Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χουριέτ: Ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει ο ναός της Παναγίας Σουμελά

  • Οι τουρκικές αρχές προετοιμάζουν την επαναλειτουργία του ναού της Παναγίας Σουμελά, αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Χουριέτ»
Η Τραπεζούντα ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει το ναό της Παναγίας Σουμελά. Η Μονή Σουμελά προετοιμάζεται ήδη για να αποδοθεί στους χριστιανούς πιστούς, σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της εφημερίδας, Ερτουγρούλ Οζκιόκ.
«Η Μονή Σουμελά θεωρείται ένα από τα πλέον σημαντικά μοναστήρια του ορθόδοξου κόσμου. Μακάρι να άνοιγε για τη λατρεία, όχι μόνο μια φορά το χρόνο ή το μήνα, αλλά μια φορά την εβδομάδα. Σε μια Τουρκία 72 εκατομμυρίων ατόμων,σε ποιόν θα προκαλέσει ζημία;», γράφει ο αρθρογράφος.
«Όπως θα έχετε ίσως αντιληφθεί, η Τραπεζούντα ετοιμάζεται να προσελκύσει επισκέπτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από την Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία και την Αρμενία» προσθέτει, αναρωτώμενος αν η κοινή γνώμη της θα αποδεχτεί μία τέτοια απόφαση, καθώς όπως τονίζει «τα προηγούμενα χρόνια δεν επέτρεψαν σε ομάδα επισκεπτών από την Ελλάδα να κινηθούν ομαδικά, αλλά απαγόρευσαν ακόμη και τη λειτουργία στη Μονή».
Καλώς εχόντων των εξελίξεων, σύντομα αναμένεται οι χριστιανοί να ξαναλειτουργήσουν στην Παναγία Σουμελά, αφού οι "αρμόδιοι" της Τουρκίας, υπαναχώρησαν από τις εθνικιστικές και θρησκευτικές τους ακραίες θέσεις. Τι ήταν όμως αυτό που στην πραγματικότητα εξανάγκασε το τουρκικό κατεστημένο (πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιχειρηματίες κ.α.) να αποφασίσουν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά; Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την τοπική κοινωνία λόγω της μεγάλης απώλειας χρημάτων από την παύση των θρηκευτικών λειτουργιών, έπεισαν τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και την κυβέρνηση Ερντογάν να ξανασκεφτούν τα οφέλη που προκύπτουν από την σημαντικότατη εισροή συναλλάγματος (κυρίως σε ευρώ και δολάρια), προκειμένου να καταφέρουν να "εξοπλιστούν" οι ίδιοι για τις πολιτικές τους μάχες αλλά και για να βρεθούν κεφάλαια για την χρηματοδότηση των στρατιωτικών εξοπλισμών της γείτονος Τουρκίας!!!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]