Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλα τα υπόθετα (και τα παλούκια) έχουν μυτερή άκρη εισόδου

  • Η αλλαγή του σοσιαλισμού, η σιωπή του καπιταλισμού και η ερχόμενη οργή του λαού που θα αναγκάσει πολλούς να φεύγουν τρέχοντας και έχοντας τα διαβατήρια στο… στόμα
Τί άλλο θα ακούσουμε; “Ταμείο Σωτηρίας” λένε το ΔΝΤ!!! Ο σοσιαλισμός ποτέ δεν εξυμνούσε οργανισμούς αντίθετους στο πνεύμα του. Επαγωγικά το ΔΝΤ έχει σοσιαλιστική φιλοσοφία δηλαδή. Ακόμη και μή σοσιαλιστές κάνουν λόγο για τη ληστρική φύση αυτού του “ταμείου”.
Είναι με τα καλά τους οι σοσιαλιστές; Τόσο πια απελπισμένοι είναι για να βρουν χρήματα και να τα αρπάξουν;
Η μπαρουφολογία για την σωτηρία της Ελλάδας έχει ξεπεράσει την μπαρουφολογία της Πράσινης Μπριμπιλοανάπτυξης. (Τίνα μου συγγνώμη, αλλά λένε μεγαλύτερες μπαρούφες από εσένα).
Τι σημαίνει “σωτηρία”; Να σου χαρίσουν λεφτά; Να σoυ δανείσουν μέχρι να μην έχεις ανάγκη; Nα σου λένε “θα σε στηρίξω”; — φτάνει όχι άλλη στήριξη μας έχει γίνει το …κεφάλι “να!”
Η Ελλάδα έχει ξεμείνει από φανερούς τρόπους ανάπτυξης και παραγωγής — το να πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα για να εισάγουμε ανεμογεννήτριες και να σκάβουμε βουνά, ΔΕΝ είναι ανάπτυξη… το να παραμυθιάζουμε τα ψάρια ότι θα αποκτήσουμε ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες, το δοκίμασε και η Διαμαντοπούλου, για αυτό πήγε στο Παιδείας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.
Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα φουντάρει σε βάθη προ 1965. Άρα τα χρέη μας είναι κακά χρέη. Άρα δεν θα μας δανείσουν ούτε στόκο για το παράθυρο... Άρα θα μας παγώσουν και θα βουτήξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς(;). Άρα τρεχάτε ποδαράκια μου.
Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Τι ΔΝΤ δεν θα καλύψει τα χρέη. Το ΔΝΤ, το κάθε ΔΝΤ θα δώσει ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι να βρούμε… μόνιμη λύση που θα βασίζεται σε κανονική παραγωγή και όχι σε παραγωγή χρέους... Αποπληρωμή δανείων με λάϊφστάιλ ΔΕΝ γίνεται. Το ΔΝΤ θα προτείνει κόψιμο των εξόδων. Όχι 10 και 30%, αλλά μισθούς… Θα μας πούνε: Διαγράψτε 6-7 υπουργεία που συγκεντρώνουν πολλά πεταμένα δημόσια λεφτά, τελειώστε οριστικά με τους ποδηλατόδορομους στα προάστεια χωρίς ποδήλατα, κλείστε ΌΛΕΣ τις Τοπικές Μαφίες — συγγνώμη αυτοδιοικήσεις ήθελα να γράψω, τερματίστε ΚΑΘΕ επιδοτούμενο πρόγραμμα.
Θα γλιτώσετε έτσι Χ δισ. Θα βάλετε και εφ άπαξ φορολογίες και φορολογίες στα καύσιμα και το νερό, και θα γλιτώσετε άλλα Χ δις. Σε τρία χρόνια, ο κόσμος θα έχει απηυδήσει και θα αναπολεί τους Σελτζούκους —που μαθαίνω είναι ήδη απ έξω και περιμένουν περιχαρείς να αναλάβουν ένα κομμάτι ελληνικής γης για να το… διακυβερνήσουν καλύτερα από τα δικά μας τα (ακόμη εκτός φυλακής) λαμόγια...
Λεφτά υπάρχουν! Λεφτά υπάρχουν! Ο ορισμός του εξευτελισμού…
Δήλωση Χριστοδουλάκη σε εκπομπή της ΝΕΤ
«Μου είναι αδύνατον να εξηγήσω τι συνέβη και μετά το 2007 εκτινάχθηκε ο δανεισμός, πως τα 6-7 δισ μέχρι το 2007 έγιναν 50 και 60!!!»
Η δήλωση αυτή είναι σοκαριστική, γιατί κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη εκτίναξη, που φαίνεται πως «ξετίναξε» την οικονομία. Ξέρουμε ποιοί κωδικοί δαπανών ξέφυγαν και ποιοί κωδικοί εσόδων επίσης; Όχι. Η ερώτηση αυτή συνεχίζει να παραμένει αναπάντητη… επειδή μάλλον κάποια καραμπινάτα ονόματα έκαναν «λάθη» στην διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων.
Κανένας μέχρι σήμερα δεν μας έχει πει τι ξέφυγε τότε και για ποιό λόγο, πέρα από τα Overall. Στην κουβέντα που γίνεται αυτή η διάσταση μας έχει ξεφύγει τελείως, αλλά ίσως αποδειχθεί και η πιό σημαντική. Ξεχείλωμα της μισθοδοσίας του δημοσίου, συσσωρευμένες αποπληρωμές χρεών και ποιών, χαριστικές ρυθμίσεις, ασφαλιστικοί εκτροχιασμόι, εγγραφές στο δημόσιο λογιστικό ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κλπ? Τι στο διάολο έγινε και με ποιά ποσά για να πενταπλασιαστεί (τουλάχιστον) η ανάγκη δανεισμού;
Λίγο απ’ όλα θα έγινε, όμως τι ακριβώς και με ποιά αναλογία;
Δυστυχώς, αυτά τα λάθη, αλλά και άλλα παλαιότερα και ίσως μεγαλύτερα, καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε ως λαός και εξευτελιζόμαστε σε καθημερινή βάση, ενώ οι… κυρίως υπεύθυνοι καλύπτονται από το νόμο –που οι ίδιοι ψήφισαν- ο οποίος και έχει παραγράψει τα… «λάθη» τους… Όσο για τα χαμένα χρήματα, μάλλον κάποιο χέρι, που δεν ανήκε σε κάποιον, μόνο του, άρχισε να παίρνει τα χρήματα και να τα βάζει σε κάποιες τσέπες, που επίσης δεν ανήκαν σε κανέναν…
Αλήθεια, ποιός μας εγγυάται πως αύριο δεν θα επαναληφθούν τα ίδια;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΠΡΟΤΥΠΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΧΑ! ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπαρχουν πλεον σοσιαλιστες,καπιταλιστες,αριστεροι,κεντρωοι κ.α., παρα μονο 2 κατηγοριες!!
    Αυτοι που αντιτασσονται στην Νεα Ταξη Πραγματων και την Παγκοσμιοποιηση και αυτοι που προσκυνουν!
    Οι πολιτικαντηδες μας εχουν ηδη προσκυνησει εδω και δυο δεκαετιες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]