Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο άνθρωπος που δεν χρωστάει σε κανέναν...!

  • Πέρα από το μεγάλο ψέμα του "μη χρέους", μήπως ο κύριος Παπανδρέου πρέπει να θυμηθεί πως χρωστάει τα πάντα στον ελληνικό λαό;
Δεν χρωστά τίποτα σε κανέναν; Δεν νομίζω. Όλοι θυμόμαστε το όργιο παραπληροφόρησης και τις χειραγωγούμενες δημοσκοπήσεις καθώς και τα ψέματα που τάισε στον κομματικό του στρατό, αλλά και στους «ελεύθερους επαγγελματίες» της «επανάστασης». Φυσικά και χρωστά πολλά σε πολλούς. Πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορεί να ξεπληρώσει. Βέβαια αυτοί που ελπίζουν ακόμα σ’ αυτόν δεν είναι η μεγάλη μάζα που τον στήριξε αλλά αυτοί που περιμένουν να εξαργυρώσουν χοντρά την όποια υποστήριξη.
Σε όχι και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα φτάνουν ούτε τα χαμόγελα του Ομπάμα για να συγκινήσουν τους απογοητευμένους που θα αρχίσουν να πληρώνουν στην πράξη και όχι στην θεωρία.
Η φοβερή αλήθεια είναι μία. Μια χώρα που γίνεται γνωστή για την επικείμενη χρεοκοπία της δεν μπορεί να επηρεάσει καμία εξέλιξη. Απλώς σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και ακολουθεί υποδείξεις. Όσο και αν αυτές οι υποδείξεις βαφτίζονται «υπεύθυνη πολιτική». Η πραγματικότητα είναι ότι από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν κάποια πράγματα. Βασική απαίτηση είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Άλλη βασική απαίτηση είναι η ελαστικοποίηση της εργασίας στους τομείς εκείνους που είναι ανελαστική (κυρίως δημόσιο και δευτερευόντως σε ορισμένους τομείς στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις). Άλλη απαίτηση είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας με την αύξηση του εργασιακού ανταγωνισμού αλλά και με την αύξηση της επένδυσης σε νέες τεχνολογίες στον χώρο της εργασίας για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Αυτά όλα είναι απαιτήσεις ώστε να ξεφύγουμε από την οικονομική καχεξία της μόνιμης αιμοδοσίας μας απ’ την Ευρώπη.
Υπήρχαν αναφορές ακόμα από την προηγούμενη κυβέρνηση για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Υπήρχαν αναφορές πως η Ελλάδα υπερχρηματοδοτείται σε πολλούς τομείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά ακούγονταν στις «ψηλές ειδήσεις» ακόμα από το καλοκαίρι πριν τις εκλογές. Αλλά ο κύριος πρωθυπουργός έλεγε πως θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Αλλά κάποιος που είναι μια φορά ψεύτης είναι πάντα ψεύτης. Το αποτέλεσμα εκείνων των εξαγγελιών ποιο ήταν; Φυσικά η σημαντικότατη μισθολογική μείωση η οποία θα είναι αναπότρεπτο να ακολουθηθεί από νέα μισθολογικά και εργασιακά μέτρα που θα πλήξουν κυρίως το δημόσιο. Τα οποία κατά πάσα βεβαιότητα θα βάλλουν εναντίων της μονιμότητας αλλά και ευθέως εναντίων «περιφερειακών» θέσεων εργασίας στο Δημόσιο (Δήμοι, διάφορα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου κ.λ.π.)… Εύχομαι να μην είναι μαζικές απολύσεις, αν και στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς έχει ζητηθεί…
Αν ο οποιοσδήποτε νομίζει πως τα ανά τον πλανήτη ταξίδια του πρωθυπουργού θα μειώσουν την ένταση των αποτελεσμάτων των απαραίτητων αυτών μέτρων γελιέται. Αν ήθελε πραγματικά ο πρωθυπουργός να προλάβει τις αντιδράσεις έπρεπε να πει γυμνή την αλήθεια στον λαό. Και η αλήθεια αυτή είναι πολύ σκληρή αλλά στην ουσία είναι η δημόσια παραδοχή της κατάρρευσης του «κοινωνικού μοντέλου» που έφερε στην χώρα το ΠΑΣΟΚ το συντήρησε η ΝΔ χωρίς κανείς απ’ αυτούς να φροντίσει να βρει πόρους για την χρηματοδότησή του. Είμαστε μόνο στην αρχή της κατεδάφισης μη γελιέστε αν για κάποιους μήνες δεν θα ακούσουμε για νέα μέτρα… Η συνέχεια έπεται και τότε δεν θα υπάρχουν «προηγούμενοι» για να κατηγορήσουν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι.
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν πραγματοποιηθουν μαζικες απολυσεις ,τοτε ειναι που θα γινει το "μπαμ"!!
    Τοτε θα πεσουν πολλα κεφαλια!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]