Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

7 Μαρ 2010

Προφητείες του γέροντα Παϊσίου για το μέλλον της Ελλάδας

 • Μία μοναδική μορφή που πολεμήθηκε και αγαπήθηκε το ίδιο έντονα, αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του εύρισκε δυνάμεις να στηρίζει όσους προσέτρεχαν σε αυτόν
Ο Γέροντας Παΐσιος υπήρξε ένας αγιορίτης μοναχός που εκοιμήθη το 1993 και μπόρεσε να μαζέψει γύρω του, χωρίς να το προσπαθήσει, πλήθος χριστιανών που εύρισκαν γαλήνη στα λόγια και τις γενικότερες νουθεσίες του.
Ο γέροντας, κατά πολλούς είχε το προορατικό χάρισμα και κατά καιρούς έδωσε μία σειρά από "προφητείες" οι οποίες έχουν σχέση με την Ελλάδα, τον ελληνισμό και τα όσα έρχονται και πρόκειται να δυσκολέψουν πολύ τους έλληνες πολίτες.
Για το μέλλον της Ελλάδας
Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση :
«Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ. Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φτάνει ακόμη και ένας». Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του». Όταν οι άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα. Μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια Σοφιάς. «Υπάρχει και Θεός. Τον Θεό που τον έχεις βάλει»; είπε σε κάποιον κληρικό που έβλεπε το μέλλον της Πατρίδας ζοφερό.
Για τη γλώσσα
Η επόμενη γενιά θα φέρει Γερμανούς για να μας μάθουν τη γλώσσα μας και τα παιδιά μας θα μας φτύνουν». Έγραφε σε επιστολή του : «Αυτοί που κατάργησαν τα Αρχαία, πάλι θα τα ξαναφέρουν».
Τί θα γίνει με το Έθνος μας;
- Το Γένος μας θα μεγαλώσει, αν και οι υποτιθέμενοι φίλοι μας θα ήθελαν να το τσαλακώσουν και θα ήταν γι αυτούς πολύ ευχάριστο. Αλλά ο Θεός δεν θα το επιτρέψει. Θα κανονίσει ο Θεός τις υποθέσεις του Έθνους. Αν έμενε σε μας, θα το τινάζαμε στον αέρα το Έθνος.
Η Τουρκία θα καταστραφεί. Έρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα, θα μας αγγίξει, δεν θα μας καταστρέψει. Μετά από αυτήν την μπόρα θα επέμβει η Χάρη του Θεού. Όλοι ανεξαρτήτως θα πιστέψουν. Δεν θα υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος άπιστος. Αλλά, δεν θα έχουν τον μισθό των σημερινών Χριστιανών.
- Υπάρχουν Γέροντα πιστοί στις μέρες μας;
- Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, όπου αναπαύεται ο Χριστός.

Συμπλήρωση: Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα: "Ήρθε ο καιρός που οι δικοί μου θα περάσουν μέσα από αναμμένα κάρβουνα. Έτσι θέλει ο Κύριος να γίνει για να μπορέσω να τους παραδώσω καθαρούς"4 σχόλια:

 1. Το καλύτερο από όλα είναι εκείνο όπου μιλάει με την σαύρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, το έχω διαβάσει κι εγώ! Υψηλότατο πνευματικό ανάστημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι καλό

  http://www.youtube.com/watch?v=bEWuJlAK1Cs
  http://www.youtube.com/watch?v=RPOAFJgHgzI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εσείς μιλάτε για τιν γέροντα παίσιο, εγώ τον εγνώρισα.. Αρκετές φορές μίλησα μαζί του :
  Αλλο να διαβάζεις γιαυτόν στα βιβλία κι άλλο να συνομιλείς... Σε κύτταγε και ήξερε τα πάντα για εσένα, παρελθόν, παρόν και μέλλον.... Πανικός, δεν ήξερες που να κρυφτείς !
  Αγιος, μεγάλος Αγιος των ημερών μας !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...