Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρέθηκε ο σκληρός πυρήνας των τρομοκρατών;

  • Ως κρίκο στην αλυσίδα του σκληρού πυρήνα της εγχώριας τρομοκρατίας φωτογραφίζουν οι αρχές τον 35χρονο Λάμπρο Φούντα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς χθες τα ξημερώματα στη Δάφνη
Ο 35χρονος και ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει τη σύλληψη, εντοπίστηκαν από το πλήρωμα περιπολικού στις...4.43 ενώ επιχειρούσαν να κλέψουν ένα SEAT IBIZA στην οδό Κουντουριώτου. Μόλις οι αστυνομικοί προσέγγισαν το Ι.Χ. και ενεργοποίησαν τον φάρο, οι δύο άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο το οποίο είχαν διαρρήξει και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.
Οι ένστολοι της Αμεσης Δράσης καλύφθηκαν πίσω από το περιπολικό και ανταπέδωσαν τα πυρά. Ο ένας εκ των δραστών τράπηκε σε φυγή και αναζητείται, ενώ ο δεύτερος, Λάμπρος Φούντας τραυματίστηκε θανάσιμα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν σοβαρές πλέον ενδείξεις ότι η απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου αποτελούσε την τελευταία ίσως προπαρασκευαστική ενέργεια ενός σχεδιαζόμενου τρομοκρατικού χτυπήματος. Πηγές αναφέρουν ακόμα ότι διακριβώθηκε η ταυτότητα και του δεύτερου άνδρα που ενεπλάκη στην ένοπλη συμπλοκή της Δάφνης. Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες πρόκειται για άτομο που φέρεται να έχει συμμετάσχει σε πρόσφατο, θεαματικό τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο είχε συνδεθεί με την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Από στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή και εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι έρευνες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποκαλύψεις. Την προανάκριση για το συμβάν τυπικά έχει αναλάβει το τμήμα Ανθρωποκτονιών στις έρευνες, ωστόσο συμμετέχει ενεργά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου εδρεύει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη για το περιστατικό παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρη Οικονόμου και του αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Π. Αγγελόπουλου που εποπτεύει τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Οσον αφορά το παρελθόν του 35χρονου, βρισκόταν μεταξύ των ατόμων που το 1995 είχαν συλληφθεί στην κατάληψη του Πολυτεχνείου και έκτοτε σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας, είχε αναπτύξει δραστηριότητα στους κόλπους των αντιεξουσιαστών. Φέρεται να είχε επαφές με ομάδα των Εξαρχείων και άτομα του «χώρου» που βρίσκονται στις λίστες υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. Ηταν γνωστός εδώ και καιρό στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής δίχως ωστόσο μέχρι τώρα να προκύπτει διασύνδεσή του με συγκεκριμένη οργάνωση ή ενέργεια.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα περίστροφο τύπου Zastava καθώς και ένα μικρό σακίδιο με μία χειροβομβίδα. Φορούσε διπλά δερμάτινα γάντια, ενώ στο εσωτερικό του μπουφάν του υπήρχε ένας ασύρματος. Από το σημείο αστυνομικοί περισυνέλεξαν 5 κάλυκες των 9mm καθώς επίσης και τέσσερις βολίδες και ένα περίβλημα βολίδας. Στον μύλο του περιστρόφου υπήρχαν έξι φυσίγγια εκ των οποίων δύο είχαν πυροδοτηθεί.
Τόσο το Seat (ανήκει σε κάτοικο της περιοχής) όσο και το περιπολικό έχουν υποστεί φθορές από σφαίρες. Το όπλο του 35χρονου, όπως και οι κάλυκες που περισυνελέγησαν από το σημείο μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες έκνομες ενέργειες. Τη χειροβομβίδα παρέλαβαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα εάν προέκυψαν ευρήματα από τις έρευνες στο σπίτι του 35χρονου, στην περιοχή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αν ο δραστης ηταν αλλοδαπος,θα βρισκοταν αραγε ο αστυνομικος που τον πυροβολησε σε διαθεσιμοτητα??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, ο ΟΠΑΠ είναι πού γάτα, σε πολύ λίγο θα βρεί και τον Μπήν Λάντεν..η μήπως τον βρήκε και δεν τον δήνει στους Αμερικανούς γιατί δεν είναι τσιράκι τους ???..
    Demetris.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]