Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Παγίδα» του στρατού στον Ερντογάν

  • To «τρίγωνο των προβλημάτων» της Τουρκίας (Στρατός-Δικαιοσύνη-Ισλαμιστές), αν και τυπικά συμφωνήθηκε να εξαφανιστεί από προσώπου... επικαιρότητας και να τα βρουν μεταξύ τους οι θεσμοί, ουσιαστικά άφησε πίσω του ένα αναπάντητο ερώτημα. Ποιο είναι το θύμα πλέον στην Τουρκία;
Μέχρι τώρα, με τη φιλολογία περί θύματος στην εξουσία κρατούνταν πάντα οι ισλαμιστές. Σήμερα, όμως, με το «κυνήγι» που διεξάγεται κατά του στρατού, είτε μέσω Εργκένεκον είτε μέσω «Βαριοπούλας» είτε μέσω δικαιοσύνης, στα μάτια της τουρκικής κοινής γνώμης το θύμα άλλαξε πρόσωπο. Ο θεματοφύλακας του κράτους, ο πολλές φορές καταπιεστικός, αλλά πάνω από όλα σεβαστός Στρατός της Τουρκίας, φαίνεται αυτήν τη στιγμή να βάλλεται και μάλιστα από έναν αντίπαλο που ίσως δεν έχει και τις αγαθότερες προθέσεις.
Η δικαστική προσπάθεια κλεισίματος του κυβερνώντος κόμματος πριν από 2 χρόνια και η μετέπειτα εξάρθρωση του κεμαλικού-φασιστικού βαθέος κράτους που κάθε λίγο και λιγάκι προσπαθούσε να ανατρέψει την κυβέρνηση, ήταν «περιπέτειες» που προσέδιδαν στο κυβερνών ισλαμικό κόμμα μια συμπάθεια, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
Οταν, όμως, το κυνήγι αντιστράφηκε και άρχισε η κυβέρνηση συστηματικά να κυνηγά το στρατιωτικό κατεστημένο, ξεκίνησε παράλληλα και μία αρνητική φημολογία για το ΑΚΡ περί «εκδίκησης» και προσπάθειας αντικατάστασης του παλαιού καθεστώτος με ένα καινούργιο, δικό του.
Ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται λοιπόν εδώ και καιρό να έχει μπει σε ένα δρόμο φθοράς και πολύ πιθανό χωρίς επιστροφή... Κι αν μάλιστα ο γενικός επιτελάρχης, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, του ετοιμάζει καμία παραίτηση, κοντά στις φημολογούμενες επερχόμενες πρόωρες εκλογές, αναλαμβάνοντας ως σωστός καπετάνιος όλες τις ευθύνες «κάποιων» κακών στρατιωτικών, τότε δεν αποκλείεται να δούμε την έκπληξη! Ο λαός να συσπειρωθεί πίσω από το στρατό κι οι ισλαμιστές να πληγούν ανεπανόρθωτα στις κάλπες. Κι αυτός είναι ο κίνδυνος και ίσως η παγίδα που μπορεί να στήνει ο στρατός στον Ερντογάν. Να τον χτυπήσει με το δικό του «όπλο». Να δημιουργήσει δηλαδή την εντύπωση ότι θύμα τώρα είναι ο στρατός!
Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]