Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κοίτα ποιός μιλάει! Η Μέρκελ έχει "μαγειρέψει" οικονομικά στοιχεία της Γερμανίας...

  • "Πειράζει" και η Άγκελα Μέρκελ τους αριθμούς, αποδεικνύοντας πως εκτός από καλή καγκελάριος, είναι και καλή στην... κουζίνα!!!
  • Τρεις φορές μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος της Γερμανίας!!!
Το να είσαι ένοχος για μία παράνομη πράξη (αναφέρομαι στη διασπάθιση του ελληνικού δημοσίου χρήματος από τις ελληνικές κυβερνήσεις), σαφέστατα σε κάνει να μην βρίσκεις λόγια για να δικαιολογηθείς. Το να σε κατηγορεί όμως ως απατεώνα κάποιος που έχει κάνει πολύ μεγαλύτερη (σε μέγεθος) απάτη από εσένα, μοιάζει αν μη τι άλλο ειρωνικό...
Το οξύμωρο αυτό αποδίδεται στην γερμανική καγκελαρία και στην κυρία Μέρκελ, η οποία φρόντισε να "μαγειρέψει" τα οικονομικά στοιχεία της χώρας της, φυσικά εις βάρος των υπολοίπων εταίρων της... Κι ενώ, έχει καταγγελθεί γι αυτή την παρανομία της, η ίδια και η κυβέρνησή της, βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει την Ελλάδα για... απάτη!!! Αν μη τι άλλο, "όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λάχανα"!!!
Το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι τρεις φορές απ' ότι στο παρελθόν είχε εκτιμηθεί, υποστηρίζει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Die Welt, της Βαυαρίας που μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.
Το γερμανικό δημόσιο χρέος ανέρχεται στα 1, 69 δις ευρώ αλλά ο οικονομολόγος Bernd Raffelhueschen, υποστηρίζει ότι στο χρέος είναι ορατά μόνο τα χρέη του ομοσπονδιακού κράτους των περιφερειακών κρατών και των δήμων και όχι τα “κρυφά” όπως λέει χρέη που προκαλούνται από τις δαπάνες του... κοινωνικού κράτους.
Αν υπολογιστούν και αυτά, εκτιμά ο Βαυαρός οικονομολόγος τότε το χρέος θα πρέπει να υπολογιστεί στο τριπλάσιο, δηλαδή στα 6,2 δις.
Ο Bernd Raffelhueschen θεωρείται "γκουρού" του συνταξιοδοτικού και έχει προβλέψει ότι μετά το 2030, οι Γερμανοί δεν θα μπορούν να ελπίζουν σε σύνταξη μεγαλύτερη των 600 ευρώ, ιδίως οι Ανατολικοί.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Miguel Angel Moratinos κατά την άφιξή του προχθές στο Συμβούλιο των εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο ελληνικό πρόβλημα. «Κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξουμε την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη που αξίζει στην Ελλάδα μετά τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Moratinos.
«Εργαζόμαστε όλοι μαζί και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει λύση».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]