Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης...

  • Θεωρώντας πως τα κυβερνητικά λάθη θα τα πληρώσουν με καρατόμηση οι υπουργοί που έσφαλλαν, άρχισαν οι ρήξεις και τα... χτυπήματα
Δύο σημαντικά περιστατικά την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν ότι οι σχέσεις του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της κυρίας Λούκας Κατσέλη έχουν φθάσει σε οριακό σημείο.
Το βράδυ της Πέμπτης, η υπουργός Οικονομίας αναγκάστηκε να αποσύρει από τη Βουλή διάταξη για τις τιμές των φαρμάκων, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με βουλευτές του ΠαΣοΚ και απέφυγε να τη στηρίξει ο υπουργός Οικονομικών.
Μία ημέρα νωρίτερα οι δύο υπουργοί διαφώνησαν ενώπιον των συναδέλφων τους στο Υπουργικό Συμβούλιο, όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου απέρριψε προτάσεις της κυρίας Κατσέλη, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί αμήχανος την παντελή αδυναμία συνεννόησης μεταξύ δύο κορυφαίων υπουργών που υποτίθεται ότι συνεργάζονται καθημερινά.
Τα 4 κρίσιμα λάθη
Κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ επισημαίνουν ότι η νέα κυβέρνηση έκανε τέσσερα κρίσιμα λάθη που επιδείνωσαν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, θα εμποδίσουν και την εφαρμογή των νέων μέτρων.
1. Δυαρχία στην οικονομία
Η δυαρχία Κατσέλη- Παπακωνσταντίνου αποδείχθηκε μοιραία για πολλούς λόγους, με κυριότερο τις επαφές με τις τράπεζες και τις αγορές. Ετσι, ο υπουργός Οικονομικών διαχειρίζεται τις επαφές με τις αγορές,αλλά την εποπτεία επί των ελληνικών τραπεζών την έχει η κυρία Κατσέλη,με αποτέλεσμα ένα αλαλούμ.
2. Απουσία ομάδας αποφάσεων
Στο Μαξίμου δοκιμάστηκαν πολλά σχήματα. Ατυπα υπουργικά, συντονιστικές ομάδες υπό τον κ. Θ. Πάγκαλο, διευρυμένες συσκέψεις τύπου πρωινού καφέ,κλειστές συσκέψεις υπό τον Πρωθυπουργό ή τον κ.Παμπούκη.Αποτέλεσμα: περισσότερες οι συσκέψεις και λιγότερες οι αποφάσεις.
3. Το opengov.gr
Η επιμονή σε χρονοβόρες και ατελέσφορες διαδικασίες επιλογής στελεχών για νευραλγικής σημασίας θέσεις (γενικές και ειδικές γραμματείες κ.ά.) οδήγησε σε βραχυκύκλωμα τη διοίκηση και στέρησε το υπουργείο Οικονομικών από γραμματείς και εμπειρογνώμονες για μακρό διάστημα.
4. Το «πάγωμα» των αλλαγών στο Δημόσιο
Εφορίες και νοσοκομεία παρέμειναν και παραμένουν με διοικήσεις που είχαν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εν αναμονή της απομάκρυνσής τους λειτουργούσαν σαν να ήταν σε αποδρομή. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί δεν λειτούργησαν και τα ελλείμματα της Υγείας γιγαντώνονται.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]