Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανασχηματισμός μας έρχεται εμπρός βήμα ταχύ...

  • Όλοι εδώ και καιρό συζητούσαν πως μόνο ένας ανασχηματισμός θα μπορέσει, ίσως, να κρατήσει την κυβέρνηση Παπανδρέου, ειδάλλως ίσως ο "λογαριασμός" να πάει στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ
Άρχισαν ήδη να δημοσιεύονται σενάρια περί ανασχηματισμού, καθώς η κυβέρνηση δείχνει ήδη σημάδια διάλυσης και χρήζει άμεσου λίφτινγκ, αν και οι πολιτικές είναι αυτές που έχουν το πρόβλημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην οδό Ιπποκράτους το κόμμα μοιάζει με καζάνι που βράζει. Το ξεγύμνωμα του Σαχινίδη από τον Παπουτσή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη ο Γ. Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για να πάρει κεφάλια.
Από τη μια η Λούκα Κατσέλη που δέχεται επιθέσεις από παντού και θεωρείται ξένο σώμα στην κυβέρνηση, από την άλλη ο Σαχινίδης, ο Πανάρετος, η Διαμαντοπούλου, η Ξενογιαννακοπούλου, και κυρίως ο Παπακωνσταντίνου, έχουν μπει στο στόχαστρο Media αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Εκεί, όμως, που παίζεται το μεγάλο παιχνίδι είναι στο οικονομικό επιτελείο το οποίο μοιάζει με παιδική χαρά.
Το σενάριο που είναι πιο πιθανό τώρα εν μέσω της κρίσης, είναι να οριστεί νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπεύθυνος για τα οικονομικά και τη θέση να πάρει ο Λουκάς Παπαδήμος. Αυτό θα έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο, ακόμη κι αν δεν αντικατασταθούν Παπακωνσταντίνου και Λούκα. Στόχος του πρωθυπουργού είναι αφενός να κερδίσει επικοινωνιακά από την κίνηση αυτή και αφετέρου να συμμαζέψει κάπως το οικονομικό επιτελείο που έχει ξεφύγει. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, ο Παπαδήμος είναι άνθρωπος των αγορών, των Βρυξελλών και της ΕΚΤ, οπότε είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Οι διαταγές της Κομισιόν πρέπει να εκτελεστούν κατά γράμμα και ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΚΤ θεωρείται ιδανικός γι’ αυτό.
Είναι μια συμπαθής φυσιογνωμία που θα ανακοινώνει περικοπές σε δώρα και μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, που θα καταργεί το 2% στις απολύσεις και που θα προετοιμάζει για ακόμη πιο σκληρή λιτότητα.
Κάτι σαν τον… διάβολο που θα φοράει Πράντα δηλαδή.
Γιατί βγαίνει "επαναστατικά" ο κ. Σκανδαλίδης σε σημερινή εφημερίδα και καταγγέλει την κυβέρνηση; Η πρώτη σκέψη είναι πως προσπαθεί να διασωθεί ο ίδιος πολιτικά, από το αύριο που έρχεται και που κατά πάσα πιθανότητα θα "σαρώσει" τους κατοικούντες στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε καν τα ηθικά ερείσματα που πάντα είχε -λόγω σοσιαλισμού- το κυβερνητικό κόμμα.
Οι αμφισβητίες και τα παπαγαλάκια από χθες ήδη, γνωρίζοντας το περιεχόμενο της συνέντευξης που θα προσπαθήσει να "επαναφέρει" το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να ειρωνευτούν τον κύριο Σκανδαλίδη, ενώ παλαιότερα έγλυφαν ακόμη και το χώμα που ο Σκανδαλίδης πατούσε...
Τι προτείνει όμως στην κυβέρνηση ο κύριος Σκανδαλίδης;... αναρωτιούνται οι είρωνες παπαγάλοι...!
Να σταματήσει να πιέζει μισθούς και συντάξεις;
Να καταργήσει την τρομερή φορολογία των καυσίμων και να γυρίσει σε βενζίνες κάτω από το 1€/L;
Να χαλαρώσει την φορολογία;
Να μοιράσει αυξήσεις πουλώντας την Ακρόπολη (Δεν είναι βέβαια κακή τιμή 100 δισ.€...) την Κέρκυρα, την Ρόδο και την Κρήτη;
Είναι γνωστή η παροιμία που λέει για την χορτάτη ψείρα που πέφτει στον γιακά, όμως στην περίπτωση της επίθεσης κατά του Σκανδαλίδη, νομίζω πως οι φερόμενοι ως "δημοκράτες" παπαγάλοι, αυτοεγκλωβίζονται και χάνουν το άλλοθι της αντικειμενικότητας και φυσικά και το άλλοθι της... εκ της "μακρόθεν" κριτικής...
Το βέβαιο, πλέον, είναι πως το ΠΑΣΟΚ τελειώνει το δρόμο του και όλοι εμείς ελπίζουμε να μην αφήσει πίσω του μόνο συντρίμια...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]