάφερε να πάρει το φιρμάνι με τα μέτρα που ανακοίνωσε και αυτά που έρχονται αλλά για αντάλλαγμα πήρε… κρουασάν. Είναι κι αυτό μια κάποια επιτυχία…
Πάντως, Γερμανοί και Γάλλοι, πιεζόμενοι από εκλογές που έρχονται σύντομα δεν υποσχέθηκαν απολύτως τίποτε στην Ελλάδα. Κυρίως δεν έδωσαν ούτε σεντ. Ευχολόγια, δηλώσεις στήριξης που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτε, κορώνες κατά των κερδοσκόπων που χτυπάνε την Ελλάδα, αλλά που οι περισσότεροι είναι δικοί τους.
Άλλωστε, τι στήριξη να προσφέρουν αφού όπως έχει δηλώσει περήφανα ο Γ. Παπανδρέου “Η Ελλάδα δε ζητά οικονομική στήριξη”. Προς τι τότε τα ταξίδια κ. Παπανδρέου; Για εσωτερική κατανάλωση ότι οι ξένοι είναι με το μέρος μας, αλλά στην ουσία είναι εναντίον μας;
Βγάζουν δισεκατομμύρια από τον δανεισμό με υψηλά spreads, ποντάρουν στην χρεοκοπία μας, ετοιμάζονται να αγοράσουν κοψοχρονιά ότι απέμεινε από τα ασημικά, μας πουλάνε φρεγάτες, αεροπλάνα και άλλα όπλα.
Εξαιρετική η εξωτερική μας πολιτική. Καλά κανείς δεν έχει διδαχθεί από τη… στήριξη των Μεγάλων Δυνάμεων τις προηγούμενες δεκαετίες;
Αφού ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή περιπέτεια του πρωθυπουργού, αρχίζει η υπερατλαντική προσπάθεια να μας στηρίξουν οι Αμερικανοί. Τι θα δώσει ο Ομπάμα; Σίγουρα τίποτε σε χρήμα, το πολύ πολύ να μας δείξει το δρόμο για το πως πάνε στο ΔΝΤ, ή να μας πουλήσει κανένα όπλο. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Να δούμε ο “ιπτάμενος” Έλληνας πρωθυπουργός όταν θα γυρίσει από τα ταξίδια του τι θα βρει στη χώρα του. Ρημαγμένη κοινωνία, διαλυμένο κόμμα, κυβέρνηση σε κατάσταση παραφροσύνης.
Κι όλα αυτά μέσα σε 5 μήνες. Θέλει πολύ κόπο να το καταφέρεις αυτό.
Η διαβεβαίωση Παπανδρέου ότι “η λύση θα προέλθει από την ευρωζώνη” είναι μία σημαντική είδηση. Δηλαδή, το ΔΝΤ αποτελεί παρελθόν πλέον, αν και το ήθελε τόσο πολύ ο έλληνας πρωθυπουργός. Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαρκοζί πρέπει να παίχτηκαν χοντρά σκηνικά... Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν τρομερά “ζεματισμένος” στην κοινή συνέντευξη τύπου κι έδειχνε σαν να τον είχαν μπουγελώσει οι συμμαθητές του...! Την ίδια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Παπανδρέου, ο Σαρκοζί είχε τρομερή νευρικότητα. Κουνιόταν συνεχώς και πρόσεχε υπερβολικά την κάθε λέξη του έλληνα ομολόγου του, σαν να ήταν έτοιμος να τον ισοπεδώσει λεκτικά στο κάθε στραβοπάτημα.
Γίνονται εικασίες πως πρέπει να του ζήτησε να αποκηρύξει ρητά το ΔΝΤ, αν επιθυμούσε να έχει την παραμικρή στήριξη από την Ευρώπη. Πρέπει να παίχτηκε ένας αμοιβαίος εκβιασμός εκεί και ο μέγας διαπραγματευτής Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να έχασε (κλασικά… όπως σε κάθε πράξη της εξωτερικής του πολιτικής).
Όμως η εικόνα που παρουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πραγματικά αξιολύπητη. Όνειρο της ζωής του ήταν να γίνει πρωθυπουργός και όταν το κατάφερε, κατέληξε να είναι... ζήτουλας, που απλά περιδιαβαίνει τον κόσμο για να ξεπληρώσει αμαρτίες του παρελθόντος!!!
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]