Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φορολογικό: Η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα μας αφήσει να κάνουμε Ανάσταση, αλλά...

  • ... η σταύρωση θα έλθει στο τέλος και στον σταυρό θα είμαστε όλοι μας εκτός από τους γνωστούς - αγνώστους που θα έχουν φύγει στο εξωτερικό ή που έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους σε ασφαλείς τράπεζες εκτός της χώρας!!!
  • Άδικο το φορολογικό νομοσχέδιο, δηλώνει και η ίδια η κυβέρνηση!!!
Πρώτη φορά μία κυβέρνηση νομοθετεί ενσυνείδητα και ομολογώντας δημοσίως μάλιστα, ένα νόμο που είναι άδικος και που πρόκειται να φέρει νέα κοινωνικά προβλήματα και να διογκώσει άλλα προϋπάρχοντα, αντί να λύσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να ανάλαβε να κυβερνήσει για να μας προσφέρει, αλλά ποιός θα περίμενε πως το μόνο που θα έκανε θα ήταν να μας ζητάει και όχι να μας δίνει;
Αλλάζει τα θρησκευτικά και τον προαιώνιο κανόνα η κυβέρνηση η οποία φέρνει την Τετάρτη στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά θα το ψηφίσει μετά το Πάσχα, έτσι για να μην μας πέσει βαρύ το πασχαλινό τραπέζι!!!
Με μικρές αλλαγές και με διατήρηση ορισμένων αδικιών ετοιμάστηκε το νομοσχέδιο το οποίο έχει μια πρωτοτυπία. Για να μη χαθεί ούτε ευρώ, οι νέες φορολογικές κλίμακες, δηλαδή η μηνιαία παρακράτηση φόρου, θα έχει αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα του έτους. Κι όποιος έχει να πληρώνει περισσότερα θα το πράξει με την εκκαθάριση της δήλωσης. Όποιος έκανε το λάθος να αμείβεται από 28.000 ευρώ και πάνω την πάτησε αφού θα πληρώνει περισσότερο φόρο κάθε χρόνο.
Άτυχοι είναι και όσοι κακομοίρηδες (διότι για τέτοιους πρόκειται όταν αγοράζουν σπίτι με δανεικά) πήραν στεγαστικό από την 1η Ιανουαρίου 2009. Η απαλλαγή των τόκων του δανείου από 40% πάει στο 20% και όσοι ήλπιζαν ότι θα παίρνουν πίσω ένα μέρος από αυτά που δίνουν κάθε μήνα στην τράπεζα, γελάστηκαν.
Όσο για την αποζημίωση απόλυσης, φαίνεται ότι στην κυβέρνηση φοβήθηκαν ότι θα τους πάρουν με τις πέτρες οι χιλιάδες υποψήφιου… απολυμένοι. Έτσι ανεβάζουν το αφορολόγητο ποσό από 30 σε 50 χιλιάδες ευρώ ενώ το 40% πάει σε αποζημιώσεις πάνω από 200.000 ευρώ. Τώρα ποιός είναι αυτός που παίρνει αποζημίωση τόσα χρήματα, να τον βρούμε και να τον κάνουμε παράδειγμα προς μίμηση... Εμείς μόνο κάτι μεροκαματιάρηδες εργάτες ξέρουμε που φεύγουν με 10-20 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Για να μην αναφερθούμε πως οι περισσότεροι που απολύονται (και που θα απολυθούν λίαν συντόμως) παίρνουν 2-3 χιλιάδες ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση...
Κατά τα άλλα, το φορολογικό νομοσχέδιο δεν έχει άλλες αλλαγές, θα ψηφιστούν οι σκληρές περικοπές και οι υπερβολικοί φόροι που έβαλε η κυβέρνηση επί δικαίων και αδίκων.
Τώρα, αν θα βγούμε στους δρόμους όταν θα καταλάβουμε ότι εκτός από τα χρήματα από την τσέπη ο Γ. Παπανδρέου μας πήρε και το… παντελόνι, αυτό θα φανεί σίγουρα από το φθινόπωρο.
ΝΔ: Ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή
Κριτική στην κυβέρνηση για το φορολογικό νομοσχέδιο άσκησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το άδικο, φοροεισπρακτικό και αναποτελεσματικό. Πρόκειται, είπε, για ένα φορολογικό νομοσχέδιο που συμπυκνώνει τη φορολογική πολιτική του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη, θα στεγνώσει την αγορά και από το παραμικρό ευρώ, θα επιτείνει τα προβλήματα που παρουσιάζονται λόγω της ύφεσης και θα οδηγήσει στην τροφοδότηση ενός φαύλου κύκλου, που δεν μας βγάζει πουθενά.
ΣΥΝ: Άδικο το φορολογικό
Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε πως «εάν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη συναίνεση της κοινωνίας στην εισοδηματική της πολιτική αλλά και στο φορολογικό νομοσχέδιο, είναι προφανώς στο δικό της κόσμο». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε άδικο το φορολογικό, αφού όπως είπε, «δε ζητάει από τους έχοντες να συμβάλλουν και επιτείνει τις αδικίες της εισοδηματικής πολιτικής.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και ο Καραμανλης προεκλογικα αναφερθηκε στην ληψη σκληρων και επωδυνων μετρων!!!
    Για τον λαο ομως και οχι για τους κλεφτες του λαου!!
    Πως μιλανε τωρα οι ΝΔκρατες????
    Για να μην ξεχνιομαστε.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]