Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ποινική δίωξη κινδυνεύει ο Μπασμπούγ

  • Επειδή μίλησε σε εφημερίδες, απειλείται να βρεθεί κατηγορούμενος
  • Με αυτήν την Τουρκία συνδιαλέγεται η κυρία Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας την λαϊκή παροιμία "όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα..."
Δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπάσμπουγ τον έφεραν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να του ασκηθεί ποινική δίωξη για επέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου. Ο στρατηγός Μπάσμπουγ προέβη..., σε συνεντεύξεις του στις εφημερίδες Χουριέτ και Βατάν, σε δηλώσεις συμπαράστασης προς τον αρχηγό της Τρίτης Στρατιάς Σαλντιράι Μπερκ, που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Εργκένεκον.
Ενώ η ανάκριση του Μπερκ συνεχίζεται, ο Μπάσμπουγ δήλωσε πως οι κατηγορίες που οδήγησαν στην κράτησή του είναι «πολύ γενικές και αδύναμες». Ο Μπερκ κατηγορείται πως είχε καταστρώσει σχέδιο με στόχο να διαβάλει το θρησκευτικό τάγμα του Ισμαήλ Αγά, ακραίο ισλαμικό τάγμα, στην περιοχή του Ερζίντζαν της Ανατολικής Τουρκίας, περιοχή υπό τη δικαιοδοσία της Τρίτης Στρατιάς. Συγκεκριμένα, ο στρατηγός Μπερκ κατηγορείται πως υπήρξε ο εγκέφαλος του σχεδίου, κατά το οποίο χειροβομβίδες και πυρομαχικά θα τοποθετούνταν στα σπίτια και γραφεία μελών του τάγματος, ώστε να θεωρηθούν υπεύθυνοι για σειρά εγκλημάτων, τα οποία δεν είχαν τελέσει. Ο στρατηγός αγνόησε δύο κλήσεις του εισαγγελέα να προσέλθει για να καταθέσει στην υπόθεση. Ο Μπάσμπουγ, από την πλευρά του, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αμεροληψία της ανακριτικής διαδικασίας στο Ερζίντζαν και υποστήριξε μάλιστα πως ο Μπερκ βρέθηκε μπλεγμένος με τη δικαιοσύνη «επειδή επισκέφθηκε τα Αλεβιτικά χωριά της περιοχής».
Η μειονότητα των Αλεβιτών, που χαρακτηρίζεται από προοδευτικότερες κοινωνικές αντιλήψεις σε σχέση με τους Σουννίτες, στηρίζει παραδοσιακά τα κεμαλικά κόμματα και το στρατό έναντι των ισλαμιστών, παρότι υπέφεραν πολύ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής χούντας Εβρέν, που τους επέβαλε την υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία. Οι σχέσεις ανάμεσα στους Αλεβίτες και το κυβερνών ισλαμικών πεποιθήσεων ΑΚΡ παραμένουν τεταμένες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]