Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει μία κακή συνήθεια - Παίρνει ότι δαχτυλίδι του χαρίζουν...!
- Ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει ένα ελάττωμα. Βλέπει το τυρί, αλλά δεν βλέπει την φάκα. Έτσι πήρε το τιμόνι του Πα.Σο.Κ., μαζί με το δαχτυλίδι, από τον κ. Σημίτη και οδήγησε το πλοίο του κόμματος στα βράχια. Το τυρί του άρεσε, την φάκα της βέβαιης εκλογικής ήττας δεν την είδε
Έτσι, για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπό των σοφών, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, πήρε το δαχτυλίδι και το τιμόνι της χώρας από τον κ. Καραμανλή, του άρεσε το τυρί της εξουσίας αλλά την φάκα της οικονομίας δεν την είδε. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το σκάφος η Ελλάς μπάζει νερά από παντού, αλλά ευτυχώς το λιμάνι είναι κοντά.
Ο καπετάνιος έχει εγκαταλείψει πλήρωμα και επιβάτες και ψάχνει στην θάλασσα για σωσίβια. Έλα όμως που τα πλοία που θα έλθουν για να σώσουν τους επιβάτες και το γέρικο σκαρί, έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με το δίκαιο της θαλάσσης να μας πάρουν το σκάφος. Ο κ. Παπανδρέου νομίζει ότι αυτό λέγεται απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας. Όμως και πάλι κάνει λάθος. Απώλεια του σκάφους λέγεται. Οι Έλληνες χάνουν την περιουσία τους. Δεν έχασαν ούτε την υπερηφάνεια τους, ούτε την αξιοπρέπειά τους.
Ο Τιτανικός
Αλλά και λογιστής του πλοίου θέλοντας να καλοπιάσει τους επιβάτες και να τους παρηγορήσει, είπε πως η Ελλάδα την έπαθε σαν τον Τιτανικό. Τι να πει κανείς για την φαντασία του λογιστή-υπουργού κ. Παπακωσταντίνου; Σεβαστέ υπουργέ μου, ο Τιτανικός ήταν ένα ολοκαίνουργο, χλιδάτο πλοίο, μεγάλο, χωρίς υπεράριθμους επιβάτες, με έμπειρους ναυτικούς και καπετάνιο. Ξαφνικά μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ένα τεράστιο παγόβουνο εμφανίστηκε στη μέση του ωκεανού και η συνέχεια είναι γνωστή. Τι σχέση έχουμε εμείς με αυτό; Εμείς την πάθαμε όπως το εξπρές Σάμινα. Παλιό σκαρί, κουρασμένο πλήρωμα, υπεράριθμοι λαθρεπιβάτες, όλοι βλέπανε τα βράχια και κανείς δεν μπόρεσε να αποτρέψει την σύγκρουση και το ναυάγιο. Και ενώ μέσα στην αντάρα και στην θαλασσοταραχή οι επιβάτες, όλοι μας, οι πολίτες αυτού του τόπου, αγωνίζονται να κρατήσουν το κεφάλι τους έξω από το νερό, ο καπετάνιος άρχισε να κατηγορεί κάποιους από το πλήρωμα ότι εκείνοι φταίνε για την καταστροφή. Άρχισε μάλιστα και ο λοστρόμος, που τον λένε Παπουτσή και έχει εμπειρία στα ναυάγια, να φωνάζει ότι θα γίνει δίκη πάνω στο μισοβυθισμένο πλοίο, πριν οι επιβάτες βγούν στη στεριά. Τι ήταν ετούτο πάλι;
Πού πήγαν τα σωσίβια;
Από την μία μεριά ικετεύουμε για βοήθεια να μην πνιγούμε και από την άλλη θα ομολογήσουμε ότι ρίξαμε το πλοίο στα βράχια για να εισπράξουμε την αποζημίωση, ότι οι καπεταναίοι μας ήταν του γλυκού νερού, και το κυριότερο ότι είχαν κλέψει ακόμη και τα σωσίβια από το κατάστρωμα; Αξιότιμοι κυβερνήτες του πλοίου ΕΛΛΑΣ, η χώρα μας δεν ήταν ποτέ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε να χαθεί σαν το ΣΑΜΙΝΑ. Θα σωθούμε, θα σώσουμε την πατρίδα όπως έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και κάτω από πολύ πιο δύσκολες περιστάσεις. Ένα πράγμα χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή: Ομοψυχία και γαλήνη. Φοβούμαι όμως ότι οι ευτελείς μικροκομματικές σας βλέψεις, μας διχάζουν. Οι δίκες την ώρα της μάχης, η επιδεικτική απαξίωση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων που τάσσεται κατά του νομοσχεδίου σας για το μεταναστευτικό, η λανθασμένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι μερικά από όσα δηλητηριάζουν και δυναμιτίζουν την ομοψυχία. Και θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν το επιδιώκετε.
Υ.Γ. Αν και πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να σωθούν πρώτα οι επιβάτες και ότι μπορεί να σωθεί από το σκάφος και μετά να βρούμε ποιος φταίει για το ναυάγιο η Ελλάς...!
Με την επίκληση "θεσμικού" ζητήματος εξαιρεθηκαν την τελευταία στιγμή από τις περικοπές αμοιβών στο Δημόσιο οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα παίρνουν όχι μόνο 13ο και 14ο μισθό, αλλά άλλους δύο επιπλέον, συνολικά 16(!) ετησίως. Η απόφαση προκαλεί ερωτηματικά, αν και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν περικοπές, τις οποίες έχει...
ΑπάντησηΔιαγραφήπροαναγγείλει ο πρόεδρος της Βουλής. Από το κείμενο του ν/σ που ψηφίσθηκε χθες, αφαιρέθηκε η αναφορά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους του Δημόσιο τομέα.
Ο κ. Πετσάλνικος υποστήριξε - και οι βουλευτές αποδέχθηκαν - ότι «είναι θεσμικά ορθότερο οι περικοπές να γίνουν με αποφάσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου, που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες προβλέπουν δραστικότερες μειώσεις για τα ειδικά επιδόματα, όπως θεωρούνται ο «15ος» και «16ος» μισθός, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Βουλή στην αρχή και στο τέλος κάθε κοινοβουλευτικής συνόδου».
Ομως, ακόμη κι αν γίνουν τελικά αυτές οι περικοπές, δεν θα καλύπτονται από το νόμο και θα μπορούν να ανακληθούν ή να περιοριστούν εύκολα και χωρίς "τυμπανουκρουσίες", με νέα απόφαση του προέδρου της Βουλής